Artık ailemizin SSK'sından yararlanamayacak mıyız?

ebrutolga

FByiÇekemynAntenBağlatsın
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
4.561
18
66
İstanbul
Ben üniyi bitirdim şuan açıköğretim dikey geçişle lisansa tamamlıyorum yani öğrenciyim ve çalışmıyorum. Hastahane ye gitmem gerektiğinde babamın SSK sından yararlanıyorum. Aldığım duyuma göre artık babamın SSK sından yararlanamayacakmışım. Sadece ben değil 18-25 yaş arası çalışmayan bütün gençler artık babasından-annesinden SSK dan faydalanamayacakmış. Devlete beyanname verip (kaymakamlığa) çalışmadığını bildirecekmişsin, devlette belli bir yaşa gelene kadar (25 olarak duydum) senin bütün hastahane masraflarını karşılayacakmış (özel-devlet farketmez, ilaç, muayene, tetkikler). Eğer ki bu beyannameyi vermezsek kimin üzerinden SSK lıysak onun maaşından her ay 275 TL gibi bir tutar ceza olarak kesilecekmiş. Bu ne kadar doğrudur çünkü yasa yeni çıkmış ve bizim pek bir bilgimiz yok?

Duyumu zabıta olan kuzenimden aldım. Amiri üniversitede okuyan oğlu için yaptırmış ve bomboş olan kaymakamlıklar yasadan sonra tıklım tıklım dolu diyor. Bizi de uyardı vakit kaybetmeden verin beyannameyi diye ne kadar doğrudur?

Erkekler okuyorlarsa eğer 25 yaşına kadar yararlanabiliyor ailelerinin sgk durumundan fakat 25 yaşını geçmiş hiç bir erkek okusa dahi yararlanamıyor. Kızlar ise evlenen kadar ya da işe girene kadar 2008 öncesinde de yararlanıyorlarsa devam ediyor .

Son düzenleme:

Bende sizin gibi biliyordum ama değiştiğini duydum, artık ailenin hiç bir ferdinin SSk sından yararlanılamayacakmış, yukarda anlattığım gibi devlete beyanname verip devlet tarafından güvence altına alınılacakmış ve bu işlemi yapmayanların her ay maaşından bu tutar kesilecekmiş.

Bahsettiğim şefin oğlu 22 yaşındaymış. Peki bu nasıl oluyor. :44:

ben üniversiteden geçen sene mezun oldum 22 yaşındayım annem daha geçen ay gitti emekli sandığına aktif hale getirdi benim sigortamı üniversite bitince otomatik olarak kapanmıtı yalnız. Okul bitip hala işe girmediğim ve evlenmedğim için dilekçe verdik ve tekrar aktif hale geldi sigortam.ı

Bende o tarz bir duyum alınca bir sorim dedim ceza da kesiliyor dediler çünkü. İnşallah yoktur böyle birşey:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…