Arkadaşlığa inancım kalmadi

Defneninannisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2019
679
1.278
43
36
Yaş ilerleyince etrafımdaki kişi sayısı azaldı artık doğru bildiklerim yanlış olduğunu farkettim.Dinyadaki ilişkilerin hepsinin bir amacı ve çıkarı olduğunu anladım gerçek olan buymuş da...Kendimizi kandirmisiz...Ben kendimi de eleştirmeye başladım artık inceden bu canımı yakıp üstünü örtmeye çalışsam da şuan daha yararlı olduğunu anladım ve insanlara daha mesefali olmayı ve hayır demeyi öğrendim .. artık eskisi gibi şu bana bunu yaptı şöyle böyle oldu demektense neden böyle oldu olduysa da yapacak bişey yok deyip arkamı dönmeyi öğrendim.Kendime yaptığım ruhunu dinlendirdigim ve kendime yaptığım en güzel hareket bu oldu 🙃 Arkadaşlarım değiştin diyorlar acaba ben degistim mi yoksa kendimi mi buldum? Cevabi kendim vermeyip artık ben benim herkesin gönlünü yapmak için uğraşmıyorum Tavsiye : kendinizden başka değerli kimse yok (bebeğim olduğunda fikrim değişecek tabi❣️) 🌼🌿☘️

Kendimizi bile zamanla tanırken karşımızdaki kişilere verdiğimiz zaman ne kadar sure 🌿

Bu sorunun yanıtını ben de merak ediyorum doğrusu. Son aylarda, belki de daha uzun bir süredir arkadaşlık meselelerinde benim de sorguladığım çok fazla şey var. Hiç ummadığımız kişilerden bile çok değişik tarzda davranışlar görüp kırılabiliyoruz, sürekli sorgulamak da yoruyor doğrusu insanı. Sorgulamadan da duramıyorsunuz. Değişik bir ikilem.

Yaş ilerleyince etrafımdaki kişi sayısı azaldı artık doğru bildiklerim yanlış olduğunu farkettim.Dinyadaki ilişkilerin hepsinin bir amacı ve çıkarı olduğunu anladım gerçek olan buymuş da...Kendimizi kandirmisiz...Ben kendimi de eleştirmeye başladım artık inceden bu canımı yakıp üstünü örtmeye çalışsam da şuan daha yararlı olduğunu anladım ve insanlara daha mesefali olmayı ve hayır demeyi öğrendim .. artık eskisi gibi şu bana bunu yaptı şöyle böyle oldu demektense neden böyle oldu olduysa da yapacak bişey yok deyip arkamı dönmeyi öğrendim.Kendime yaptığım ruhunu dinlendirdigim ve kendime yaptığım en güzel hareket bu oldu 🙃 Arkadaşlarım değiştin diyorlar acaba ben degistim mi yoksa kendimi mi buldum? Cevabi kendim vermeyip artık ben benim herkesin gönlünü yapmak için uğraşmıyorum Tavsiye : kendinizden başka değerli kimse yok (bebeğim olduğunda fikrim değişecek tabi❣) 🌼🌿
Tıpa tıp bensin
Keşke senin gibi tek 1dostum olsa

Tıpa tıp bensin
Keşke senin gibi tek 1dostum olsa
bu sene eleme yaptım gereksizleri menfaatçileri ve beni üzenleri hayatımdan çıkardım çocuklar hariç herkese mesafeliyim iyi insan olmaktan soğuttular beni yeminle.insanlar o kadar tuhaf ki maddi manevi bir sorunun olsaa ay benim yok diye resmen seviniyorlar yaşadım gördüm.ama kendilerinden iyi bir hayat standartın varsa da bundan da rahatsız oluyorlar.

Benim de hiç inancım kalmadi, tüm zor zamanlarinda yanında olduğum kişi bile beni hayal kırıklığına uğratiyor. Tamam insan karşılık bekleyerek yapmıyor desteği ama yine de insan nankörlük te gormek istemiyor. Ben de kafamda insanları elemistim. Ama yine de hayal kırıklığı yaşıyorum. Gerçekten kimseyle yakınlık kurmaya bağ kurmaya gerek yok zaman gecirceksin sadece.
Uzaklaşma isteği yakınlık ihtiyacından gelir diye de bı söz okumuştum. Bu kadar kirilmanin sebebi de bu bence. Artık napim hata ben de değil boşver desem de içimde nankörlüge karşı bi kötü hissediyorum. İçime atmak istemiyorum ama laf dalaşına da girmek istemiyorum zaten neolursa olsun bitti ama bi sindirememezlik var. Sadece kendimi salak hissediyorum. İnsanlara çok empati yapıp onlar adına üzüldügum yanlarında var olduğum için.

Yaş ilerleyince etrafımdaki kişi sayısı azaldı artık doğru bildiklerim yanlış olduğunu farkettim.Dinyadaki ilişkilerin hepsinin bir amacı ve çıkarı olduğunu anladım gerçek olan buymuş da...Kendimizi kandirmisiz...Ben kendimi de eleştirmeye başladım artık inceden bu canımı yakıp üstünü örtmeye çalışsam da şuan daha yararlı olduğunu anladım ve insanlara daha mesefali olmayı ve hayır demeyi öğrendim .. artık eskisi gibi şu bana bunu yaptı şöyle böyle oldu demektense neden böyle oldu olduysa da yapacak bişey yok deyip arkamı dönmeyi öğrendim.Kendime yaptığım ruhunu dinlendirdigim ve kendime yaptığım en güzel hareket bu oldu 🙃 Arkadaşlarım değiştin diyorlar acaba ben degistim mi yoksa kendimi mi buldum? Cevabi kendim vermeyip artık ben benim herkesin gönlünü yapmak için uğraşmıyorum Tavsiye : kendinizden başka değerli kimse yok (bebeğim olduğunda fikrim değişecek tabi❣) 🌼🌿
Bu konuda ağzı yanmayan kimse yoktur. Ama beni hayal kırıklığına uğratanlar kadar, hayal kırıklığına uğrattığım insanları da düşünürüm. Benim de kırdığım, yersiz davranışlar gösterdiğim insanlar elbette ki olmuştur. Herkes bu şekilde olgunlaşıyor. Mühim olan, insanın kendini keşif yolculuğunu hiçbir anı sektirmeden yaşayabilmesi...

Sanırım yaş ilerledikçe ve olgunlastikca daha seçici oluyoruz ,ben de arkadaş çevresi çok geniş olan biriydim, şimdi yüz yüze görüştüğüm 1 ya da 2 insan var biraz da yalniz kalmayı tercih ediyorum.

Kesinlikle hayatta öğrendiğim en önemli şey çocuklarım eşim benim yaşam sebebim daha gerisi umrumda değil olsa da olur olmasa da ne olur bir ben daha yok ve şunu öğrendim sadece çocuklarım için ağlıyorum başka kimse için akitmiyorum gözümün yaşını

çocuğum annem eşim.. yaşlandığımda yanımda olacağına inandığım kişiler (Allah anneme uzun ömürler versin)
yaşadığınız aydınlanmayı 37-38 yaşlarında ben de yaşamıştım

Bu sorunun yanıtını ben de merak ediyorum doğrusu. Son aylarda, belki de daha uzun bir süredir arkadaşlık meselelerinde benim de sorguladığım çok fazla şey var. Hiç ummadığımız kişilerden bile çok değişik tarzda davranışlar görüp kırılabiliyoruz, sürekli sorgulamak da yoruyor doğrusu insanı. Sorgulamadan da duramıyorsunuz. Değişik bir ikilem.
sanrm bunu da zamanla ogrencez herşey gibi dediğiniz gibi sorgulamkta bı yere kadar oluyor ama önceden sorgulamadan yaşadığım zaman üzülüyorum 🌿

Sanırım yaş ilerledikçe ve olgunlastikca daha seçici oluyoruz ,ben de arkadaş çevresi çok geniş olan biriydim, şimdi yüz yüze görüştüğüm 1 ya da 2 insan var biraz da yalniz kalmayı tercih ediyorum.
Zaman geçtikçe yoruldugumuzu farkedip seçici davranmaya calisiyoruz sanrm ben evlendikten sonra etrafımi azalttım hayattaki sanslarimdan da esiminnen yakın arkadaşım olabilmesi oldu 🌿☘️

Olgunlaşıyorsun

Back
X