• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlık duyguları aşka dönüşünce ne yapabilirsin ki?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Arkadaşlar merhabalar hepinize.
Vaktini ayırıp konuyu okuyan herkese şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Ben problemimden bahsetmek istiyorum.

Üniversiteye bu yıl başladım.
İlk başlarda çok zorlandım geldiğim şehre,okula alışmakta.
Çok sıcakkanlı bir insanım kolayca arkadaş edinirim. Bu yönden bir sıkıntım olmadı.
Allah'a sonsuz şükürler olsun arkadaşlarım da çok iyiler. Oraya alışmamda ki en büyük etken onlar oldu.
Bir arkadaş grubumuz var 5 kişilik. Biz o grupta 2 kız,3 erkeğiz.
Ben içlerinden bir tanesine karşı son 1 aya yakındır farklı şeyler hissetmeye başladım.
Kimi zaman ''Çok yakınız ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Arkadaşlığın vermiş olduğu samimiyeti ben mi farklı yorumluyorum?'' diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Ama öyle bir şey olsa diğerlerine karşı neden aynı şeyleri hissetmiyorum?
Ona karşı çok farklı her şey.
Onun 2 yıldır çıktığı bir kız arkadaşı vardı. Bundan 2 ay önce ayrıldılar.
Ama onu hala seviyor.
Ondan bahsediyor okulda da,dışarıda buluştuğumuzda da.
Bugün morali bozuktu. Ne oldu? Niye canın sıkkın dedim.
''Bana bakma sinir olacak yer arıyorum.''dedi.
Ben de madem bu kadar çok üzülüyorsun mesaj at,ya da ara dedim.
Ben üzülüyor diye çok üzülüyorum.
Her konuştuğumuzda da ''Çok üzülüyorsun ara,düzelirsiniz belki.'' diyorum.
Bunu söylerken içim her ne kadar acısa da o başkasını sevdikten sonra elimden bir şey yapmak gelmez.
Mutlu olmasını isteyebilirim sadece.
Bir başkasını sevmese bile ben bir adım atamam ki.
Attığım takdirde onun arkadaşlığını kaybetme ihtimalim zaten o kadar yüksek ki.
Bunu göze alamam.
Çok imkansız bir şey olması zaten.
Ben kendimi yeyip duracağım sadece olan bu olacak.
Arkadaşıma karşı böyle şeyler hissetmek de beni çok üzüyor.
Kendimden nefret ediyorum.
Hayatımda ilk defa bir arkadaşıma böyle şeyler hissediyorum ve bu beni çok üzüyor.
Ben ne yapabilirim ki?
Yapabilecek bir şeyim var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
neden arkadaşa karşı birşey hissetmek ayıp mı? çok tatlı anlatmışsın yalnız okurken ister-istemez gülümsedim :1: platonik fenadır, çok yakar canını insanın, ama kısmet belli mi olur. sen çok ısrar etme ara diye, bırak kendi haline. bak mesela, "istersen hafta sonu sinemaya gidelim kafan dağılır" de. beraber zaman geçirmeye çalış ama, sanki vaktin yokmuş da sadece arkadaşlık hatrına yapıyormuşsun gibi yap. ha bir de beraberken arada gizem uyandır, mesela telefonuna bak, mesaj gelmiş gibi yapıp okurken gülümse. bugün erken çıkacağım ama hafta sonu istersen boşaltabilirim, birşeyler yer bowling oynarız hem de sohbet ederiz de.. eğer yakın kız arkadaşın var ise ona da açıl, o da biraz doldursun onu :34:

offf çok kötüyüm ben yaa :37:

neden arkadaşa karşı birşey hissetmek ayıp mı? çok tatlı anlatmışsın yalnız okurken ister-istemez gülümsedim :1: platonik fenadır, çok yakar canını insanın, ama kısmet belli mi olur. sen çok ısrar etme ara diye, bırak kendi haline. bak mesela, "istersen hafta sonu sinemaya gidelim kafan dağılır" de. beraber zaman geçirmeye çalış ama, sanki vaktin yokmuş da sadece arkadaşlık hatrına yapıyormuşsun gibi yap. ha bir de beraberken arada gizem uyandır, mesela telefonuna bak, mesaj gelmiş gibi yapıp okurken gülümse. bugün erken çıkacağım ama hafta sonu istersen boşaltabilirim, birşeyler yer bowling oynarız hem de sohbet ederiz de.. eğer yakın kız arkadaşın var ise ona da açıl, o da biraz doldursun onu :34:

offf çok kötüyüm ben yaa :37:

Canım sinema ve bowlingin dışında her şeyi yaptık onlarla inan ki. Neredeyse haftanın her günü birlikteyiz.
Sınıf arkadaşıyız da zaten. Okul öncesi-okul sonrası hep birlikteyiz.
Belki bu kadar çok vakit geçirmesem onunla,bu şeyleri hissetmeyebilirdim.Ama ben onlarla vakit geçirmekten hiç sıkılmıyorum.
Keşke bütün gün onlarla olabilsem.
O mesela beni bir yere çağırdığında hiç yok demedim canım.
Hoş gerçi diğer arkadaşlarıma da demedim.
Geçen hafta anlaştık derse gitmeden önce birlikte yemek yiyecektik bir aksilik oldu gidemedim o gün ve bu ilk defa oldu.
Yalnız yemiş yemeği.
Hep surat astı gitmedim diye gün boyunca. Nedenini anlatıyorum dinlemiyor.
Bir gün sonrası için söz geleceğim dedim ama yine gidemedim çok alındı bana ama nedenlerim vardı ve geçerliydi.
Bu sadece bana karşı sergilediği bir tavır değil aslında. Alıngan bir yapısı var.
Diğer arkadaşlarına alınıp surat astığı çok oluyor.
Canım kimseye söylemek istemiyorum bunu çünkü çok utanıyorum ben. Ve benim en yakın arkadaşım da aynı grupta bizimle.
Nasıl karşılar bunu bilemiyorum ki.
Ben ondan 1 yaş büyüyüğüm bir de. :(
Kendimden nefret ediyorum ben.
Olmayacak bir şeyin peşinden sürüklenip gidiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben biraz zaman vermen taraftariyim.bu arada da iletisimini hic bir zaman kesme..her konuda destek ol.belki zamanla bir seyler degisir ama sen yinede her zaman en kötüsüne hazirliklli ol.
daha yasin genc ve insanin önüne kimler kimleeeeer cikiyor inan bana..

Ben biraz zaman vermen taraftariyim.bu arada da iletisimini hic bir zaman kesme..her konuda destek ol.belki zamanla bir seyler degisir ama sen yinede her zaman en kötüsüne hazirliklli ol.
daha yasin genc ve insanin önüne kimler kimleeeeer cikiyor inan bana..

Yok canım Allah korusun iletişimimizi kesmek aklımın ucundan bile geçmedi.
Ben canım acısa da hep söylüyorum canım zaten ara,mesaj at konuşun ondan bekleme diye.
Ben zaten bir hayal kurmuyorum. İmkansız gibi görünüyor. En kötüsüne de hazırım.
Doğru söylüyorsun canım. Kimler kimler çıkar.
Çok yakışıklı biri değil,bakılmayacak biri de değil. Ben onun yakışıklı olup olmamasıyla ilgilenmiyorum zaten.
O kadar masum ki. Onun sessizliği,konuşması,gülmesi,durgunluğu,alınganlıkları,inadı,sakinliği,efendiliği,masumluğu...
Her hali o kadar tatlı ki...
Beni etkileyen yönü bunlar zaten.
O kadar tatlı gülüyor ki.
Konuşuyoruz, Gülüyor. Yanaklarını sıkasım geliyor. Boynuna sarılmak geliyor içimden.
Bir şey beni durduruyor sonra.
Hepsi içimde sönüp gidiyor.

Yok canım Allah korusun iletişimimizi kesmek aklımın ucundan bile geçmedi.
Ben canım acısa da hep söylüyorum canım zaten ara,mesaj at konuşun ondan bekleme diye.
Ben zaten bir hayal kurmuyorum. İmkansız gibi görünüyor. En kötüsüne de hazırım.
Doğru söylüyorsun canım. Kimler kimler çıkar.
Çok yakışıklı biri değil,bakılmayacak biri de değil. Ben onun yakışıklı olup olmamasıyla ilgilenmiyorum zaten.
O kadar masum ki. Onun sessizliği,konuşması,gülmesi,durgunluğu,alınganlıkları,inadı,sakinliği,efendiliği,masumluğu...
Her hali o kadar tatlı ki...
Beni etkileyen yönü bunlar zaten.
O kadar tatlı gülüyor ki.
Konuşuyoruz, Gülüyor. Yanaklarını sıkasım geliyor. Boynuna sarılmak geliyor içimden.
Bir şey beni durduruyor sonra.
Hepsi içimde sönüp gidiyor.

şu kırmızı ile alıntıladım yer ile imzan ne kadar zıt değil mi? ama ben imzana katılıyorum.. "imkansız deme, bilemezsin".. bir yaş büyük olman neden sorun olsun ki? evet hayal kurma, ya da kur kime zararı var ki? zamana bırak bakalım, kimbilir belki kader onu paketleyip sunar sana :34:

şu kırmızı ile alıntıladım yer ile imzan ne kadar zıt değil mi? ama ben imzana katılıyorum.. "imkansız deme, bilemezsin".. bir yaş büyük olman neden sorun olsun ki? evet hayal kurma, ya da kur kime zararı var ki? zamana bırak bakalım, kimbilir belki kader onu paketleyip sunar sana :34:

Canım eğer bu kadar yakın bir arkadaşım olmasa imkansız demezdim.
Ama çok yakınız,bundan şikayetçi de değilim ama bu kadar yakın olduğumuz için küçücük bir ihtimal bile vermiyorum,veremiyorum.
Tabi ki kader. Allah izin verdikten sonra olmayacak diye bir şey yok elbette.
İnşAllah olur.

Arkadaşlar merhabalar hepinize.
Vaktini ayırıp konuyu okuyan herkese şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Ben problemimden bahsetmek istiyorum.

Üniversiteye bu yıl başladım.
İlk başlarda çok zorlandım geldiğim şehre,okula alışmakta.
Çok sıcakkanlı bir insanım kolayca arkadaş edinirim. Bu yönden bir sıkıntım olmadı.
Allah'a sonsuz şükürler olsun arkadaşlarım da çok iyiler. Oraya alışmamda ki en büyük etken onlar oldu.
Bir arkadaş grubumuz var 5 kişilik. Biz o grupta 2 kız,3 erkeğiz.
Ben içlerinden bir tanesine karşı son 1 aya yakındır farklı şeyler hissetmeye başladım.
Kimi zaman ''Çok yakınız ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Arkadaşlığın vermiş olduğu samimiyeti ben mi farklı yorumluyorum?'' diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Ama öyle bir şey olsa diğerlerine karşı neden aynı şeyleri hissetmiyorum?
Ona karşı çok farklı her şey.
Onun 2 yıldır çıktığı bir kız arkadaşı vardı. Bundan 2 ay önce ayrıldılar.
Ama onu hala seviyor.
Ondan bahsediyor okulda da,dışarıda buluştuğumuzda da.
Bugün morali bozuktu. Ne oldu? Niye canın sıkkın dedim.
''Bana bakma sinir olacak yer arıyorum.''dedi.
Ben de madem bu kadar çok üzülüyorsun mesaj at,ya da ara dedim.
Ben üzülüyor diye çok üzülüyorum.
Her konuştuğumuzda da ''Çok üzülüyorsun ara,düzelirsiniz belki.'' diyorum.
Bunu söylerken içim her ne kadar acısa da o başkasını sevdikten sonra elimden bir şey yapmak gelmez.
Mutlu olmasını isteyebilirim sadece.
Bir başkasını sevmese bile ben bir adım atamam ki.
Attığım takdirde onun arkadaşlığını kaybetme ihtimalim zaten o kadar yüksek ki.
Bunu göze alamam.
Çok imkansız bir şey olması zaten.
Ben kendimi yeyip duracağım sadece olan bu olacak.
Arkadaşıma karşı böyle şeyler hissetmek de beni çok üzüyor.
Kendimden nefret ediyorum.
Hayatımda ilk defa bir arkadaşıma böyle şeyler hissediyorum ve bu beni çok üzüyor.
Ben ne yapabilirim ki?
Yapabilecek bir şeyim var mı?

merhabalar şimdi bi şey anlatayım sana da biraz rahatlarsın belki yinede sende öyle olur mu bilmem ama nasip belli olmaz..
benim 1.sınıftan beri bi erkek arkadaşım var kankamdı memleketler aynıydı falan çok çok iyi bi çocuktu herkes de çok severdi neyse bu en baştan itibaren bi kıza aşıktı sınıfta ama ne aşk ölüyo kıza peşimde pervane tüm okul biliyo kızda istemiyodu bi türlü en son bi tamam falan dedi oyaladı sonra tekrar bıraktı bu nasıl üzülüyo ama benle dertleşiyo en yakın kız arkadaşı bendim çok güveniyodum ona inan ki kardeşim deyip duruyodu bana bende öyle diyodum bu bana kızı anlatıyo saatlerce ben teselli ediyom hep yanındaydım bu süreçte erkek arkadaşları da vardı tabi. neyse sonraki sene toparlandı bu kızdan tam vazgeçmiş değildi çok sevmişti gerçekten sonra sonra yeter artık ya dedi haketmiyo hiç bi şey o..iyice soğudu ben hep yanındayım bu dönemlerde bu senenin başında ne oldu tahmin edersin artık ben sana çok aşığım tutamıyorum artık içimde dedi biliyorum sen konuşmayacaksın artık benle ama olsun söyleyeyim kurtulayım dedi.. benkızdım tabi hem kardeşim diyosun bu ne demek oluyo diye neyse sene başından beri hiç konuşmadık ama arkadaşlığının hatrı var yeni yeni yine konuşmaya başladık ama çok az nasılsın iyim sen nasılsın modu yani.biliyo bi şey olmayacağını ben sevmiyodum senden farklı olarak ama eğer sende böyle olursa en azından sende aşıksın o zaman samanlık seyran olur işte:):) ya o kadar anlatıp duruyo du ki o kızı bana çok şaşırmıştım:/ gelelim kıssadan hisseye: sen bu süreçte hep yanında ol tamamen arkadaş gibi kendine bak çok bak hemde (bende bakmıştım ama başkası içindi o aşık oldu galiba)dikkat et temiz ol mesafeli de ol yani arkadaş sınırı hiç bozulmasın. sen arada birileri için ne hoş çocuk falan de:) güldürmeye çalış bazen ama ona hep arkadaşça davran ve hep destek ol( o en çok benim ona sıcak davranmamdan destek olmamdan etkilenmiş sen başkasın diyodu) kalbini tüm içtenliğinle aç ona. yanlış anlaşılmasın ben bunları farkında olmadan yapmışım aşık olmuş aklımın ucundan geçmemişti yoksa. ki çok da üzüldüm bana söyleyince ama ben kardeşim gördüm onu.o da bunu çok iyi biliyo zaten senle alakalı değil umut vermedin sen dedi. benim söyleyeceklerim bunlar artık nasip inşallah istediğin gibi olur her şey bu konularda birine yardım edecek olursam çok mutlu olurum ben olamıyorum çünkü...inşallah güzel başlıklar açarsın buraya:))

Son düzenleme:
Bence doğru zamanı bekle. :30:

Hayatı boyunca bu kıza aşık olacak hali yok ya, unutup geçecek bir gün. Sen de o gün gelince farklı davranmaya başlarsın, olmadı aslanlar gibi karşısına dikilip seviyorum dersin.

Back
X