artan yemekleri nasıl değerlendireyim.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar. bugün eşimin akrabalarına iftar yemeği hazırladım kalabalık bir aileydi az-çok evlerinde yemek yeyişlerine rastladım iştahlı bir ailedir. bende özene bezene kişi sayısında birkaç fazla olmak kaydıyla yemeklerimi hazırladım. ama en sinir olduğum şey kimsenin doğru düzgün birşey yememesiydi. sadece 1 kişi oruç tutuyor hadi onun mide şişti diyelim diğerleri ay ben tokum canım istemiyo diye diye yemekleri tırtıkladılar. ve biryığın yemeğim kaldı. moralim çok bozuk. belki el lezzetimi beğenmediler birşey diyemem ama ne bulsalar yiyecek olan kişilerin bu şekilde davranmasına çok üzüldüm. neyse şimdi bir yığın dolma biber ve karnıyarık kaldı. ben onları bir tencerede buzluğa atsam sonra yenirmi. pişmiş yemek bunlar. eşimle biz 1 haftada ancak bitiriz atmayıda istemem. ne yapayım hanımlar.

yarın iftar saatinden yarım saat önce komşularınıza verebilirsiniz birer tabak.

Biber Dolmasını buzluğa at, sonra yeri gelir çıkarırsın :)
Karnıyarık yarına bırak. Yanına bir saray pilavı falan yaparsın. Başka misafir bile çağrılır yani :16:

bende buralarda dolanayım biraz zira hem beceriksizim hem yemek artınca tabak elimde bir o yana bir bu yana dolanırım mutfakta ne yapacağımı bilmem dolaba koysam bozulurmu tadı mı değişir nasıl ısıtılır derken doğru çöpe

Hiç üzülmeyin, buzdolabı poşeti ile buzluğa atın, istediğiniz zaman çıkarıp yersiniz. Bende yeni ablamdan öğrendim. Denedim çokta güzel, hazır oluyor :)

Buzluğa atabilirsiniz iki yemeği de ama tencere ile değil. Plastik bir saklama kabına koyun. Yemeğiniz olmadığı bir gün çıkarırsınız. Aylarca kalsa da bişey olmaz.

Canım komşularına verebilirsin
Ya da yarına tekrar misafir al ;)
Ben bazen öyle yapıyorum :27:

merhaba hanımlar. bugün eşimin akrabalarına iftar yemeği hazırladım kalabalık bir aileydi az-çok evlerinde yemek yeyişlerine rastladım iştahlı bir ailedir. bende özene bezene kişi sayısında birkaç fazla olmak kaydıyla yemeklerimi hazırladım. ama en sinir olduğum şey kimsenin doğru düzgün birşey yememesiydi. sadece 1 kişi oruç tutuyor hadi onun mide şişti diyelim diğerleri ay ben tokum canım istemiyo diye diye yemekleri tırtıkladılar. ve biryığın yemeğim kaldı. moralim çok bozuk. belki el lezzetimi beğenmediler birşey diyemem ama ne bulsalar yiyecek olan kişilerin bu şekilde davranmasına çok üzüldüm. neyse şimdi bir yığın dolma biber ve karnıyarık kaldı. ben onları bir tencerede buzluğa atsam sonra yenirmi. pişmiş yemek bunlar. eşimle biz 1 haftada ancak bitiriz atmayıda istemem. ne yapayım hanımlar.
Saklama kaplarına katarak buzluna koyabilirsiniz daha sonra ısıtır yersiniz.

bizde yemek sofraya konulmadan komsuya gidicekse ayrilir. yenmedi diye gondermek cok yakisi degil sanki. yemezseniz tadi degisirse buzlukya falan lütfen sokak hayvanlarina verin. su sicaklarda bir kap suda koymayi unutmayalim toplumsal mesajda olsun ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence en iyisi misafir ağırlayın tekrar daha kolay gibi geldi bana:16::16:

bizde yemek sofraya konulmadan komsuya gidicekse ayrilir. yenmedi diye gondermek cok yakisi degil sanki. yemezseniz tadi degisirse buzlukya falan lütfen sokak hayvanlarina verin. su sicaklarda bir kap suda koymayi unutmayalim toplumsal mesajda olsun ;)

Aslında bende bunu söyleyecektim fakat vazgeçmiştim bizde de yemek sofraya konmadan verilir,ertesi güne kalan yemek başkasına verilmez kendi yemediğin birşeyi başkasına vermeyi doğru bulmuyorum.

katiliyorum yeliz nur. ertesi gune kalan yenmedi diye baskasina yemek gonderilmez.

bizde artan yemekleri vermiyoruz tabiki ama çöpe gitmesinden iyidir diye düşünüyorum.

Biz yemeyiz o kadar yemeği komşulara da vermem kalan yemekleri diyorsanız sokaktaki hayvanlara verebilirsiniz sevaba girersiniz :16:

yemek yendiyse ve kaldiysa onun adi artan yemektir. birgun sonra yenmicekse neden cop olsun ki sokakta bir suru ac hayvan var birileri onlarada bir lokma versin degilmi. ama yenecekse eger buzlukta muhafaza edilebilir. tercih meselesi.

yemek yendiyse ve kaldiysa onun adi artan yemektir. birgun sonra yenmicekse neden cop olsun ki sokakta bir suru ac hayvan var birileri onlarada bir lokma versin degilmi. ama yenecekse eger buzlukta muhafaza edilebilir. tercih meselesi.

artan yemek ne demek aydınlattığınız için teşekkürler.:))))bizde önceden ayırıp veriyoruz öyle bi niyetimiz varsa.çok fazla yemekte artmaz bizim evde misafir çok gelir çünkü.2-3 günlük az miktarda artarsa onları da arka bahçedeki kedilere veriyoruz.ama yemek misafir için yapılmışsa, çoksa ve yeni yapılmıştan farksızsa vermekte sorun yok bence.konu sahibinn anlattığına görede öyle, bi haftada yiyemeyiz demiş.hayvanlardan önce etrafımızda aç insanlarda olabilir ayrıca.

Son düzenleme:
o ac insanlari dusunuyorsak once biz doyalim artarsa veririzle mi doyurmaliyiz.

piştiği gün bitmeyen yemek ikinci gün niye artık olsun hanımlar?

Back
X