- Konu Sahibi CakmaLaraCroft
-
Benim annemin en büyük sıkıntısı çocuklarının karnını doyurmaktı. Gerçi bütün annelerin en büyük savaşı bu olsa gerek.
Şu yaşımıza geldik hala "bir şey yemedin, yeseydin, aç kaldın" gibi laflar, yemeyince de suratlar.
Küçükken de hatırlıyorum annem sürekli ye dediği için inadımdan açlıktan ölene kadar yemezdim, ilkokulda da beslenmemi geri getirirdim. E biraz da benimle ilgilensin isterdim, malum yemeği yiyince işi bitiyor, yemeyince peşinde geziyor.
Çocuklar açlıktan ölmez merak etmeyin, bir süre kendi haline bırakın, üzerine gitmeyin. Gelişiminde bir sorun olursa o zaman müdahale edersiniz. Ve onu yemiyor, bunu yemiyor bari sevdiğini hazırlayayım gibi durumlara girerseniz yemek seçen bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.
çocukken o kadar üzerime geldiler ki yemek yedirmek için, yediklerimi kusacak duruma bile geldiğim oluyordu. hala istediğim gibi kilo alamıyorum.
zor gelse de bu kadar çok üzerine düşmemelisin...
Konusuyor
Yemek yerken sikiliyorum diyo
komsunun cocugundan bahsetmissin
bende gecen Tr deyken bir arkadas ziyaretimde
arkadasi dediki benim kiz yemiyor hic diye
ben hic kendi kizimi anlatmadim bile
onun kizini görünce sinirlerim bozuldu
ya kizi 3.5 yasinda
sofraya buyuk insan gibi oturdu
tabagini aldi
gözlemeyi aldi ( bunlarin hepsni kendisi yapiyor-9
icine pekmez dösedi
bunu isira isira hooop bitirdi
diger elinde ekmek yag recel
bir yandan anne bana sunu ver bunu ver
ben kiza bakiyorum derin derin
bu kiz sonra 3,5 saat uyudu öglen uykusu :)
sonra kalkti
hamur isi kisir gibi seyler vardi soframizda
Allahim yarabbim ne bulduysa yedi sildi süpürdü
bumu dedim en sonunda yemeyen cocuk
neymis baskasinin evinde yiyor sadece
ya yok böyle bir se saka gibi
resmen yetiskin gibi haziyliyor tabak en yiyecekse
ama aptal aptal bakiyor orasini bilemem tabi
benim kiz birsey yemedi sürekli iste evi inceliyor oynuyor sarki söylüyor vs
hangisdi normal bilemedim ama güzel yiyor masallah
bu arada kasar peynirli krep deneyecegim
tsekkür ederim
belki yer
Arkadaşım sen böyle anlatınca aklıma annemin anlattıgı geldi.ANnem bir arkadaş ziyaretine gitmişti arkadaşlarıyla beraber gittigi evin hanımı yer sofrasını yemeklerle donatmış evin kızıda 2,5 yaşında falanmış 3 yaşında bile yok diyor sofrada ne varsa kız kendi tabagına kendi almış yemiş yetişkin bir insan gibi.
Sofrada lahmacun varmış küçük kız kendi tabagına 2 adet lahmacun koymuş içine kendisi yeşilligini koymuş limonunu sıkmış katlamış bir güzel yemiş o yemekler bittikten sonra yine kendi tabagına farklı yiyeceklerden yine kendisi almış yemiş yetişkin bir insan gibi annesi hiç yemesine yardım etmemiş kız afiyetle yemiş kalkmış sofradan herkes şasırmış tabi.
Sizin kızınız börek çörek gibi yiyecekleri seviyormu eger börek türünü seviyorsa sebzeli börek yapabilirsiniz.En azından sebzeleri böyle yedirebilirsiniz.
Benimki bekletmez yerken cok konusuyo bidi bidi agzina lokmayi sokana kadar akla dereyi geciyorum vurmuyorum ama beni benden aliyo o kadar sinirleniyorumki yeme fasli ya bitiyo ya basarisiz sonuclaninca damarlarim filan sisiyo boynumda ve tabiki tikim
O agzini acacagini ben aciyorum
Sen ye diyor bugunde sadece kahvalti etti o kadar birazdan isimiz var
ay vallahi sanirim bu cok guzel bir fikir
arastirmam lazim ben kek yapmasini hic biliyorum
pogaca yapiyorum sadece onu biliyorum
onuda her hafta kesin yaparim
tesekkür ederim
hanimlar
birkac aydir böyle
en azindan corba makarna pilav yerdi simdi onlarada burun kiviriyor
bugun sinir krizi gecirdim
makarnasina besleyici olsun diye ispanak ve kiymali yaptim
icinde ispanak kiyma var diye yemedi
haslanmis makarna istiyor sadece
delirecegim
bütün gün yaptigim pogacadan yedi
su icti meyve yedi
zaten meyve delisi
sütte icmiyor
reddediyor
bu cocuk nasil büyüyecek
gecen hafta genel kontrolu vardi
buyumesi gelismesi normal dedi doktor
azda yese önemli degil falan dedi
ama olur mu süt bile icmiyor
benim sinirlerim lacka oldu
cok gerginim
bana akil verin ne yapmam lazim#daha 3 ay öncei obez olacak diye korkardim
müthis yerdi
nasil bu hale geldi anlamiyorumm((
hemen kreşe başlatın.kış vakti felan demeyin başlatın.eynı şeyleri ben de yaşadım maalesef hala da yaşıyorum.orda kuzu kuzu yiyorlar hatta benimkisi orda yediğiyle yaşıyor
televizyonda görmüştüm iştahı olmayan çocuklarınızın yediğine içtiğine yumurta kabuğunu un haline getirip koyun iştahını açar diyodu bide eğlenceli şeyler yapsanız mesela sabah kahvaltıda az yağlı omlet bide çeri domatesi filan varsa onlar göz ağız maydanozla saç yapın bu sefer belki ilgisini çekip yer. bide siz yediriyosanız yedirmeyin yere bi örtü serin önüne tabağı koyun eline kaşık çatal verin kendisi yesin öyle yer belki bide boğuntuya getirin ilgisini çekicek bişeyler anlatın anlattığınız şeye odaklanıcağı için çaktırmadan bi kaç bişey yedirebilirsiniz
öncelikle Allah kolaylık versin yeme içme işleri çok yoruyo insanı gerçekten.
ben şöyle birşey yapıyorum benim oğluma.mesela benimki patates kızartması makarna çok sever.hepimiz çocukken sevmedikmi zaten:)
makarnasının içine kızarttığım köfteleri küçük küçük doğrayıp karıştırıyorum üstünede yoğurt döküyorum köfteleri farketmiyo bile.
patateside 1 kaşık yağda kavuruyorum teflon tavada.kızartma gibi oluyo.bazende fırına veriyorum yağlı kağıda serip az yağ gezdirerek.yine patateside mutlaka yoğurtla yediriyorum.
benimki kahvaltıda yumurta yemezdi annem sağolsun bigün ondayken gel oğlum yumurtaları sen kır sen güzel kırarsın dedi.kendi kırdı ve o günden beri anne ben kıriyim yumurtayı diyo ve dibine kadar bitiriyo tavanın kendi yaptı diye
çeşitli oyunlarla bi nebze kandırabilirsiniz belki.çokta üstüne gitmeyin inada bindirmesin derim.
Şimdi yengem geldi aklıma su an 3 cocugu var masallah .. ilk cocugunda yemıyo dıye o kadar uğraşıyodu ki zorla yediriyodu cocuğa ama simdi gel görki annesinin boyunu geçti
yer sofrası kur
20 aylık kızım var ben öyle yapıyorum
ara sıra yemek yeme krizini bizde yaşıyoruz
hemen yere bi sofra bezi seriyorum
akşam yemegine ne yaptıysam
az çorba sulu yemek pilav makarna ne varsa koyuyorum ortaya
kendim oturuyorum önce
kızıma az az koyuyorum tabaklarına onun çatalı kaşıgıda ayrı
kızıma seslenmeden kendim oturup yemeye başlıyorum
sonra dayanamayıp gelir oturur yer
dene bi istersen
Krestw yiyormy ?
Ben suanda yedieiyorum insallah bitirir mercimek yemegi ve yogurt birer kase
Bende sinrliyim ama kiyamiyorum nazli biraz bagirinca agliyor sonrada yedirdigime yedircegime
Nuarada basta yan cizdi kek yapmadibmi diye ama kandirdim bakalim bitircekmi
Seninki bugun neler yedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?