Artık rica değil, emir

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Artık rica değil emir.

Pastane girişinde “ Köpekle girilmez “ yazıyor. Sadece iki kelime “ Köpekle girilmez “ ne çok şey ifade ediyor. Demek ki düşüncesizce giriyorlar.

Soruyorum pastane sahibine, diyor ki “ Köpekle girilmemesi rica olunur” yazmıştım
" O tertemiz amcası buncağızdan ne olur ki “ diyorlarmış.

O da şimdi rica değil, emir veriyor “ Köpekle girilmez ” O olmuş, kimse girmeğe teşebbüs edememiş.

“ Kimileri o lisandan anlıyor sanırım “ diyor. Kızgın ve umutsuzca

Çimenlere basmayınız,yerlere tükürmeyiniz,( wc de ) sifonu çekiniz ..Vs...Uzar gider....

Aklıma bir şey geldi, üşenmesem de her ama her elektrik direğine “ Köpeğinizin pisliklerini toplayınız ” yazabilsem.

Balkondan seyrediyoruz o sevimli şeyleri, dolaştırırken durup durup işemeleri neyse de kaka yapınca bir şey olmamış gibi yola devam etmeleri can sıkıcı. Torba al eline, topla efendim.... Biz öyle yapardık köpeğimiz varken.

Mükemmellikten değil öyle olması gerektiğinden, yol ortasında herkesin basabileceğini düşünerek toplardık “ Amcası ne var ki şuncağızın pisliği “ diye düşünmezdik.

Yeşilimin gözlemleri

güzel düşünmüşşün arkdaşım
ama malesef toplumumuz böle
malesefki malesef........

haklısın cnm. hayvanları özellikle köpekleri bende severim hatta evim imkan verse alıp beslicem..
ama çevremde gördğüm düşüncesiz insanları kınıyorum.hiç bişi olmamış gibi yollarına devam ediyolar çor var çocuk var çimenlerde oynayan bebekler var.
hatta birgün kaldırımın ortasına kakasını yaptıran bir beye napıyosunuz alın ordan diyince bi dayak yemedğim kalmıştı adamdan..hiç te eleştirye gelmiyoruz türk milleti olarak malasef çoğumuz ..

herkes yapaıyo aman bızde yapsakk nolur düşüncesii war toplumumuzdaa maleseff ama 1 kişi yapmasa belkı dıgrr kısılerde örnek alark yapmıycak

canım arkadaşım....bizim millet anlamaz...yazsanda anlamaz söylesende....böyle ilkel bir toplumuz işte...................gönil ister yazılar yazılmasın uyarılar konmasın nerde.................hep banacı dolu ülkemiz hep bana...................yazık.....CADIARZU

Evet ya en azından bir iki kişi kendi köpeğinin pisliğini toplasa örnek olur sanırım.Toplayanlar var da çok nadir görüyoruz, onları da tebrik ediyoruz değil mi?

canım yeşilim herkes üzerine düşen görevi yapsa türkiyemiz bu hale gelmezdi herkes banane cilikte bakıyorsun çöp vidonların içi boş dışında çöpler buna benzer çok örnekler evimize ne kadar özen gösteriyorsak dırarıdada aynı özeni göstere bilsek keşkeeee.

yesilim sigaradan haric baska seylerede ceza koymalari lazim o yukardakilerin.
ama nerdeeeeeee onlar nasil olsa basmaz o pisligin üzerine dimiiiiii....

ahhh ahh......

ablacım her zamanki gibi döktürmüşsün yine o doğru,o güzel düşüncelerinizi....
tatildeyken ne düşündüm biliyormusunuz...
şöyle etrafımı içime sindire sindire gezdim de,dedim ki içimden,
benim yurdumun her köşesi cennetten bir parça...
ama değerini biliyormuyuz,kesinlikle hayır demeyeceğim ama evet de diyemiyorum...
ne olur bu güzel yeşile,toprağımıza,vatanımıza sahip çıkalım,koruyalım..
hiç kimsenin hatasını görmezlikten gelmeyelim...
ufak yanlışlar büyüdüğü zaman üstesinden gelemeyiz yoksa...
yurtdışından geliyorlar tatile...bizim ülkenize,bizim denizimize,toprağımıza...
lütfen sahip çıkalım bizim olan herşeye...
sevgiler...

Aynen öyle işte fatom evimizde ki gibi davranabilmek
Batınca, yine güldürdün beni, tabi ki onlar basmazlar pisliğe :):)

Sabah sabah asansördeki kokudan anladık sadece bir komşu köpek besliyor biliyoruz.
Kapıyı çalıp hâl hatırdan sonra söylüyoruz asansörün durumunu
Çocukları dolaştırmış inanın bilmiyordum diyor. Tabiî ki olabilir, arada köpekte kaçırabilir

Çocuklar mahçup bakıyor bize ama bir şey daha öğrenmiş oldular.

Anında temizlik harekâtı.... Yoksa komşular kapıya dayanıyor.

Hem de bir gazetede yazı yazan arkadaşım markete gitmiş köpeği ile almamışlar
Yazmış köşesine " tabi ki köpeği olsa o sevgiyi anlar dı " demiş. Olurmu arkadaşım yıllarca köpek besledik olur mu?
Sevgisi ayrıdır. Beraber aynı yerde yatarsın, öpersin o senin bileceğin anlarım

onu her yere sokamazsın işte olmaz. Niye anlamıyorsunuz olmaz.

Keşke herkes sizin gibi dikkate alabilse bunları.
Geçenlerde bulunduğumuz ilçenin sünnet şenlikleri vardı.
Oraya gittik çok güzel şeyler yapılmış yemek vs dağıtılıyor inanın hemen
her masanın başında bir çöp bidonu var ama boş tabaklar, petler hep yerlerde.
Bu nasıl bşr mantıktır bu kadar zormu onları alıp yere değil oraya atmak anlamadım.
İnsanların duyarsızlığını bunu hazırlayanlar iyi biliyor olsa gerek görevliler ellerinde
poşetlerle ayrıca toplayıp durdular çöpleri.
Malesef Türkiyeden insan manzaraları deyince insanlar bozuluyor konduramıyor.
Ama bunları yapan yine bizleriz. Keşke çevremize duyarlı, saygılı olabilsek.
EN büyük saygısızlık diğer insanların haklarına yapılan değilmidir zaten......

Ah Ah yesilim sen birde burda almanyada görsen:kızgın:

Ya inanki cildirmamak elde degil her taraf köpek pisligi ya :kızgın:

Yemin ederim kizlar bu kadar olmaz burda her ikinci aile köpek besliyor ve sanmayinki avrupali iste medeniyet falan filan kimse o pisliklerini temizlemiyor yolda yürüken hep gözüne ilisyor migdem kakliyor ya..:bbo:

Bir cocuk yolda bir kenarda cis yapsa kizlarlar ama cok affedersiniz itleri oldumu söz konusu bile olmuyor....:1closedeyes:

Keşke herkes sizin gibi dikkate alabilse bunları.
Geçenlerde bulunduğumuz ilçenin sünnet şenlikleri vardı.
Oraya gittik çok güzel şeyler yapılmış yemek vs dağıtılıyor inanın hemen
her masanın başında bir çöp bidonu var ama boş tabaklar, petler hep yerlerde.
Bu nasıl bşr mantıktır bu kadar zormu onları alıp yere değil oraya atmak anlamadım.
İnsanların duyarsızlığını bunu hazırlayanlar iyi biliyor olsa gerek görevliler ellerinde
poşetlerle ayrıca toplayıp durdular çöpleri.
Malesef Türkiyeden insan manzaraları deyince insanlar bozuluyor konduramıyor.
Ama bunları yapan yine bizleriz. Keşke çevremize duyarlı, saygılı olabilsek.
......

Evet Çalıkuşu ne güzel demişsiniz "en büyük saygısızlık başkalarının haklarını ezmektir diye" teşekkürler

Ah Ah yesilim sen birde burda almanyada görsen:kızgın:

Ya inanki cildirmamak elde degil her taraf köpek pisligi ya :kızgın:

Yemin ederim kizlar bu kadar olmaz burda her ikinci aile köpek besliyor ve sanmayinki avrupali iste medeniyet falan filan kimse o pisliklerini temizlemiyor yolda yürüken hep gözüne ilisyor migdem kakliyor ya..:bbo:

Bir cocuk yolda bir kenarda cis yapsa kizlarlar ama cok affedersiniz itleri oldumu söz konusu bile olmuyor....:1closedeyes:

Gülsüm Sultan, sana da katılmamak mümkün mü ?
Görgünün Avrupalısı, Amerikalısı, Doğulusu değil...insan olmaktır, insan gibi davranmak

Kimileri o lisandan anlıyor sanırım ...rica edince yapın anlamında sanıyorlar herhelde.teşekkürler....

Kesinlikle katılıyorum. Böyle kendini bilmezlerin yüzünden hayvan düşmanı olacağım nerdeyse.
Hadi her şeye eyvallah da, birde söylediğinizde "o benim çocuğum" demiyorlarmı bende şalterler atıyor.
Özellikle çocuk parklarına getirirler ve tuvalet ihtiyaçlarını oraya yaptırırlar. Artık kavga etmekten yıldım, usandım. "Bakın burada çocuklar oynuyor, siz yasak olduğu halde hayvanı getirip buraya pisletiyor ve bu çocukların sağlığı ile oynuyorsunuz" diyorum bana "o senin çocuğunsa buda benim çocuğum" diyorlar.
Artık dayanamadım gene bana köpeğinin kendi çocuğu olduğunu dişlerini sıkarak söyleyen bir bayana "hık demiş burnunuzdan düşmüş ne kadar da size benziyor" dedim.
Aman Allahım nerdeyse boğacaktı beni, tabi altta kalmadım ama bu densiz kendini bilmez hayvan sahipleri yüzünden illallah ettim.

çok güzel bi konuya değinmişsin ama işte BAZI insanlarda hem hayvan sevgisi hem temizlik sevgisi barınmıyo demekki. halbuki sen o hayvancağızı bakıyorsan onun temziliğindende sorumlusun.

ben rastladım geçenlerde köpeği yola kakasını yaptı kadın aldı gazeteyle poşete koyup çöpe attı etraftakilerde tiskinmiş gibi baktılar kadına. içimden dedimki kadın alsa suç almasa suç.

Pastaneye gittim az önce...

Kadının biri söyleniyor, elinde köpeğinin kayışı " Ben şimdi içeri giremeyince alacaklarımı nasıl seçeceğim "

Pastane sahibi " Ben en güzellerini koyarım size merak etmeyin "

" Siz tutun köpeğimi, ben seçeyim " diyor kadın hâla anlamıyor

" Yok yok ellerimi kirletmiyeyim ben veririm " diyor Pastacı

Kadın söylenerek bir hışım terk ediyor pastaneyi " Sanki köpeğim pismiş gibi "

Yorum sizde

Back
X