• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlık ilişkilerini beceremiyorum

misskind

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
76
1
0
Kocaeli
arkadaslar size bir sorum var ben bir turlu su arkadaslık ilişkilerini beceremiyorum.Ailemden uzaktayım baska bir sehirde esimle yasıyoruz.ama cok yanlızlık cekiyorum.1 yasında bir bebgim var herkes bebegin olunca hersey daha guzel olacak vaktin bile kalmayacak diyordu. Ama ne yazkki oyle olmuyor insanoglu oturup bircift laf edecegi birlerini bir komsuyu bir arkadası arıyor.benim sorunum yanzlıklık arkadassızılık daha dogrusu cevremde bşirkac kişi var onlarada guvenemiyorum tam guveniyorum birseyler oluyor.anladımki arkadaslık diye birsey yok.cogu insan sadece kendi ihtiyaclarına ve cıkararına gore hareket ediyor.eger ihtiyacını karsılıyorsan seninlşe arkadsaslık eder yoksa etmiyorlar.

neyse sormak istediğim su Birkac arkadastan soyle bir yorum aldım kendimle ilgili.Diyorlarki sen dısarıdan cokhavalı soguk gorunuyorsun ama tanıyınca hicte oyle olmadıgın anlasılıyor.aksine cok samimi ve icten buluyorlar.ama birturlu su dısarıdan gorunen olumsuz imajımı silemiyorum.her arkadasım boyle demiyor sadece birkac kişi soyleyenler daha hareketli yapıdakiler ben daha sakin ve sıradanım.dısarıdan boyle bir imaja sahip olunca insanlarla rahat iletismde giremiyorum ve kendimi ,ifade etmekte zorlanıyorum insanlarda olusan onyargıyı kırmak ve kendini tanıtmak cok zor.sadece sık gorusmeye basladıgım insanlarla ve ikili ilişkilerde kendimi iyi ifade edyorum ama [/B]itopluluklarda yada coklu oturmalarda suskun kalıyorum buda insalar tarafından yanlıs anlasılıyor ve soguk bulunuyorum.birkac muhabette katılmak icin yaptıgım giriimlerede sonucsuz kalınca busbutun o ortamada yanlız ve sessiz kalıyorum.yani dısarıdan aldıgım tepkiler soyle beni soguk mesafeli kibar hosguleryuzlu olarak tanımlıyorlar ama akadaslık etmekte istemiyorlar.mesela evime cagırıyorum gelmiyorlar yada ben gitmek istiyorum musait olmuyorlar geride donmuyorlar.sadece beni tanımak isteyenler dısında.ne yapmam lazım onerisii olan varmı insanarla daha sıcak ilişkiler kurmak ve daha sıcak olabilemk icin ne yapılmalı sizce.dedikodu yapmadan inasnlara kendimi nasıl sevdirebilirm

güzel ve şık bir bayan mısınız peki?
her bayan güzeldir elbet ama ilgi çekici babında demek istedim :)

Son düzenleme:
evet genelde cevrem tarafından guzel bulunuyorum ayrıca giyinirkende giydiklerimin uyumlu olmasına cok dikkat ediyorum hatta bazı arkadaslarım cokk disi gozukuyorsun demisti.Niye sordun

bana da çok soğuk duruyorsun havalı vb derler tanıyınca yanıldıklarını anlarlar mizaç işte
ben arkadaş olmadan önce dışardan gözlemlerim bana uygun biriyse sıcak davranırım ortak ilgi alanlarından konuşurum bi şekilde bi sıcaklık kurarım

bana da çok soğuk duruyorsun havalı vb derler tanıyınca yanıldıklarını anlarlar mizaç işte
ben arkadaş olmadan önce dışardan gözlemlerim bana uygun biriyse sıcak davranırım ortak ilgi alanlarından konuşurum bi şekilde bi sıcaklık kurarım

aynen bende oyleyim herkesle hemen ısınamıyorum az ve oz oluyor arkadsalılarım.ama keske o arkadaslılarda cook saglam ve vefalı olsa.eski arkaslıklarımsenelerce surerdi.simdi ise 1 yıl yada 3 yıl arsaında en fazla.en basta hersey cok guzel tam aradıgım vefalı arkadası buldum nihayet diyorum aradan bir sure geciyor ya sıkılıyorlar baska insanlarla gorusmey baslayıp benimle alakalarını kesiyorlar yadakucucuk birseyden bir kırgınlık oluyor hemen siliyoar.ama yinede bu imajı silmek lazım :50:

zaman bi değişik olmuş ya çıkarın yoksa selam bile vermiyorsun
nerde kaldı yıllarca sürecek arkadaşlıklar
pamuk ipliğine bağlı sanki onun işine gelmeyen birşey yap hemen kopuyor
napalım bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz az olsun öz olsun
arkadaş edinmekten vazgeçtim artık gerek de yok nasılsa işi olmayınca arayan yok...

genelleme yapmak istemiyorum ama bir kısım insan ön yargılıdr.

aşağı yukarı bende senin gibiyim canım pek konuşan girişken biri değilim 1-2 samimi dostum olsun istiyorum ama ilişkiler hep çıkar ilişkisi olmuş dedikodu had safhada böyle olunca daha çok kendi kabuğuma çekiliyorum:31:
sana tavsiyede bulunamam ama kendi adıma hep diyorum hayırsız arkadaşlarım olacağına hiç olmasın daha iyi:97:

evet genelde cevrem tarafından guzel bulunuyorum ayrıca giyinirkende giydiklerimin uyumlu olmasına cok dikkat ediyorum hatta bazı arkadaslarım cokk disi gozukuyorsun demisti.Niye sordun

şöyle söyleyeyeim, ben bir zamanlar çok ama çook kokoştum, giyimime saçıma herşeyime baya özen gösterirdim.beni her yeni tanıyan da havalı bulurdu dış görünüşüm yüzünden.şimdi saldım resmen iş güç...bir pantolon bir tşört modundayım.şunun için söylüyrum o zaman benim şu anki en yakın arkadaşlarım dışardan beni çok havalı bulduklarını söylemişti ama artık yeni tanıştığım insanların tavrında bnu göremiyorum. belki sizinki de böyle bir durumdur.göze batan bir bayansanız bu insanlarda bir ön yargı oluşturabilir, çünkü dışardan gördükleri şey sizin fiziksel özellikleriniz ve tarzınızdan öteye gidemez hele de ilk konuşmadan canım cicim moduna giremiyorsanız (ki bence normal olan budur hemen samimiyet kuranları anlamam ben) o zaman ellerinde sizi değerlendirmek için görünüşünüzden başka birşey olmaz

Son düzenleme:
Bence bir insanın yabancısı olduğu bir şehirde de olsa, başka yerde de olsa, dost diyebileceği bir ya da birkaç arkadaşının olması fazla sık rastlanan bir şey değil.

Bulunduğunuz çevrede sizin davetinizi kabul etmeyen, siz gitmek istediğinizde mazeret yaratanlarla varsa bence bu onların tuhaflığı, sizin değil. Böyle insanlarla zaten arkadaş olunmaz. Geçmişte arkadaş edinebildiğinize göre, bugün de edinememeniz için hiç bir neden yok.

Birileriyle tanıştığınızda bence onlardan fazla bir şey beklemeyin. Arkadaşım, dostum olabilir diye düşündüğünüz birine rastladığınızda belki üzerlerine fazla düşüyorsunuz, fazla samimi olmaya kalkıyorsunuz da bu insanları ürkütüyor, kendilerini geri çekmeye itiyor olabilir. Acaba, kouştuğunuzda kendinizden, çocuğunuzdan çok mu bahsediyorsunuz, bu da insanların pek hoşuna gitmez. Tam tersine insanlar kendilerine ve özellikle de çocuklarına iltifat edildiğinde bundan çok hoşlanırlar. Kalkıp de etrafınızdakileri iltifatlara boğun, yağcılık yapın demiyorum tabi ki, ama ilk ağızda belki kendiniz yerine onlardan bahsetmeniz daha olumlu olabilir. Ama kimseden çok samimiyet beklemeyin, her türlü derdinizi, sırrınızı paylaşabileceğiniz bir dost hayal etmeyin. Zaman içinde arkadaşlık ileledikçe bu da olabilir, ama olmama ihtimalini de gözden kaçırmayın bence. Bir de daha ufak bir yerden, daha büyük bir şehire gittiyseniz eğer, o eski muhitinizdekinden samimiyeti hiç bulamayacağınızı da kabullenip, kendinizi oyalayacak kurs, el becerisi gibi şeylere yönelmekte yarar olabilir.

Back
X