Bebek Beslenmesi artık bebeğimi emziremiyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

temmuzun_hediyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
93
14
98
arkadaşlar benim 2 buçuk aylık bir bebeğim var. Çocuk doktorumuz az kilo aldığı için 15 günlükken mamaya başlattı. Şuana kadar mama+emziriyordum dolayısıyla sütüm artmadı. Sağdığımda ortalama 50-60 cc çıkıyor. Ama son birkaç gündür bebeğim beni emmek istemiyor. Memenin yanına gelince feryat figan ağlıyor. Sütüm kesilecek daha emziremeyeceğim diye çok korkuyorum. Aynı durumda olup çare bulan var mı? Lütfen yardımcı olun, çok üzgünüm

Canım üzülme lütfen..
Mamayı ver elbette ama çok verme. Sıklıkla,o ağlasa bile memeye tutmaya gayret et. Bebek emdikçe uyarılır memeler.. Hepimiz bu yollardan geçtik ve hepimiz "acaba emziremeyecek miyim?" derdine düştük.. Elbette ki emzirememek dünyanın sonu değil. Önemli olan anneleri olarak evlatlarımızın her daim dimdik yanında olabilmek. Ama emzirmek de gerekli.. Emzirmek de istiyoruz .. Öncelikle daha lohusasın, duygusalsın biliyorum ama KENDİNİ ÜZME emi. Bol su iç. Kuru incir ve beyaz dut kurusu kompostosu iç. Ceviz, badem, fındık ye ve bol yeşil salata.. Kiloları takma, bol beslen ki az da emse gerekli vitaminleri alsın kuzucuk.. İnşaallah memelere tekrar düşkünleşir:)

canım ben bir sağlıkçı ve çocuk doktorunun yanında çalışanbiriolarak..bebeğini emzirmeni tavisye ederim..mama bende verdim benimkide emmedi ama emzirmeye çalıştım hep ..her annenin sütü bebeğini yeter...bebeğini emzir yolun başındasın...mama verme bence...versende az ver...ama mamaya alışacak şekilde olmasın..stres anne sütünü azaltır..mutlaka günde üç litre su ve humana iç...bebeğim emsin diye ayakta emziridğim günler oldu..şunu tavisye ederim ayakta emzirmeyti dene..ve sütüm arttı..sütünü sağmadan ziyada bebeğini emzir..her mama verişin onu uzaklaştırır anne sütü ve emmeden..o yüzden..çok dikkat et...geceleri kalk iki saaatte bir emzir..bu çok önemli..

Canım sürekli sağmak da sütü arttırıyor,emmese de 3 saatte bir sağ mutlaka,ben 8 aydır sağıyorum ve hala sütüm yetiyor,bebeğim küçük doğduğu için hiç emmedi ama hiç mama vermedim.

Benim bebegimde ilk etapda emmedi ama emzirene ve alışana kadar uğraştık.Çok şükür sonunda alıştı.Sütün geliyorsa mecbur emecek.Mamadan ziyade emzir ağlasın eninde sonunda alışacak. Mamayıda ara ara vereceksen şırıngayla damla damla verki tembelliğe alışmasın bebeğin.Onlar bile öyle uyanık ki işine gelene yorulmayacagı şeye yöneliyolar :)

Merhaba, bahsettiğin durumu ben de yaşamıştım.
internetten araştırdığım kadarıyla bebekler, annelerinin yediği birşeyin tadı ya da kokusu süte geçtiği için emmeyi reddetme durumu olabileceğini öğrendim.
Benim bebeğimin nohut veya tarçınlı şeyler yediğimde bunu yaptığını farkettim.
Pes etme, o istemese de emzirmeye sabırla devam etmeye çalış.
10 güne kadar bu problem geçecektir.
Bu arada senin bebeğin neyden rahatsız olmuş onu belirlemeye çalış, ve mümkün olduğunca o besinlerden uzak durmayı tercih et.
Dilerim herşey kısa sürede yoluna girer.
sevgiler.

merhaba çözüm buldun mu çok merak ettm . ben de bebeğime meme veriyordum artı bi de sağıyordum doymadı gözümle göreyim ne kadar içtiğini diye. kesinlikle tavsiyem memeni ver. ayakta ver olmadı uyurken ver. benmki bazen ne kuçakta ne ayakta alıyor. illa yatmamı istiyor öyle veriyorum da alıyor. bi de çikolata yediğimde veya adet döneminde mememi reddediyor. benm sütüm neredeyse 40 günlükken geldi. çünkü çok zor bir normal doğum yaşadım. 2 günlükken bebeğim sarılıktan hastahaneye yattı ve 4 gün orda kaldı. öyle kötü etkilendim ki şuanda 84 günlük hala kendime gelemedm. burnu aksa yine mi elimden alacaklar diyorum. sen benm gibi yapma. uyumaya çalış bol bol uyu. geceden sabaha öyle fark ediyor ki süt. stresten uzak sur. suramazsan içini etrafıdnakilere dök. kız bağır çağır ama sakın stresi üzerinde biriktirme. sen yeni doğum yaptın katlansınlar sana bi zahmet. emzir emzir emzir.... ayakta kucakta uyurken olamdı yatarak. benm sütüm geldiyse herkesin ki gelir. 40 günden sorna bebeğimin ağzından sütler akmaya başladı. o zaman kadar ne mi oldu. meme ve bazen uyurken mama vererek geçiştirdim. ama günde 15 dakka uyuyordum. dediğim gibi beebğim hastanede yatınca uyursam bebeğe bi şey olacak paniği oluşmuştu bende. inşalalh sorunun hallolmuştur

Benim bebeğim 7aylık oldu şimdiye kadr şu sağma olayını hiç beceremedim ama şimdi lansinoh ikili almayı düşünüyorum bu saatten sonra sağsam sürüm gelir mi süt yok değil ama çok da değil sizce ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…