Arsa

vitaminsiiz

"Hiç soruyor muyuz kendimize; Fe eyne tezhebûn?"
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
284
87
18
Merhaba arkadaslar, hayirli Cumalar...

Biz esimle bu kış türkiyeden arsa aldık. Eşimin eniştesinin üzerine şuan, o ilgilendi bu işle yurt dışında olduğumuz için dolayısıyla kendi üzerine olmuş oldu. Türkiyenin kanunu bilmiyorum ama bu yıl Tr geldiğimizde kendi ğzerine almak istediğini söyledi. Bende ikimizin üzerine olmaz mı falan dedim, kendiside tam olarak bilmediği için kesin bişey demedi.

Aranızda bu konuda bilgisi olan var mı? Arsanın tapusunu ikimizin üzerine yaptırmamız mümkün mü? Veya başka hangi seçenekler var?

Şimdiden teşekkürler

Ne gerek var ? Bızde yenı arsa aldık benım uzerıme aldık nasılsa evlendıkten sonra alınan seyler ortak ayrıca ortak bırıkımımızle aldık

Konu ile ilgili net bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Benim sormak istediğim neden özellikle ortak istiyorsunuz ?

Evlisiniz zaten evlendikten sonra ne alınırsa yarısı eşinizindir.
Bende ortak tapu duymuştum.

Ne gerek var ? Bızde yenı arsa aldık benım uzerıme aldık nasılsa evlendıkten sonra alınan seyler ortak ayrıca ortak bırıkımımızle aldık
+1
birde benim bildiği ortak tapu artı masraf
sizin veya eşinizin ne farkeder

ikinizim üzerine olabilir tabiki, ama herhangi bir boşanma durumunda evliyken alınan mallar ortak sayılıyor ve ikiye bölünüyor boşanmadan sonra

Neden özellikle kendi üstünüze olmasını istediğinizi açıklarsanız daha net cevaplar alabilirsiniz. Eğer boşanma durumunda ortada kalmaktan korkuyorsanız evliyken yapılan mal zaten ortak oluyor. Ama başka bir niyetiniz varsa bilmiyorum.

Evlendikten sonra yapılan şeyler evet ortak ama boşanmadan satma yetkisi tek kişiye ait, tabi böyle bir duruma geldiğinde bunun takibi yapılabilir de ortak hisseli olabiliyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…