- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 434
- 398
- 37
Canim konunu takip ettim bi suredir gelismelere sevindim en azindan mutlu olmana simdi.
Ben senin yerine olsam ne yapardim..ki bunlari cok zor bir adamla ve cok zor gunler yasamis biri olarak yaziyorum.
Oncelikle canim benim ikk ben yazdim ilk ben aradim konularina takilma cunku siz flort eden liselo degilsiniz. Her ne olursa olsun, Allah korusun ayrilacak kadar bozulsada iliskiniz gorusmeyecekmisiniz..? Illaki goruseceksiniz. Senin onu arayip veya mail atip " ee simdi,, ne yapmaya calisiyorsun , evlilimiz hakkinda ne dusunuyorsun bak ben bunlari dusunuyorum"" tarzinda bi mail atmis olmandan dogal ne var. Bence hic dusunmem lazim gibi seylerle ugrasma. Sana goruselimmi dediginde, tabiki goruscez boyle cocuk gibi kacmanin hicbir getirisi yokki bizim icin. Gelecegimiz hakkinda beklentilerimiz hakkinda goruscez tabi biz evliyiz. Bu evlilik iki kisilik o yuzdende ikimiz bir araya gelip bu isi olumlu veya olumsuz bir sekile sokmamiz lazim. Umarim ortak noktada bulusabiliriz seklinde konus bence. Bu kesinlikle alttan alma gibi bisey degilki bundan dogal ne var. Bu senin ciddiyetini gosterir. Ama eger bilmemki gorussekmi gibi cilve yapman olayi basitlestirir onun gozunde lutfen beni yanlis anlama. Ben seni cok iyi anliyorum. Onu ozledin tabiki bir yandan tepkini gostermek diger yandanda olayi tatliya baglamak istedigin icin nasil davranman gerektigini bilmiyorsun degilmi suan. Bence iyi dusun ve hem ciddi hem olumlu yaklas. Karsilikli oturup konusun. Nereydin neden gelmedin filan deme. O isin en son kismi cunku o sebep degil sonuc. Sebeplere odaklanin. Sen ona senden ne bekledigini sor ve sonra sen ondan ne bekledigini anlat. Ikiniz icinde en kolay cozumu bulun. Kayinvaliden hakkinda sakin kotu seyler soyleme. Bak bugun tesaduf sema kaynana tv deydi. O bile diyorki kocaniza kayinvalideniz hakkinda dogru bile olsa kotu huylarini soylemeyin dahada kiymete biner korumaya kalkar. Yapacagin en guzel sey o insana mesafeni koymak ve ozellikle esinin yaninda ona cokkk saygili davranmak. Biraz politik olmak yani. Esine deki. Ben senin anneni kendi annem gibi goruyorum onu kendi annem gibi sevmeye calisiyorum. Keske oda beni kizi gibi sevse bende cok mutlu olurum cokk de. Topu ona at. Esinin aklinda bu kalsin. Neyse simdilik yazacagim bu kadar uzun oldu kusura bakma umarim yardimci olabilmisimdir. Kendine iyi bak !
Tatlim demin uzun uzun yazarken bak aklim karisti unuttun yazmayi..:)
Bu on gun ortadan kaybolma meselesine fazla girme demistim demin nerdeydin filan.. Bence o konuyu soyle hallet yani ben olsam soyle derdim.. Gitmenle ikimizinde dusunme firsati oldu uzun uzun. Ben cok dusundum de. Sonra beklentilerini soyle ve ona deki bu surede sanki sen hayatimdan cikmissin gibi yasadim de. Yani sen yokken kahroldum butun gun gelmeni bekledim dersen bilki devami gelir bu gitmelerin anladinmi cnm. Ona onun gitmesinin seni kahretmedigini aksine ciddi ciddi dusunmeni sagladigini belirt. Seni guclu gorsun. Erkekler hep onlara bagimli gucsuz olunmasini ister emin ol bu onu dahada cezalandirir. Ha tabiki sunuda dersin laf arasinda. Sen yokken pek ala devam etti hayatim oturdum kafami toparladim dusundum filan ama baktimki senden ses cikmiyo buda benim sana olan inancimi guvenimi sorguladi tabiki bir koca birdenbire nasil kaybolur ortadan diye dusundum ve emin ol bidahaki evden gitmeler benim gozumde ayriliktir diyebilirsin. Bunu sadece ikimiz icinde bir tatil olarak dusundum cunku banada cokk iyi geldi de mesela. Hem onsuzda olabilecegin mesaji ver hemde bidahakine cok farkli olacagini hemde butun gemileri yakma.
Burcum koc :) bu arada esimde koc burcu. Bizim evi sen dusun artik. Ben cok inatciyimdir esimde oyle. Ama zamanla neyi nasil halletmen gerektigini ogreniyo insan. Kendine olan saygini ona belli et. Su an yapman gereken ilk sey o. Klasik aradim aramadim isleri valla bi sonuca cikarmiyo yani tecrubelerimden sabittir. Ben evlendim ve evlenir evlenmez hamile kaldim
Maddi sorunlar filan derken surekli kavga artik is siddete kadar gitti ama ilk ve son oldu cunku ona onsuzda olabilecegimi kanitladim. Cocugum var ve ben su an egitimime devam ediyorum. Niyetim oydu zaten ama cocuk olunca olmaz sandi herkes ama su an hukuk okuyorum cokta iyi gidiyo. Ve esim artik goruyoki karsisinda hayatina sekil veren kendine guvenen biri var. E bide bazi seyleri yasayarak oda adam oldu tabi erkekler yuzde yuz kusursuz olmaz bizde kusursuz degiliz ama bazen herseyi takmamak gerekiyo. Kv birak napiyosa yapsin. Emin ol esin birgun kendide anlar. Sen hicbisey demesende anasi otursa surekli seni kotulese oda artik yeter ya der. Oda anlar neyin ne oldunu. Birak kim ne derse desin sen duyma gorme seninle ayni yastiga bas koyan onlar degilki kapini kapat huzuruna bak. Dedigim gibi biraz politik ol. Ozellikle esinin yaninda ona guzel davran icinden gelmesede. O davranmassa kendini gosterir. Erkekler icin Zor arada kalmak. Kimi derki ona nasil adamsin anneni ezdirme, icinden bi ses derki esimi korumam lazim. Her erkekte o dengeyi saglayamayabiliyor. Esin yay burcu filanmi ?
bence bu yorumlara kulak asmalisin, o kadar güzel ve mantikli anlatmis ki benkimimki.
ayni görüsteyim, yok süründüreyim, yok görüsmeyeyim burnundan getireyim derken iyice uzaklastirirsin kendinden bence.
böyle yapipta mutlu olani görmedim ben, konu gereginden fazla uzuyor.