• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık umursamayacağım demiştim ama...

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
37
Merhaba hanımlar,

Tam artık eşimin ailesinin yaptıkları canımı sıkmayacak derken yine canım çok sıkıldı.
Şimdi belki bazılarınız bana kızabilir hatta ''sanane'' bile diyebilirler ama ben haddinden fazla üzüldüm...

Dün akşam k.validemlere gittik k.validemin salonunda bir çerçeve içinde görümcemin baktığı bebeğin resmi.
Baktığı bebek benim kızımla yaşıt. Üstelik k.validem o bebeği 1 kez bile görmüş değil. Görümcem bebeğe gidip bebeğin evinde bakıyor k.validemin görme imkânı yok...
O evin hemen her odasında görümcemin çocuklarının resimleri var bu beni bugüne kadar hiç rahatsız etmedi.
Çünkü onlar torunları neden rahatsız olayım. Benim kızımın resimleri bir albüme bile koyulmamış bir poşet içerisinde bir dolabın köşesinde öylece duruyorken,
kendi öz torunu yerine yabancı bir çocuğun resminin koyulması beni çok rahatsız etti. Zaten k.validem ben hamileyken açıkca belirtmişti senin çocuğunu kızımın çocukları kadar sevemem onların yeri ayrı demişti yüzüme söylemesi zoruma gitmişti ama demek ki değil diğer torunları yabancı birinin çocuğu kadar bile değeri yokmuş benim kızımın onların gözünde...

Bir de görmemiş olma ihtimalime karşı k.validem almış çerçeveyi eline '' bak angel ece ne kadar tatlı değil mi? '' diyor. Sanki resmen benim kırılmam için yapılmış gibi...
Çok üzüldüm gerçekten onlar üzüldüğüme mutlu olmasınlar diye belli etmedim ama gerçekten çok kırıldım, üzüldüm....

çok haklısın kırılmakta canım,tepkileri bebişine değilde sana bence ,sen kırıl diye yapıyolar ztn...

ne kadar tanıdık bi konu geldi bana teyzemin kızı geldi gözümün önüne onunda babanesi dedesi zamanında o yokmuş gibi davranırdı onlarda çok üzülürdü bazı insanlar böyle işte ama ilerde kafaları dank ediyo iş işten geçtikten sonra hiç kafa yormaya değmez takmayın sizde onlar yokmş gibi nasıl bi duygu olduğunu anlayabiliyorm anca kendi üzüldüğüyle kalıyo insan

Valla ben de olsam cok üzülürdüm angel. Dıdımın dıdısının resmi... Neden bişey söylemedin? Tam yeriymiş aslında. Sen de kızının fotosunu çerçevele bunu da buraya koy bari, elin kızının bile resmi var de. N ediycek bakalım?

çok haklısın kırılmakta canım,tepkileri bebişine değilde sana bence ,sen kırıl diye yapıyolar ztn...

Beni istemediklerini biliyorum zaten bana karşı tavırlılar hiç bir şekilde saygısızlık yapmadım oysa ama ben kızımıda sevdiklerini düşünmüyorum mesela benim ablamda k.validesiyle anlaşamaz ama k.validesi ablamın çocukları için nerdeyse canını verecek o derece yani beni her ne kadar sevmeselerde kızım onların torunları kendi kanlarından onu nasıl yok sayarlar ona kırılıyorum ben...

ne kadar tanıdık bi konu geldi bana teyzemin kızı geldi gözümün önüne onunda babanesi dedesi zamanında o yokmuş gibi davranırdı onlarda çok üzülürdü bazı insanlar böyle işte ama ilerde kafaları dank ediyo iş işten geçtikten sonra hiç kafa yormaya değmez takmayın sizde onlar yokmş gibi nasıl bi duygu olduğunu anlayabiliyorm anca kendi üzüldüğüyle kalıyo insan

Takmıyayım diyorum ama işte olmuyor bana yapılanları bir şekilde yutuyorum ama kızıma yaptıkları üzüyor beni...

Valla ben de olsam cok üzülürdüm angel. Dıdımın dıdısının resmi... Neden bişey söylemedin? Tam yeriymiş aslında. Sen de kızının fotosunu çerçevele bunu da buraya koy bari, elin kızının bile resmi var de. N ediycek bakalım?

Bilerek bişey demedim canım o gözüme sokar gibi bak ne kadar tatlı dedi bende beni üzemezsin dercesine evet dedim hiç surat asmadım amacına ulaşamadığını sansın diye. Benim onlara resim vermeme ihtiyaçları yok ki zaten zamanında da verdim kızımın nerdeyse 2 albüm resmi var onlarda ama hiçbiri albüme bile koyulmamış bir poşette duruyor...

zaten seni kırmak üzmek için özellikle yapılmış birşey.hani görmediysen bile bak ece ne kadar tatlı demesinin sebebi de bu.bence hiç üzülme onlara istediğini verme.sana olan sinirini yada kıskançlığını torunundan hiçbir suçu günahı olmayan bir çocuk üzerinden çıkarıyor ne kadar ayıp yaa.ben senin yerinde olsam elimden geldiğince az görüşürdüm ve görüşmek zorunda kaldığımda da çok soğuk davranırdım surat asardım hiç konuşmazdım.

Bilseler işlediklerini günahın bedeli acaba bu şekilde davranırlar mıydı
vicdan denen birşey kalmamış,ben senin yerinde olsam
onlara sadece acırım,hiç üzülüp sinirlenmem
Allah onların içine ne sevgi koymuş ne merhamet
acınacak durumda olan onlar

Kırılmakda çok haklısın;

Ama onların ayıbı.....

İnsan inanamıyor ya kendi torunun dururken bir başkasının çcuğunun resmini koy sen;

Sanki kasti bir hareket gibi ya olmaz böyle şey...:19:

[/B]
zaten seni kırmak üzmek için özellikle yapılmış birşey.hani görmediysen bile bak ece ne kadar tatlı demesinin sebebi de bu.bence hiç üzülme onlara istediğini verme.sana olan sinirini yada kıskançlığını torunundan hiçbir suçu günahı olmayan bir çocuk üzerinden çıkarıyor ne kadar ayıp yaa.ben senin yerinde olsam elimden geldiğince az görüşürdüm ve görüşmek zorunda kaldığımda da çok soğuk davranırdım surat asardım hiç konuşmazdım.

Haftada 1 kez görüşmek zorunda kalıyoruz sözde torunlarını özlüyorlarmış gittiğimiz zamanda hiç yüzüne bile bakmıyorlar kızımın ben saygısızlıklarını cevap vermedikçe beni kışkırtacak yeni olaylar bulmaya çalışıyorlar şimdide kızım üzerinden sinrilendiriyorlar beni...

pis cadılar ne gıcık insanlar bunlar yaa seni kızınlamı sınıyolar :48:

Beni deli etmek için açıkça yapıyorlar besbelli sinirlenmiym diyorum ama elde değil...

Bilseler işlediklerini günahın bedeli acaba bu şekilde davranırlar mıydı
vicdan denen birşey kalmamış,ben senin yerinde olsam
onlara sadece acırım,hiç üzülüp sinirlenmem
Allah onların içine ne sevgi koymuş ne merhamet
acınacak durumda olan onlar

Haklısınız sevgi yada merhamet yok ben hamile olduğumda bırakın sevinmeyi kıskançlıktan deliye dönen insanlar. Sanki ortak yaşıyormuşuz gibi şimdi sırasımıydı hamile kalmanın diyen insanlar.
Bir de yalandan her hafta ille gelin bebeği özledik diye telefonda diretmeleri yokmu...
Gidince de kızımın yüzüne bakmazlar ağlayınca bağırırlar başım şişti sus diye kızım nerdeyse 2 yaşına giricek babaannesi bir çöp bile hediye etmemiş kızıma almasın umrumda değil ama öz torununa böyle davranırken markette gördüğü bir çizgi karakterli bardağı aaa ece bunu çok seviyormuş bunu eceye alıym bari deyip alması sinir ediyor beni...

Kırılmakda çok haklısın;

Ama onların ayıbı.....

İnsan inanamıyor ya kendi torunun dururken bir başkasının çcuğunun resmini koy sen;

Sanki kasti bir hareket gibi ya olmaz böyle şey...:19:

Kasti yaptıkları kesin canım çünkü belki görmemişimdir diye almış eline resmi gözüme sokuyor bak diye...

esin ne diyor bu ise
bende uzulur kirilir hatta kinlenirdim
ve duramaz soylerdim

Eşim ben artık alıştım bana bile kardeşlerimden farklı davranan bir anneden kızımı sevmesini beklemiyordum zaten boşver kendini üzme değmez dedi.
Ama yine de bende çok kırıldım hatta çok üzüldüm ama onlara söyleyip bizi üzdüler diye mutlu olmalarını istemediğim için sustum dedi zaten bende aynı sebepten sessi kaldım bile bile yaptıkları ortada sırf bizi mutsuz etmek için....

Eşim ben artık alıştım bana bile kardeşlerimden farklı davranan bir anneden kızımı sevmesini beklemiyordum zaten boşver kendini üzme değmez dedi.
Ama yine de bende çok kırıldım hatta çok üzüldüm ama onlara söyleyip bizi üzdüler diye mutlu olmalarını istemediğim için sustum dedi zaten bende aynı sebepten sessi kaldım bile bile yaptıkları ortada sırf bizi mutsuz etmek için....

bende olsam üzülürdüm açıkçası...

ama eşiniz de böyle birşey söylüyorsa siz de takmayın kafanıza,kadının amacı belli sizde müsade etmeyin amacına ulaşmasına...

e gitmeyin neden gidiyorsunuz? ya da her hafta gitmeyin... 1-2 haftada ayda 1 gidin... cok özledik derlerse, bu hafta cok yogunuz resimlerine bakin diyin....

e gitmeyin neden gidiyorsunuz? ya da her hafta gitmeyin... 1-2 haftada ayda 1 gidin... cok özledik derlerse, bu hafta cok yogunuz resimlerine bakin diyin....

Gitmediğimiz zaman sürekli telefonları bitmiyor ille gelin diye.
Yada onlar geliyor yani görüşmeme imkanımız yok.
Geçen hafta kızım hastaydı mesela çıkamadık dışarı onlar toplaşıp gelmişler.
Yarın için de yemeğe gelin dedi müsait değiliz bayram alışverişi yapıcaz dedim iyi o zaman biz size yemeğe geliyoruz hazırlığını yap ona göre diyor.
Evde olamıycaz maalesef kusura bakmayın başka zaman beklerim dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gitmediğimiz zaman sürekli telefonları bitmiyor ille gelin diye.
Yada onlar geliyor yani görüşmeme imkanımız yok.
Geçen hafta kızım hastaydı mesela çıkamadık dışarı onlar toplaşıp gelmişler.
Yarın için de yemeğe gelin dedi müsait değiliz bayram alışverişi yapıcaz dedim iyi o zaman biz size yemeğe geliyoruz hazırlığını yap ona göre diyor.
Evde olamıycaz maalesef kusura bakmayın başka zaman beklerim dedim.

iyi demişsin....:32:

sana tek birşey söylemek istiyorum
çocuklar sadece senin değil, onun oğlununda çocukları
kendi oğlunun çocuklarını saymayan kadından ne beklersin
boşver gitsinn...

Neden sinirlendiğinizi anlamıyorum inanın anlamıyorum.
Evliliğinizin başından sizi istememişler,hamileliğinizi kıskanmışlar,kızının bebelerini daha çok seveceğini zaten kendileri söylemiş vs. vs.
Şu anda onlardan sevgi,ilgi,alaka bekleyerek kendinizi hasta edersiniz sadece. İnsanlar kartlarını çok açık oynamış ama kabullenmemişsiniz.

Umursamayınız..
Belliki bi kötülük fesatlık var yada sizin deyiminizce..
Rahat davranın ti ye alın..
siz kendi evinizi kendi sevdiğiniz inasanların resimleriyle donatırsınız..
Kaynananızın evii onun zevkiii boşverinn

K.validenin sana karşı iyi niyetli olmadığı, daha sen hamileyken ettiği laftan belli. NE demek senin çocukların yahu, onun oğlunun çocukları da olmuyor mu onlar aynı zamanda?

Bazı sorularım olacak:

1- Görümcen kendi evi varken neden annesinin evine koymuş baktığı çocuğun resmini, birlikte mi oturuyorlar?
2- Bu duruma senin eşin ne diyor?
3- Tüm o resimleri (görümcenin çocuklarının ve baktığı çocuğun resmini) k.validen mi çerçeveleyip koyuyor yoksa görümcen mi?

Özellikle 3.soru önemli. Benim eltimde daha yeni nişanlandııkları dönemde, nişan resimlerini kocaman büyütüp k.validemin salon duvarına asmıştı. HErkesin zevki farklı, ama biz de insan resimleri küçük çerçevelerle köşelere falan konulur, duvara ise tablo asılır. Çok yadırgamıştım ben, kıskançlık değil ama yadırgama sadece.
Şimdide çocuğunun resimleriyle donattı k.validemin evini, kendi kardeşinin resmini b ile koydu, düşün..
Bunu yapan k.validem değil, o olsaydı belki ben de biraz incinirdim.
Şimdi ondan görüp de ben de mi inadına evi çocuğumun resimleriyle donatayım, amaaaannn...

Back
X