artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

jinnakata

Popüler üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
940
1.048
63
:cry:bir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirim:sinirli: ne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz :KK17:

Dip not olarak düzeltiyorum. Oyun alanlarından bahsediyorum. Alışveriş alanından değil. Çocuk oynasın diye niye alışveriş yapmaya görüreyim mantık yaaa

Son düzenleme:
Geçen gün 3 yaşlarında bir kiz çocuğu ikea da yerleri yaliyordu.. Babası abisi ile ilgileniyordu görmedi.. valla dayanamadım pis oralar canım yapma dedim.. babasına seslendim..
yani bazen gerçekten iyi niyetli oluyor müdahaleler..
ama çok haklısınız annesi izin veriyorsa ve etrafi rahatsız eden bir durum yoksa müdahale gereksiz..
bir de üslup çok önemli.. ah o üslup bence en büyük sorun..

Mudahale ettirmemeyi deneyin diyecegim ama tabii hangi birine?
Yine de toplumun bu noktada egitimini istiyorsak sen, ben, o anlatacak.
Yilmadan, bikmadan anlatacak.

Bagiriyorsa cocugunuz "stresini boyle atiyor, mudahale etmeyin, sonucta burasi cocuklarin oyun alani" deyin.
Vahlananlara "ben memnunum" deyin.
Yerlerde yatma yuvarlanma kismi eger alisveris merkezinin yeri ise ben n'aparim bilmiyorum, ben de o yonde biraz titizim sanirim.
Gozle takip etmede ise o biraz masum bir uyari gibi geldi.
Sonucta cocuk dedigin 2 sn icinde super zararlar gorebiliyor ya da kacabiliyor.
Ustelik kucaginizda da 5 aylik bir bebek varsa, onunla da ilgileniyorsaniz cok normal buldum onu.

Bir de insanlarin her dedigini duymamak, takmamak gerek.
Sonucta bir daha gorebileceginiz insanlar degiller.
Saglikla buyutun.

çocuğu oynasın diye avm ye götürürseniz olacağı o. oraya gidenler bilinçsiz kesim zaten süslenip avm gezerek hayat geçirenler genelde. çocuğa da kendi sığ görüşünü empoze edecek tabi ki gezdiğiniz yeri değiştirin

ben bi kez iki minik kız gördüm yerlerde oynuyırdular annesi geldi üstün kirleniyor diye kızı elinden tuttu azarlayarak götürdü :)

sonra yabancı bi çift geldi 3 çocukla hepsi yuvarlandı yattı sularda yaprak yüzdürdüler annesi babası bekledi inceledi yaptıklarını çocuklar sıkılınca alıp gittiler.

Daha küçük bir bebeğiniz de olduğu için mudahele ediyorlar

Yanı belki büyük olana yetisemiyorsunuz da insanalr destek oluyor

Bazen sıkıcı gelebilir ama bence güzel neden? Halk olarak duyarsız olmak bence daha kötü başımıza zaten ne gelirse duyarsizliktan geliyor ,yanibasimizda adam.sokakta kadını dovuyor vs insanlar geçip gidiyorsa bu sorun bence

Diyeceksiniz ki onunla o farklı tamam olay farklı ama mudahele burda konu.

Bence rahat olun size yardimci olmaya çalışıyorlar.

Bende bazen parkta cok hizli kosan cocuga yavas kos dusersin derim yada salincak hizli sallaniyorsa ordan gecen cocuga dikkat et uzaktan gec kafani vurursun derim yada cok hizli bisiklet surup yolun ortasindan giden cocugu da kenardan git bak karsidan araba geliyor derim bunlar zarari onlemek icin kotu birsey degil sonucta.
Ama bende sundan cok rahatsizim hic tanimadigim adam markette veya parkta ayy ne tatli der yanagini oksar gecenlerde anali kizli ne tatli sey yaa sevebilirmiyiz dediler iyi sevin dedim ama sapur supur optuler opebilir miyim demedinizki cok kizdim birdaha izin vermem.

Bir kaç konuda haklısınız. Ama engelli olmadığı halde asansöre binen insan dışı yaratıklar lafinizi hiç doğru bulmuyorum. Siz çocuklarınız olmadan once hiç mi avm asansorune binmediniz? Ki binmemisseniz bile kimse için böyle konusamazsiniz

Valla ben de çocuklu aileler yüzünden dışarı çıkmaktan sıkıldım. Avmler hafta sonları tıklım tıklım çocuk kaynıyor. Bir alışveriş yapana kadar sıtkımız sıyrılıyor.

Neyse insanları çok kafaya takmayın. Müdahale eden olursa da ben ilgileniyorum teşekkür ederim deyin uzaklaştırın.

Sokaklarda çocuğumu öpmeye çalışan tiplerden nefret geldi. Kızım sıcakkanlı bir çocuk. Sokakta herkesle göz teması kurar, uzaktan gülümser, bildiği iki kelimeyle iletişim kurmaya çalışır. Peki bu insanlara çocuğumu öpme hakkını verir mi??

Uzaktan gülümseyin, el sallayın, sorularına cevap verin, o kadar. İstemezseniz çocuk parkından başka yerde oturun. ama çocuğumu öpmeye dokunmaya çalışmayın. Baştan bunları söylemek istiyorum herkese...

Sokaklarda çocuğumu öpmeye çalışan tiplerden nefret geldi. Kızım sıcakkanlı bir çocuk. Sokakta herkesle göz teması kurar, uzaktan gülümser, bildiği iki kelimeyle iletişim kurmaya çalışır. Peki bu insanlara çocuğumu öpme hakkını verir mi??

Uzaktan gülümseyin, el sallayın, sorularına cevap verin, o kadar. İstemezseniz çocuk parkından başka yerde oturun. ama çocuğumu öpmeye dokunmaya çalışmayın. Baştan bunları söylemek istiyorum herkese...
Evet bende cok rahatsizim bundan opmeyin dimi ama.

Çocuk bağırıyorsa siz müdahele edin tabiki, ortak kullanılan bir yerde o kadar başıboş bırakmayın özel mülkünüz değil orası. kimse bağırıp çağıran çocuk sesi dinlemeye gitmiyor oraya. tabi çocuğunuz normal ölçülerde bağırıyorsa ayrı tabi.

Ve yerler gerçekten cok pis, yere yatmasına izin vermeyin.

Diğer şikayetleriniz için bir şey diyemiycem. :)

Çocuk bağırıyorsa siz müdahele edin tabiki, ortak kullanılan bir yerde o kadar başıboş bırakmayın özel mülkünüz değil orası. kimse bağırıp çağıran çocuk sesi dinlemeye gitmiyor oraya. tabi çocuğunuz normal ölçülerde bağırıyorsa ayrı tabi.

Bizim millet çok meraklı üstüne vazife olmayan şeylere zaten.
Ben yurt dışındayım burada hiç müdahale eden olmaz ama Türkiye'ye geldiğimizde her kafadan bir ses çıkar. Tanımadığım sokaktaki insan çocuğum hakkında akıl vermeye kalkar sanki sormuşum gibi.
Benim oğlumun kilo problemi var tatildeyken ona dondurma almıştım yanımızdan geçen çok bilmiş bir kadın oğlumun yanında yüksek sesle bana "Ayy bu çocuğa dondurmami verdin gormuyormusun göbeğini?"deme cüretini göstermişti.
Bende "sen şu an o dondurmadan daha büyük zarar verdin oğluma,sen kim oluyorsun ki çocuğumun psikojisini etkiliyorsun,kapat çeneni!"demiştim.
Cevabını vermeye veriyor insan da işte sinirlerin de laçka oluyor aynı zamanda..

çocuğu oynasın diye avm ye götürürseniz olacağı o. oraya gidenler bilinçsiz kesim zaten süslenip avm gezerek hayat geçirenler genelde. çocuğa da kendi sığ görüşünü empoze edecek tabi ki gezdiğiniz yeri değiştirin

ben bi kez iki minik kız gördüm yerlerde oynuyırdular annesi geldi üstün kirleniyor diye kızı elinden tuttu azarlayarak götürdü :)

sonra yabancı bi çift geldi 3 çocukla hepsi yuvarlandı yattı sularda yaprak yüzdürdüler annesi babası bekledi inceledi yaptıklarını çocuklar sıkılınca alıp gittiler.
Yazın seçenek çok ama kışın oyun grupları arkadaş ortamları bir yere kadar. Ben evde çok vakit geçirmeyi seven biri değilim. Haftanın 4- 5 günü programım olacak bu sayede çocuklarımın ikise enerjilerini atıp huzurlu bir uyku, yemek saati ve düzen sağlamış durumda bana bir sıkıntıların yok. Küçük bebeğimde zaten etrafı seyredip heyecanlanıp el kol sallayıp kendi kendine uyuyor bende oğlumla ilgileniyorum. Siz kışın nerelere götürüyorsunuz? 3 yaş sonrası seçenek çok ama bu yaşlarda biraz sıkıntı. Kreşe göndermek istemiyorum çünkü biz çok güzel vakit geçiriyoruz oda çok mutlu ama ahhh şu insanlar...

Yaptıkları hareket tehlike içermiyorsa bencede insanların müdahale etmesi çok gereksiz
Avmde ki asansörler derken yani herkes kullananilir onları ama bahsettiğinz asansörler hastalar çocuklular içinse bilemem

Avmlerin oyun alanları hariç çocukların eğlence alanı olduğunu düşünmüyorum bende.Sizle karşılaşsak bende sizi uyarırım çünkü mesela kahve içerken bağıran oynayan koşan çocuk sesi duymak istemiyor kimse haklı olarak.Orası park da değil.Bu benim nazarımda o yaşam düzeyindeki kaliteyi düşüren bi durum mesela.

:) ben pek avm gezmeyi sevmem enerjimi alıyor ama bu yorum çok acayip geldi bana.
Sadece avm ye gelen kesim mi süsleniyor ?
Ya da sadece yabancı insanların çocukları mi o şekilde ?
Her kesimden her insan olur. Verdiğiniz örnekler, avm örneği şaşırtıcı.

İnsanlardan müdahale etmrye fırsat kalmıyor... ayrıca rahatsız olan çocuk alanında oturmaz.
Bakın sizde aynısını yapıyorsunuz yerler çok pis izin vermeyin... ben annesi olarak izin veriyorum ... bu tartışılacak bir konu değil.
Oğlumun bağışıklık sistemi çok güçlü tüm çocuklar herşeye hasta olup hemen ateşlenirlen. Oğlumun en fazla burnu akar..

Valla ben de çocuklu aileler yüzünden dışarı çıkmaktan sıkıldım. Avmler hafta sonları tıklım tıklım çocuk kaynıyor. Bir alışveriş yapana kadar sıtkımız sıyrılıyor.

Neyse insanları çok kafaya takmayın. Müdahale eden olursa da ben ilgileniyorum teşekkür ederim deyin uzaklaştırın.

Hafta sonu için haklısınız. Bizde hafta sonu zaten çocuğu avmye götürmeyiz.
Bazı yorumlarda iyi niyetli yaklaşımlardan bahsediliyor da bir annenin yanında bu iyi niyetli insanların sonu gelmiyor annelerinden daha iyi niyetliler ya...

Dün akşam çarşıdayken bir suriyeli anne ve oğlu gözüme ilişti. Çocuk sürekli koşuyor etrafımızda sürekli. Annesi alışveriş yapıyor. Hiç umrunda değil. Çocuk beklenildiği üzere yere düştü tabi ama yuvarlandı yapıştı yere. Kadın hiç oralı olmadı. Çocuk annesinin gözlerinin içine baktı tuttu kaldırsın diye. Ben gidip tutacaktım elinden nerdeyse ama yapmam tabi o derece baktı çocuk. Kalktı elini filan silkeledi gittiler. Kadının gözleri hala vitrindeydi. Biraz yürüyelim derken benim kızım düştü bu kez. Babası ve ben iki yandan kalkmasına yardım ettik sorduk bişeyin varmı acıdımı vs diye. Sonra düşündüm acaba hangimizin davranışı doğru? Bana göre benimki kadına göre kendininki. Özellikle dışarıda bende çok görüyorum ama müdahale noktasında beni rahatsız edecek bir durum yoksa karışmam. Çünkü bir evladı annesinden daha fazla kimse düşünemez. Buna dayanarak müdahale edemez. Keyfi bir durum olur. Buda can sıkıcı.

Back
X