Artik tükendim!

zorhayat76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
26
0
36
Almanya
iyi geceler arkadaslar,

artik tükendim bittim, bana bir moralmen destek veren olursa cok sevinirim.

Kimsem yok sanki, kendimi o kadar yanliz hissediyorumki, iyiki burasi varmis.

Ben 13 yildir evliyim ve iki kizim var.

Fakat benim en büyük sorunum esim. Onunla bir türlü mutlu olamiyorum.
Cok sabrediyorum ama artik gercekten tükendim, benden ne varsa aldi sanki.
Asil mesele onun yillardir issiz olmasi, aslinda onunda elinde degil, ama bana
bir cift güzel laf destek veren lazim su an icin, yoksa cildira bilirim.

Esimin malesef gözlerinde sorunlari var, yani bir gözü nerdeyse hic görmüyor,
ve bel fitigi var, yani pek ise gelemiyor ..
bu nedenle devamli sabir göstermeye calisiyorum, yillardir ben calistim ve bir
yasinda bebegim var tekrar ise basladim ....
Esim aslinda iyi biri yani onunla cok büyük sorunlarim yok aslinda, fakat beni
bunaltan onun devamli issiz olmasi ve bu nedenle de cok da gergin oluyor,
sinirlenince ne dedigini bilmiyor, bense ona destek olmaya calisirken o öyle
yapinca cok üzülüyorum ...

ya canım bazı erkeklerde var o tembellik ama senin eşin rahatsız sanırım anlattığına göre.
benimde bir tanıdık var yani kadın doktor adam mühendis .kadın çalışıyor adama bakıyor resmen adam evde yatıyor neymiş az para veriolarmış az versin ne olcak sen bak işine .kadın ondan para bile beklemior sadece o işe giderken adamın evde kös kös oturması gücüne gidiyor haliyle.allah kolaylık versin ne diyeyim erkeğin çalışmaması çok kötü bir durum.

Eşinizi iştenmi çıkartıyorlar yoksa omu beğenmiyor sürekli iş değiştiriyor?

iyi geceler arkadaslar,

haklısın ..ama eşinde rahatsızmış canım ya..
belkide sağlık sorunları onu bu hale getirdi .anladığım kadarıyla sorumsuz biri değil..
gözünün görmemesi onda sinir yapabilir..
çözüm ne bilemiyorum ..
rabbim yardımcın olsun insallah

evet canim, malesef o istemiyor cikmayi, fakat gözünde sorun oldugu icin, pek is yapamiyor ve
atiyorlar zamanla, inan bende anlamiyorum neyin nesi ..
sanki nasibi az bir insan ... devamli bir takinti oluyor ... bel fitigi yüzünden agir iste calisamiyor ..
göz sorunu oldugu icin ... orda burda calisamiyor ...yani ona basit ve kolay is olacak onuda o bulamiyor

peki özürlü raporu alamazmı??

bu raporla iş kurumu uygun işlere yolluyor..
kendi sağlık durumuna göre çalışmış olur böylece

bellecim ayni arkadasinin dedigi gibi inan parasini istedigimden degil, alistim nasilsa az harcamaya
zamanla insan alisiyor ... insanoglu nelere alisiyormus meger

onun devamli evde olmasi beni yipratiyor ...

fakat talihsizben arkadasin dedigi gibi saglik sorunlari oldugu icin zaten gergin oluyor ...

bende talihsiz ya sen neden talihsiz?:5:

peki özürlü raporu alamazmı??

bu raporla iş kurumu uygun işlere yolluyor..
kendi sağlık durumuna göre çalışmış olur böylece

canim tesellin icin tesekkürler, ayrica diger arkadaslara da tesekkür ederim

özürlü raporu icin burda bir kac yil calismis olman lazim ... malesef esimin calismis oldugu günler az geliyor ...

zamanla belki yillar sonra olabilir ....

iyi geceler arkadaslar,

canım öncelikle işin zor senin ama eşininde işi zor bilirsinki bir erkek için evde oturmak kadar kötü birşey yoktur eşinde kesin kendisini işe yaramaz olarak görüyor oyüzden sana karşı hırçın davranıyor olabilir....senide anlıyorum minik bebeğin var hem annelik hemde babalık yapıyorsun ve bu seni bunaltmış...eşinde kötü birisi değil anladığım kadarıyla yani zevkinden değilde hastalıktan çalışamıyor ne yapsın adamcağız....devlete başvursanız canım bu tarz rahatsızlığı olan kişilere aylık bağlıyorlar diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam tabiki....rabbim yardımcın olsun hem çalışmak hemde ev geçindirmek bir bayan için zor tek yapmak gereken kafana takmayıp stres yapmaman canım...

bellecim ayni arkadasinin dedigi gibi inan parasini istedigimden degil, alistim nasilsa az harcamaya
zamanla insan alisiyor ... insanoglu nelere alisiyormus meger

onun devamli evde olmasi beni yipratiyor ...

fakat talihsizben arkadasin dedigi gibi saglik sorunlari oldugu icin zaten gergin oluyor ...

bende talihsiz ya sen neden talihsiz?:5:

eğer sorumlu bir erkekse evde oturmak onu senden daha çok rahatsız ediyordur inan canım..

üstüne birde bel fıtığı daha önemlisi gözün görmemesi eklenince çok zor ..

kimse 4/4lük değil ki arkadasım..hepimizin talihsiz olduğu sıkıntılar var ..:14:

canim tesellin icin tesekkürler, ayrica diger arkadaslara da tesekkür ederim

özürlü raporu icin burda bir kac yil calismis olman lazim ... malesef esimin calismis oldugu günler az geliyor ...

zamanla belki yillar sonra olabilir ....

siz nerdesinizki??

Türkiye'de öyle bir şart yok

rica ederim canım..keşke elimizden gelen bişey olsa..:42:

canım öncelikle işin zor senin ama eşininde işi zor bilirsinki bir erkek için evde oturmak kadar kötü birşey yoktur eşinde kesin kendisini işe yaramaz olarak görüyor oyüzden sana karşı hırçın davranıyor olabilir....senide anlıyorum minik bebeğin var hem annelik hemde babalık yapıyorsun ve bu seni bunaltmış...eşinde kötü birisi değil anladığım kadarıyla yani zevkinden değilde hastalıktan çalışamıyor ne yapsın adamcağız....devlete başvursanız canım bu tarz rahatsızlığı olan kişilere aylık bağlıyorlar diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam tabiki....rabbim yardımcın olsun hem çalışmak hemde ev geçindirmek bir bayan için zor tek yapmak gereken kafana takmayıp stres yapmaman canım...

sagol arkadasim, desteklerin icin ...

canim bende artik dayanamiyorum ve bu zamana kadar devlete bas vurmadan halletmeye calistik ama olmuyor ... her sey bir yere kadar...
artik benimde sagligim iyi degil, bendede boyun fitigi ve bel fitigi belirtileri basladi ... dogum ettikten beri devamli doktor doktor geziyorum ..
dogumum cok zor gecti ölümden döndüm ... bir türlü toparlanamadan tekrar ise basladim ... cok sükür cok calismiyorum günde yarim gün ama yinede ...
artik psokolojim kaldirmiyor yiprandim ...

devlete basvurmaya calisacagiz yakin zamanda insallah ... ama yinede iste onun devamli evde olmasi benim böyle kosturmam ben cok bunaldim ... :5:

Allah yardımcınız olsun canım,eşinizin budurumda sinirli olması normal,siz ve çocuklarınızda ona yardımcı olmalısınız..Ayrıca devlet sektörü yada özel kurumlarda özürlü işçi çalıştırma zorunluluğu olduğunu biliyorum ama sayı olarak nekadar onu bilemiyeceğim,öncelikle özürlü raporu alsın,kpssyi deneyebilir ve araştırın bakalım özel kurumlarda özürlü ihtiyacı olan yerleri,yada bir tanıdığız aracılığı ile iş bulabilir ancak..tedavi imkanı varsa ihmal etmeyin,gerçi oda çalışırsa olacak sigorta:50:özürlü istihdam edilirse,onların şartları çok zor değil diye biliyorum,gerçi özel sektörde buna uyarlarmı bilemiyorum..Keşke kendiniz küçük bir dükkan acabilseniz hem beraber çalışır hemde bu stresi yaşamamış olursun..

merhaba,fazla ayrinti vermemissiniz ama fikrimi soyliyeyim eger esiniz calismaya direnc gosteriyor,cesitli bahanelerle calismaya yanasmiyorsa isiniz cok zor,enerjinizi uzuntulerle harcamak yerine kendinize baska bir yol cizmelisiniz.
ancak; gercekten cabaliyor fakat is bulamiyorsa,buldugu isler sagligini zora sokuyorsa sabretmek onu oyle kabul etmek lazim.nasil ki erkekler eslerinin ev hanimi olmasini sorun etmiyorlar evin maddi sartlarini sagliyorlarsa siz de bu rolu gocunmadan ustlenmelisiniz.
bizim isyerinde bir temizlik personeli ablamiz vardi,kocasi 12 eylulde yanlislikla hapisedilmis 4 sene falan yatmis.adam cok iyi efendi biriydi ama sabikali diye is bulamiyordu,gecici islerde ssk siz calisiyordu,2 ay calissa 2 ay bostaydi,calistigi yerlerde parasini alamazdi falan ,2 de cocuk vardi,bu abla hic sikayet etmezdi,kocasini ezmezdi,biz bu ablayla 12 sene calistik,kocasinin pirimlerini her ay yatirirdi,sonucta adami emekli etti,kizi liseyi bitirdi bi sirkette ise girdi,oglu isletme okudu simdi bilinen bir markanin bolge muduru oldu,evlendi,iyi kotu bir evleri var,abla da emekli oldu valla gul gibi yasiyorlar,hatta adamin emekli maasi baglaninca ilk maasiyla kadina bilezik aldi.sonucta bizim abla hayati geldigi gibi kabul etti,yilmadi,sikayet etmedi,sonucta hem cocuklarini adam etti ,hem kocasini ve evliligini yipratmadi.
lafi nasil bagliycagimi bilemedim.iste boyle..

Allah yardımcınız olsun canım,eşinizin budurumda sinirli olması normal,siz ve çocuklarınızda ona yardımcı olmalısınız..Ayrıca devlet sektörü yada özel kurumlarda özürlü işçi çalıştırma zorunluluğu olduğunu biliyorum ama sayı olarak nekadar onu bilemiyeceğim,öncelikle özürlü raporu alsın,kpssyi deneyebilir ve araştırın bakalım özel kurumlarda özürlü ihtiyacı olan yerleri,yada bir tanıdığız aracılığı ile iş bulabilir ancak..tedavi imkanı varsa ihmal etmeyin,gerçi oda çalışırsa olacak sigorta:50:özürlü istihdam edilirse,onların şartları çok zor değil diye biliyorum,gerçi özel sektörde buna uyarlarmı bilemiyorum..Keşke kendiniz küçük bir dükkan acabilseniz hem beraber çalışır hemde bu stresi yaşamamış olursun..

canim dükkan isini cok düsündük, ve devamli aradik ... ama malesef göz ameliyati oldu, artik hayatta olan tüm cesaretini yitirdi ... bende onu zorlamak istemiyorum .. elimden geldigince calisiyorum ...
dükkan isi riskli oluyor, elimizde olan üc bes kurusu orda kaybederiz diye korkuyoruz acikcasi ...

merhaba,fazla ayrinti vermemissiniz ama fikrimi soyliyeyim eger esiniz calismaya direnc gosteriyor,cesitli bahanelerle calismaya yanasmiyorsa isiniz cok zor,enerjinizi uzuntulerle harcamak yerine kendinize baska bir yol cizmelisiniz.
ancak; gercekten cabaliyor fakat is bulamiyorsa,buldugu isler sagligini zora sokuyorsa sabretmek onu oyle kabul etmek lazim.nasil ki erkekler eslerinin ev hanimi olmasini sorun etmiyorlar evin maddi sartlarini sagliyorlarsa siz de bu rolu gocunmadan ustlenmelisiniz.
bizim isyerinde bir temizlik personeli ablamiz vardi,kocasi 12 eylulde yanlislikla hapisedilmis 4 sene falan yatmis.adam cok iyi efendi biriydi ama sabikali diye is bulamiyordu,gecici islerde ssk siz calisiyordu,2 ay calissa 2 ay bostaydi,calistigi yerlerde parasini alamazdi falan ,2 de cocuk vardi,bu abla hic sikayet etmezdi,kocasini ezmezdi,biz bu ablayla 12 sene calistik,kocasinin pirimlerini her ay yatirirdi,sonucta adami emekli etti,kizi liseyi bitirdi bi sirkette ise girdi,oglu isletme okudu simdi bilinen bir markanin bolge muduru oldu,evlendi,iyi kotu bir evleri var,abla da emekli oldu valla gul gibi yasiyorlar,hatta adamin emekli maasi baglaninca ilk maasiyla kadina bilezik aldi.sonucta bizim abla hayati geldigi gibi kabul etti,yilmadi,sikayet etmedi,sonucta hem cocuklarini adam etti ,hem kocasini ve evliligini yipratmadi.
lafi nasil bagliycagimi bilemedim.iste boyle..

canim cok güzel yazmissin ... su an öylesine dertlesmeye ihtiyacim varki ... bunaldim :25: ve aklima burasi geldi, belki biri bana güzel seyler yazarda bana teselli verir .... iyiki siz varsiniz
Allah sizdan razi olsun ...

Insallah benim hayatimda ayni anlattigin abla gibi olur

Bence ikiniz için sıkıntılı ve zor bir süreç bunu sağlam bir şekilde atlatabilmeniz için sağlam düşünebilmeniz de gerekli eşin daha çocukluğundan beri türk ailesinin örf ve adetiyle yetişmiş yani erkeğe para kazanmak çocuklarına ve eşine bakmak misyonu doğuştan ona yüklenen bir sorumluluk ki buna katılmamakla birlikte ben kadınında bazı durumlarda bu sorumluluğu alması taraftarıyım ama senin durumun bu konudan farklı bence eşin evde oturmaya alışmış ve senin ona bakıyor olmanın ezikliğinde daha saldırgan bir tutum takınarak ben bu ailenin reisiyim mesajını sana hatırlatıyor benim babamın da tek gözü görmüyor yıllarca behçet hastalığıyla mücadele etti öyle bel fıtığınada benzemez ama çalıştı 2km yol yürüyerek öğrencilerine ders anlattı yani bu bir bahane ve eşin malesef bu bahaneye sığınıyor şimdi özel ve devlet dahil tüm sektörlerde özürlü kadroları var yani bağlı bulunduğunuz ilin veya ilçenin sosyal yardımlaşma merkezine gitseniz bile eşine iş imkanı sağlarlar sen buna dur demez eşine görevlerini hatırlatmazsan sana tahmini olarak yaşını bilmiyorum ama 50 yaşına gelince 70indeymiş gibi görünecek senin yaptığın fedakarlığın karşılığını vermeyen bir adama tahammül edip mutsuzluk içinde öleceksin işte seni bekleyen muhtemel kader kendine saygı duy ve eşine acıma ona acıman onun içindefaydalı değil silkelen ve eşini de kendini de hayata döndür ama ilk önce yardım al sevgiler

İyi şeyleri düşün canım,bence almanyada olman büyük avantaj,türkiyede olsan ne olurdu düşünebiliyormusun,neredeyse 12saat çalış,sonra torpilli dayısı olan lar gelsin seni zollasınlar, üstelik bu kadar fedakarlık içinde asgari ücrete razı ol,izin isteyince isten çıkartıl,sigortanı arada yapsınlar ooo nekadar çok şey var sen biliyormusun?yarım gün çalışıyorum diyorsun,sigortan da yapılıyordur eminim,umarım eşin içinde allah kolay yolunu gösterir..ama önce şükret herkesin zor durumu var emin ol bu ya maddiyat,ya sağlık illaki oluyordur..hayatımıza şükredelim ki allahim bizi dahada dara düşürmesin..senden daha kötü insanları aklına getir..

Back
X