Artan kiraya çözüm

Bende bunu merak edıyordum . Benım cevremde 2+1 80 90 metrekare evler 3 civarı ve bu fıyatı gecende cok ..
Insanlar nasıl alabılıyor şaşırıyorum
Gecen bır emlakcıyı aradım benım evım ıcın 3 3.250 dedı .. tamam sen oyle dıyosunda
Alabılen varmı dedım
Yok 500 barsa elınde 1 belkı kredı borc fılan bulur 1.5 cıkarabılır ınsanlar dıyor
E abi 3 mılyonun mantıgı ne dedım pıyasa oyle dıyor
Satın alan olmadıktan sonra pıyasa o olsa neyazar anlamıyorum
Bende 2+1 olan evımın uzerıne koyup 3+1 istiyorım
En az 1.5 mılyon koymam gerekıyor

Bende bunu merak edıyordum . Benım cevremde 2+1 80 90 metrekare evler 3 civarı ve bu fıyatı gecende cok ..
Gecen bır emlakcıyı aradım benım evım ıcın 3 3.250 dedı .. tamam sen oyle dıyosunda
Alabılen varmı dedım
Yok 500 barsa elınde 1 belkı kredı borc fılan bulur 1.5 cıkarabılır ınsanlar dıyor
Piyasa o olsa ne yazarın aslı,bankada nakiti veya dövizi olan alsin.Olmayan kredi bile cekemesin hicbirsey sahibi de olamasin,demek maalesef.

Geliriniz iyiymiş. Mutlaka alın bence ev. Türkiye finans ve ing limitsiz veriyormus sanırım. Telegramda grup var ben de ordan biliyorum. İng daha avantajlı olabilir. Yapılandırma olabilir ilerde.

Ev kampanyalarını beklemeyin bence. Faiz inince de evlerin fiyatı artıyor. Eylül kampanyası falan beklemeyin o yuzden

Ben şuan çakışmıyorum eşim memur fakat iki ay cebelleştik banka ile bizimde peşinat 600 tl bir arana fakat merkez bankasından emir gelmişti ve kredi çok cüzi miktar veriyor yani 300 bin tl falandı bu arada rayiç bedellerin tapuda Farklı olması ve haliyle ekonomi dolaylısından insanlar tekrar ev almak için evlerimi ucuza veremiyor ve bu sebepten kredi çıkması da hayli zor yani 10 bin kira yerine kredi ödemek mantıklı ve gücünüz de var fakat kredi durumları çok karışık

Biz Mart ayinda 1.93 den kullandik 800 bin TL için.
10 yıl vade
Ama bugün Eylül ayında 1.20 oranı duyunca acaba beklese mıydık diye düşünüyorum.
Ben evi kiracılı aldım 1.650 bin
Toplamda masraflarla beraber 1.800 bine mal oldu.
Kiracılı olduğu için uyguna almıştım.
Şuan gelirimiz sizinle aynı.
O zamanda şu an aldığınız evi 2.5 milyondan aşağı alamazdiniz. Daha bile kardesiniz emin olun.

Alabılen varmı dedım
Ben de aynı durumdayim. Kendim kirada oturuyorum. Kiram 5 binden 15 oldu. Ben kiraya çıkarken kiramın yarısını benim ev ödüyordu ama benim o kadar zam yapmaya içim elvermiyor. Evimi satmaya kalktım. Öyle bir suni piyasa var ki satamiyorsun. Veya emlakçı çok ucuza kapatma peşinde. Ama senin alacagin evden zerre kimse inmiyor. Piyasa böyle diyerek. Üstelik her hafta artıyor. Ben biraz daha piyasanın oturmasını bekliyorum. Çünkü evi satıp ortada kalmak da var. Sattığım gibi almam gerekiyor çünkü bir haftada bile kaç bin fark ortaya çıkıyor. Mecbur bir süre daha kirada devam. En büyük hatam evi satıp öyle buraya tasinmamak oldu. Şu an 5-6 bin Max. Taksitlerim olurdu. Piyasayı bu şekilde on göremedim tabi. İşe başladigim için acele ettim çünkü günde 4-4.5 saatim yolda geçiyordu. Ben taşındım 1 hafta sonra pandemi oldu eve kapandik falan. Pandemide tasindigim yerde çok rahat ettim ama maddi açıdan düşündüğümde o hafta tasinmasam zaten acele etmeme gerek kalmadan belki satıp ev alabilirdim vs vs. Belirsizlikler vardı o yüzden bir süre kirada olmak mantıklı gelmişti. Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Benim şirkette bir tanıdık aracılığıyla arkadaşıma konut kredisi bir milyon tl kredi çıkardılar fakat ödeme 2.5 milyon dediler. Kabul etmedi tabii ki. Allah yardımcınız olsun
Faizi dusunmemek gerekiyor aslında. Aylık taksitler 1-2 yıl sonra enflasyonda eriyor. Ben bu evime tasindigimda burdakilerden biri 1.200 e ev aldı. 2 yıl önce. Herkes bu para buraya verilir mi dedi. Şimdi 4-5 milyon. Kredi çekmiş olsalar bile buranın kiralarından daha düşüktür. Kiralar 20 bin çünkü. Faizi kiraya veriyorum diye düşünmek lazım.

Ben de aynı durumdayim. Kendim kirada oturuyorum. Kiram 5 binden 15 oldu. Ben kiraya çıkarken kiramın yarısını benim ev ödüyordu ama benim o kadar zam yapmaya içim elvermiyor. Evimi satmaya kalktım. Öyle bir suni piyasa var ki satamiyorsun. Veya emlakçı çok ucuza kapatma peşinde. Ama senin alacagin evden zerre kimse inmiyor. Piyasa böyle diyerek. Üstelik her hafta artıyor. Ben biraz daha piyasanın oturmasını bekliyorum. Çünkü evi satıp ortada kalmak da var. Sattığım gibi almam gerekiyor çünkü bir haftada bile kaç bin fark ortaya çıkıyor. Mecbur bir süre daha kirada devam. En büyük hatam evi satıp öyle buraya tasinmamak oldu. Şu an 5-6 bin Max. Taksitlerim olurdu. Piyasayı bu şekilde on göremedim tabi. İşe başladigim için acele ettim çünkü günde 4-4.5 saatim yolda geçiyordu. Ben taşındım 1 hafta sonra pandemi oldu eve kapandik falan. Pandemide tasindigim yerde çok rahat ettim ama maddi açıdan düşündüğümde o hafta tasinmasam zaten acele etmeme gerek kalmadan belki satıp ev alabilirdim vs vs. Belirsizlikler vardı o yüzden bir süre kirada olmak mantıklı gelmişti. Evdeki hesap çarşıya uymadı.
Gecen sene ıkı kez anlastım sattım ama alacagım ev ben karar verene kadar 200 300 artıyordu
Uc bes gun ıcınde
Şaşırıp kaldım .. tam musterı buluyorum dıgerı artıyor
Ortada kalmaktan cok korktum
Kapora vermıslerdı benım eve ıptal edıp gerı verdım
Sonra yıne onume bır ev cıktı esım ılla alalım dedı ama evi satamazsan bu sefer
Adam idare eder dıger ay verırız satarız dıyor
Gunşuk degısen pıyasada senın gozunun yasına bakarlarmı ortada kalırız dedım
Şımdıde ben suclu oldum
Alırdık ederdık dıyor
Bu sene daha vahım satılmazda 😅
Suan yerımden kıpırdayamıyorum

Gecen sene ıkı kez anlastım sattım ama alacagım ev ben karar verene kadar 200 300 artıyordu
Uc bes gun ıcınde
Şaşırıp kaldım .. tam musterı buluyorum dıgerı artıyor
Ortada kalmaktan cok korktum
Kapora vermıslerdı benım eve ıptal edıp gerı verdım
Sonra yıne onume bır ev cıktı esım ılla alalım dedı ama evi satamazsan bu sefer
Adam idare eder dıger ay verırız satarız dıyor
Gunşuk degısen pıyasada senın gozunun yasına bakarlarmı ortada kalırız dedım
Şımdıde ben suclu oldum
Alırdık ederdık dıyor
Bu sene daha vahım satılmazda 😅
Suan yerımden kıpırdayamıyorum
Aceleniz yoksa bekleyin. Benim ev hem çok küçüktü. Kv artı iki çocuk artı ise 4-5 saat mesafe. Ücretsiz izninimin bitmesine kadar sabrettim. Tam zamanlı ise başlayınca dayanamadım artık. Aslında evde otururken de bir kaç kez satılığa çıkardım. Ama doğru düzgün alıcı çıkmadı. Tabi ben de acele ettim hemen ilanı kaldirdim. Emlakciya da vermemiştim. Çok uyguna bir ev bulmuştuk. 3+1 . Konumu yeri harika. Ama evi satamayinca adam da beklemedi zaten. Kız kardeşimden dolarla borclanacaktim. Hem o ev alacaktı engel olmak istemedim. Hem dolarla borçlanmaya korktum. Evi satamazsam diye korktum. Neyse bir kış daha geçireyim sabredeyim ücretsiz iznimi bozmayayim dedim. Zaten ücretsiz izinde olduğum için kredi bile çıkmıyordu. İlk cocugimda çok zorlandım çalışırken. Bu sefer ikisinin yanında olmayı daha onemsedim. Sonra annem çok dedi az.daha sabret araba al öyle kiraya çık. Veya sat ev al öyle çik. Ama ben öbür evi çok zorlanarak ödedim. Kirada olanlar o dönem daha rahattı. Maaşlara çok zam gelmiyordu. Ben maaşımı olduğu gibi krediye yatiriyordum. Bu sefer çocuklarımla anı kalsın gezelim tozalım istedim. Kiraların bu kadar ucacagini bilemedim. Şimdi de ev sahibi derdinden yıldım. Pandemiden beri 2. Evim. Bütün birikim tasinmalara gitti. Sürekli kirayı begenmemeleri güncel kira istemeleri vs de cabası. Burda 20 oldu kiralar diye 15 istiyor mesela. Paslı suyu çabası, soğuk bir ev çabası. Çevresi çok güzel konumu muhteşem ama tadilatlik şeyler var
Kendi evim burdna olsun çok isterim ama tadilat yapabilirsin o Zaman. Kiradayken emanet gibi oluyor. O yüzden az daha ekleyip ev alayım hem yeni temiz ev olur diyorum. Ama oynak piyasa. Cesaret edemiyorum. İnşallah düzelir piyasa biraz daha beklicem bakalım. Elbet bu çıkışın inişi de olur.

Yakın zamanda konut kredisi faizlerinde indirim yapılacak. Herkes bunu bekliyor. Bekliyor da devamını düşünmüyor. Faiz indirimi olduğu anda ev fiyatları bölgeye göre en az 200-300 bin artacak. Ayrıca o düşün faizli krediyi öyle herkese vermeyecekler. Koşulları sağlarsanız bile kredi çıkmama ihtimali çok yüksek. Daha önceki faiz indirimlerinde gördük çünkü. Şu an herhangi bir şey almak için beklemenin mantığı yok. Her geçen gün kalıcı bir şekilde zamn geliyor.

Muhtemelen yeni kampanya ile de alamayız. Ocak ayında 10 bin çok değil ama ev sahibi Ocak ayında 10 değil de daha fazla derse diye tedirginim. Ev fiyatları yabancılar alabiliyor diye çok rahat arttırıldı bence. Şimdi de düşürülmüyor. Gerçek değerinde olsaydı piyasa durmazdı, bankalar da krediyi verirdi.
Herkes için hayırlısı olur umarım.

Geliriniz iyiymiş. Mutlaka alın bence ev. Türkiye finans ve ing limitsiz veriyormus sanırım. Telegramda grup var ben de ordan biliyorum. İng daha avantajlı olabilir. Yapılandırma olabilir ilerde.
Faiz oranı kaç ki acaba? Benimde bildiğim zaten devlet bankaları vermiyor.ozellee veriyor ama faizler 2.5 -3.5 bandında. Hani alsan bile nasil ödeyeceksin iyi bir geliriniz yoksa

Back
X