• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arsa sorunu

tinyrose

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.125
2.976
173
Ben bileziklerimi bozdurup canakkaleden bi arsa almayı düşünüyorum. ama alınca 5 10 yıl unutucam geleceğe yönelik colugim cocugum icin. bileziklerimin değerı 10 milyarı bulur. 5 milyara bile arsalar var ama ben hepsiyle almak istiyorum. sizce çok mu düşük. yani takmiyorum etmiyorum sevmiyorum da ben takmayı gerdanligim var tek onu takıyorum düğün dernek olunca .bilezikler de evde korkuyorum bankaya da yatırmak istemiyorum .arsa fikri çok hoşuma gitti en azından değerlemese bile satar paramı alırım yine. arsayı adıma alıcam bu arada. ve sizce Çanakkale iyi bi tercih mi ayrıca arsa fikrimi nasıl buluyorsunuz

Ben bileziklerimi bozdurup canakkaleden bi arsa almayı düşünüyorum. ama alınca 5 10 yıl unutucam geleceğe yönelik colugim cocugum icin. bileziklerimin değerı 10 milyarı bulur. 5 milyara bile arsalar var ama ben hepsiyle almak istiyorum. sizce çok mu düşük. yani takmiyorum etmiyorum sevmiyorum da ben takmayı gerdanligim var tek onu takıyorum düğün dernek olunca .bilezikler de evde korkuyorum bankaya da yatırmak istemiyorum .arsa fikri çok hoşuma gitti en azından değerlemese bile satar paramı alırım yine. arsayı adıma alıcam bu arada. ve sizce Çanakkale iyi bi tercih mi ayrıca arsa fikrimi nasıl buluyorsunuz
Arsa fikrinizi şahane buldum. Hatta şahane ötesi.
Yatırım için en küçükle en büyügü almanın tek yolu

Arsa dediğiniz nedir?
Tarla ise çok değerlenmez.

İmarlı ise değerlenir.

İmarsız yer alıp kandırılmayın.

Bu arada arsa alırsanız her sene emlak vergisi de ödeyeceksiniz hiç yoktan. Onu da hesaplayın.

Arsa fikrinizi şahane buldum. Hatta şahane ötesi.
Yatırım için en küçükle en büyügü almanın tek yolu
Ben de öyle düşünüyorum değeri büyük kucuk ne olursa olsun bilezik durduğu yerde eskicegine arsa olsun daha iyi gibi hani taksam neyse de takmi yorum hem bu aralar altın fiyatları çok yüksek sanırım tam bozdurmalik
Sizce Çanakkale nasıl tercih ben istanbulda ikametgaz ediyorum ama istanbuldan mümkün değil alamam hatta ben Kocaeli istiyodum o da mümkün değil 100 milyardan aşağı yok arsa
Beni cesaretlendirdiniz sağolun iyice kafam yatmaya basladi

Arsa dediğiniz nedir?
Tarla ise çok değerlenmez.

İmarlı ise değerlenir.

İmarsız yer alıp kandırılmayın.

Bu arada arsa alırsanız her sene emlak vergisi de ödeyeceksiniz hiç yoktan. Onu da hesaplayın.
Bu konuda bilgim var zaten gidip gorucez bakcaz bi de nette yazıyor zaten imarlı mi değil mi eşim ilgileniyor o konuda ve ben bankaya atıp oraya her sene para verecegime vergisini öderim bana bu daha mantıklı geliyor çünkü bankaya atmak istediğimde belli bi miktar veriyormuşüz bi de ben de bankaya para vermek istemiyorum
Yani ne biliyim sizlere de danışmak istedim öyle merak ettim açıkçası

10 bin tl lik yer ne kadar degerlenebilir ki?

Bozdurup bankaya yatirsaniz?
Öyle olmuyor işte çok fena değerleniyor böyle çok duydum başta bende kucumsuyodum ama yerine göre değişiyor tabi ben Çanakkale nasıl bi terçih onu merak ettim aslında daha çok

Öyle olmuyor işte çok fena değerleniyor böyle çok duydum başta bende kucumsuyodum ama yerine göre değişiyor tabi ben Çanakkale nasıl bi terçih onu merak ettim aslında daha çok
Ben istanbuldayim ve bu rakam bana cok kucuk geldi. Banka konusunda israrciyim.

Siz bilirsiniz.

Bu biraz sans meselesi benim bi tanidigim 12 bine aldigi arsayi 2 yil sonra 110 bine satti.siz aldiginiz arsadan bu kadar kisa zamanda boyle kar etmezsiniz belki ama zarar da etmezsiniz diye dusunuyorum.

Duzeltme: 10 binlik arsanin metrekaresi kac? O da onemli

10 bin tl lik yer ne kadar degerlenebilir ki?

Bozdurup bankaya yatirsaniz?
Bu arada bankaya önceden gitmiştim kasaları falan oluyomus ya da altın hesap falan çok da anlamadım ama her sene mi ne onlar da para ıstiyo boş beleş almiyolar bilezikleri
Ben de e her halükarda para verilecekse ve evimde korkuyla tutacaksam o zmn en iyi yol arsa diye düşünüyorum
ama işte Çanakkale konusunda çekincem var
Birde şöyle bişey var evler ateş pahası nasılsa ev alamicam şimdi bari adıma arsa aliyim ilerde çocuğuma kalsın ya da değerlensin ev aliyim falan zaten alınca 10 yıl unutucam orayı

Bu biraz sans meselesi benim bi tanidigim 12 bine aldigi arsayi 2 yil sonra 110 bine satti.siz aldiginiz arsadan bu kadar kisa zamanda boyle kar etmezsiniz belki ama zarar da etmezsiniz diye dusunuyorum.

Duzeltme: 10 binlik arsanin metrekaresi kac? O da onemli
Biz baktığımızda bin metrekareydi bende büyük olsun diyorum bence bin metre kare ideal gibi ama bence küçüklüğünden çok yeri önemli değil mi ? gidip bakcaz zaten öyle kısa süreli kar düşünmek saçma olur 10 milyarla ben oyle 10 yıl falan beklerim hatta belki daha fazla tanıdığınız nerden almış arsayı maşallah ne çabuk degerlnemis

Ben istanbuldayim ve bu rakam bana cok kucuk geldi. Banka konusunda israrciyim.

Siz bilirsiniz.
Bankaya yatırınca ne olcak ki aynı durcak a arsa alınca en azından illa ki küçük de olsa değerlenir bence bankaya falan bulabilmaz bu devirde valla hiç istemiyorum banka
Tek çekincem hangi şehir o

Bu arada bankaya önceden gitmiştim kasaları falan oluyomus ya da altın hesap falan çok da anlamadım ama her sene mi ne onlar da para ıstiyo boş beleş almiyolar bilezikleri
Ben de e her halükarda para verilecekse ve evimde korkuyla tutacaksam o zmn en iyi yol arsa diye düşünüyorum
ama işte Çanakkale konusunda çekincem var
Birde şöyle bişey var evler ateş pahası nasılsa ev alamicam şimdi bari adıma arsa aliyim ilerde çocuğuma kalsın ya da değerlensin ev aliyim falan zaten alınca 10 yıl unutucam orayı
Anladim.

Kiralik kasam var benim. Akbank'ta. Yillik 300 tl.

Altin hesabi daha farkli. Bileziklerinizi kuyumcu yerine bankaya bozdurmus oluyosunuz kisaca. Para olarak hesabinizda duruyo.

Biz aldik bu sekilde 2015 martta 22.500 e simdiki degeri 45.000 ile 47.000 arasi. Ama biz satmiyoruZ henüz
Bir senede degerlenmis maşallah :)nerden aldınız arsayı
Şehir benim için çok önemli de Çanakkale konusunda kararsizim

Back
X