• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadasligin önemi ve degeri

minik kus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
88
0
86
49
Almanya
sel arkadaslar ben burda sizlerle arkadasligin önemini ve degerini paylasmak istiyorum ben almanya ya evlenip gelmeden önce arkadaslik ne demek bilmezdim amma buraya gelince anladim bir arkadas ne kadar önemli ve degerli oldugunu insan akrabasini ve yakinlarini cok degerli saniyor aslinda bilmiyorlar onlarin sadece ve sadece iyi gün doslari olduklarini helle birgün basin dara düssün kapilarini cal bakalim yakinlarin ve akrabalarin sanna kapi aciyomu ben bunu yasadim amma candan bir arkadas insana kapisini da gönlünüde acar iste böyle arkadasa can kurban derim siz neyaparsiniz arkadaslar haklimiyim haksizmiyim hepinizin düsüncelerini bekliyorum:1hug:a.s.a.s.

her arkadaş deil arkadaşım 5 yaşından beri benim dostum herşeyim sandığım çocukluk arkadaşım artık kardeşim sanmıştımmmmm çok yanılmışımmm anlatsammmm çok uzun sürer

Ne yazikki günümüzde eski dostluklar kalmadi. Gercekten her derdimi anlatabilecegim dosttan öte bir abla veya kardesim diyebilecegim bir arkadasim yok. Minik kusum dedigin gibi herkez menfaatci oldu. Gercektende suan bile bana isi düsen beni ariyor soruyor. Isleri bittimi hic orali olmuyorlar. Tek dert ortagim canim annem, ablam ve abim

benimde herşeyimi paylaştığım ailem eşim annem babam ve ağabeyimm başkaa kimseye güvenmiyorum allahım bizi birbirimizden ayırmasınn

Merhaba minik kusum,,,,,
Actigin konu baya tartilasila bilinecek bir konu, herkezin kendi görüs capisindaki arkadaslik anlami ve degeri deyisiktir,bir arkadas an gelir yatagini paylastigin canina can verdiginden daha yakin olur,an gelir hic tanimadigin bir insandan dahada yabanci.......
bunun ikisinin arasini bulmak bir ömre sigarmi bilmem ,biz insanlar hep bir arayis icindeyizdir her yenilikte eskisini cobuk unuturuz, iste benim dedigim ve bildigim arkadaslik can dostluk mesafeler kat kat olassada daimi hisleri korumaktir, bir arkadas her an her yerde edinebilirsin ama ayri kalsanda canindan yapilmis gibi onu düsünüp kolluyorsan bu dost can dostudur duygular ve hisler karsilikli olmassa zaten o dostlugu kuramassin.
Kendine yapilmasini istemedigini ,bir güler bir soguk olmamayi , her yeni tanistiginla hemen sIkI fIkI olmamayi ve en önemlisi can dostun varsa ,o hep yanimda deyip savurgan sekilde onun hisslerini kullanmamayi ilk ögrencegimiz seyler oldugunu unutmamaliyiz.....
Birde nasilolsa can dostuyuz her istedigimi yapa bilirim düsüncesi dostluklarin büyük düsmanidir.......

Arkadasliklarinin daimi olmasi dileyiyle canim a.s.

Arkadaslar Aileden dahami yakindir buda ayri bir tartisma alani , benim düsüncem bir can dost bazen tüm ailenin birlestigi bir dügüm faktörüdür herkezden birseyler icinde tasir ve bize yanlizligimizda parca parca bunu tattirir bilmem anlatabildimmi ,yani an gelir annen ,ablan kardesin gerekirse annanen olur fark etmeden sende almaya hazirsan senin arzuladigini sana verebilir ,ama bir aile hic bir zaman arkadaslik hissini sana tam anlamda tattiramaz ,sen sordun ben düsüncelerimi yazdim karar okuyanlarindir.....

Son düzenleme:
Ne yazikki günümüzde eski dostluklar kalmadi. Gercekten her derdimi anlatabilecegim dosttan öte bir abla veya kardesim diyebilecegim bir arkadasim yok. Minik kusum dedigin gibi herkez menfaatci oldu. Gercektende suan bile bana isi düsen beni ariyor soruyor. Isleri bittimi hic orali olmuyorlar. Tek dert ortagim canim annem, ablam ve abim

dogru söylüyorsun canim arkadasim amma gün geliyo annem dedign abim aplam dedigin bile menfatini düsünüyor inan kimseye güven olmuyo amma gercekten senden bir menfat beklemeyen bir arkadasin olursa iste insan ona cok güveniyo iste bendede öyle bir durum arkadas yakin bildiklerimden dahha agir geliyo öptüm canim:1hug:

benimde herşeyimi paylaştığım ailem eşim annem babam ve ağabeyimm başkaa kimseye güvenmiyorum allahım bizi birbirimizden ayırmasınn

gülsucum ben kimsenin aylesine birsey diyemem amma benim aylem hic bir zamman yanimda olmadi ben herzamman kendi ayaklarimin üstündeydim anliycan benimle pek ilgilenen olmadi belkide aylenin son cocuguydum biz dokuz kardesiz ben aylenin en kücügüyüm belkide ondandir hrkesin sorunu basindan asmis benlemi ilgilenecekler sende haklisina.s.

canim huysuzum ben zate can dostu derken her an onunla ayni seyi düsünüp ayni seyi hisetmek demiyorum ki benim demek istedigim insanin bazen basi herhangi bir seye sikilinca yahutta bir yardima ihtiyaci nldugunda bir dertlesecek insan aradiginda yaninda ola bilen bir arkadasa iste ben can dostu diye bilirim cünkü o benim basimin sikistigini duyunca beni arayip bula biliyosa iste ben buna can dostu derim benim demek istedigim bu cünkü ben sikilinca aylem yahutta akrabam hemen banna nerden gelip yetisecek onlar türkiyede ben burda koca tarafimi dersen ben düsersem bir tekmede onlar vurur onun icin öyle cevreden uzak durmak daha iyi öptüm canim tesekür ilgine seni de cok seviyom canim aplam:asigim:

Arkadaslik katisiksiz, saf haliyle iyi ve kötü günde manevi olarak yanimdaysa, gözüm kapali her seyi yaparim arkadasima. Arkadasliga kendimi bildigimden beri asiri önem veririm, hassastir arkadaslik hislerim.

Huysuz Citir katiliyorum sana canim,"iste benim dedigim ve bildigim arkadaslik can dostluk mesafeler kat kat olassada daimi hisleri korumaktir, bir arkadas her an her yerde edinebilirsin ama ayri kalsanda canindan yapilmis gibi onu düsünüp kolluyorsan bu dost can dostudur duygular ve hisler karsilikli olmassa zaten o dostlugu kuramassin."

Gercek arkadasi-dostu iyi ve kötü göreceksin, iste o zaman anliyorsun gercek arkadas-dost mu?

Arkadaslik katisiksiz, saf haliyle iyi ve kötü günde manevi olarak yanimdaysa, gözüm kapali her seyi yaparim arkadasima. Arkadasliga kendimi bildigimden beri asiri önem veririm, hassastir arkadaslik hislerim.

Huysuz Citir katiliyorum sana canim,"iste benim dedigim ve bildigim arkadaslik can dostluk mesafeler kat kat olassada daimi hisleri korumaktir, bir arkadas her an her yerde edinebilirsin ama ayri kalsanda canindan yapilmis gibi onu düsünüp kolluyorsan bu dost can dostudur duygular ve hisler karsilikli olmassa zaten o dostlugu kuramassin."

Gercek arkadasi-dostu iyi ve kötü göreceksin, iste o zaman anliyorsun gercek arkadas-dost mu?

hanimaga canim duygularimi tamamiyle anlamissin evet benim anlatmak istedigim bu iste candan dostunla ayni duygulari ayni hisleri hisetmek illada onunla her dakika bir arada olmana gerek yok arada seni arayip bir hal hatir sormasi bile yeter dosluk budur ists öpüyorum canimŞeniz

hanimaga guzel yazmisin arkadas diil candostu dogru kelime.Minik kus Allah kimseyi dostsuz birakmasin arkadas cok insanda cok ama guven aradinmi ortada kaliyosun tekbasina. Ben alistim böyle yasamaya eskiden cok eskiden candostlarim vardi ama simdi bu durumada alistim bide esim ve oglum var gerci onlar menfaatin en buyugunu bekliyolar benden ama olsun su anda beni gercekten sevdigine inandigim iki kisi esimle oglum. Ben buraya gelmeden yillar once yalnizligi bildigim icin Almanya bana o kadarda zor gelmedi diyebilirim.Hatta burda yavasta olsa ilerde dost olabilecek insanlar ekledim listeme aday adaylari var :))) ama maalesef turk diiller gönlüm burdaki turklerle dost olmak isterdi ama onlar baska bi Almanya da yasiyor ben baska:(( olmuyo yani.

hanimaga guzel yazmisin arkadas diil candostu dogru kelime.Minik kus Allah kimseyi dostsuz birakmasin arkadas cok insanda cok ama guven aradinmi ortada kaliyosun tekbasina. Ben alistim böyle yasamaya eskiden cok eskiden candostlarim vardi ama simdi bu durumada alistim bide esim ve oglum var gerci onlar menfaatin en buyugunu bekliyolar benden ama olsun su anda beni gercekten sevdigine inandigim iki kisi esimle oglum. Ben buraya gelmeden yillar once yalnizligi bildigim icin Almanya bana o kadarda zor gelmedi diyebilirim.Hatta burda yavasta olsa ilerde dost olabilecek insanlar ekledim listeme aday adaylari var :))) ama maalesef turk diiller gönlüm burdaki turklerle dost olmak isterdi ama onlar baska bi Almanya da yasiyor ben baska:(( olmuyo yani.

meltem canim cok güzel yazmissin ama ben cocuklarimdan ve kocamdan haric dedim insan inanki gercek bir dost edinmeli buna herkesin ihtiyaci varkocam ve cocuklarim her zaman yanimdalae ama gün geliyo onlarla paylasilmayacak proplemlerim oluyo iste o zaman dostuma arkadasima ihtiyacim oluyo canim kardesim :1hug::içelim:

Back
X