artık umut bile etmiyorum

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
YORGUN…
Nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum…o kadar çok yoruldum ki her ay umut edip ve her ayın sonunda umudumun yıkılmasından yine bir ay geçti ve ben anne olmanın hayaliyleyim her ay test alıp tek çizgi çıkacağından kesin emin olup ama çift çizgiyi görmenin umuduyla yaptığım test yine beni şaşırtmadı…her gün ağlamaktan yoruldum, hergün hamile bir kadın görüpte üzülmekten yoruldum, sürekli bebek yokmu diyen insanlara cevap verememekten yoruldum, karşı komşunun çocuğu ağlarken bana dönüp iyiki çocuğun olmuyor demesi öyle içimi acıttı ki cevap bile veremedim , karnıma yastık koyup hamileliğin nasıl bi duygu olduğunu anlamak için bir dakika bile olsa mutlu olmaktan yoruldum , her ay hastaneye gittiğimde çalışanların bana acıyarak bakmasından yoruldum, belki hamileyimdir diye bir yerim ağrıdığında ilaç içmedim sırf ona bir şey olmasından korktum ama o yoktu…gecelerce benden sonra evlenip benden önce anne olan arkadaşlarımı düşündüm evet hepsi anne olmuştu onlarla karşılaşmaktan korktum onlarında bana acıyarak bakmalarından korktum…artık ağlamaktan yoruldum kendime acı çektirmekten yoruldum bebeğimsiz geçen günlerimi düşünmekten yoruldum…

tatlım sorun ne bilmiyorum ama üzme bu kadar kendini. hayat bitmiş gibi konuşuyosuun. eğer istediğini o an vermiyosa daha sonra daha iisini vereceğindendir. belki doğru zaman bu değildir ne bilim vardır bi sebebi ama yazdıklarını okurken ağlıycaktım nerdeyse sıkma canını ne olur :(:olmaz:

YORGUN…
Nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum…o kadar çok yoruldum ki her ay umut edip ve her ayın sonunda umudumun yıkılmasından yine bir ay geçti ve ben anne olmanın hayaliyleyim her ay test alıp tek çizgi çıkacağından kesin emin olup ama çift çizgiyi görmenin umuduyla yaptığım test yine beni şaşırtmadı…her gün ağlamaktan yoruldum, hergün hamile bir kadın görüpte üzülmekten yoruldum, sürekli bebek yokmu diyen insanlara cevap verememekten yoruldum, karşı komşunun çocuğu ağlarken bana dönüp iyiki çocuğun olmuyor demesi öyle içimi acıttı ki cevap bile veremedim , karnıma yastık koyup hamileliğin nasıl bi duygu olduğunu anlamak için bir dakika bile olsa mutlu olmaktan yoruldum , her ay hastaneye gittiğimde çalışanların bana acıyarak bakmasından yoruldum, belki hamileyimdir diye bir yerim ağrıdığında ilaç içmedim sırf ona bir şey olmasından korktum ama o yoktu…gecelerce benden sonra evlenip benden önce anne olan arkadaşlarımı düşündüm evet hepsi anne olmuştu onlarla karşılaşmaktan korktum onlarında bana acıyarak bakmalarından korktum…artık ağlamaktan yoruldum kendime acı çektirmekten yoruldum bebeğimsiz geçen günlerimi düşünmekten yoruldum…
tıpkım beni anlatmışısın canım gelecek elbette zamanı sabır acıymış ama meyvası çok tatlıymış canım sabırrrr CADIARZU:1no2::1no2:

selam arkadaşım emin olki bunları sadece sen yaşamıyosun yaşadıkların çok zor kesinlikle katılıyorum aynı şeyleri yaşadım çünkü benim eşimde sorun var ve bu yüzden çocuğumuz olmuyodu normal yollada olması imkansız dedi doktorlar bunu duyduğum anki yaşadığım acıyı anlatamam. Duyduğum her kürü yaptım gördüğüm her macunu aldım duyduğum her duayı gecelerce okudum içim acıyarak gecelerce ağladım her ay olmuyo olmuyo diye yeni baştan yıkıldım ve en sonunda tüp bebek denedim ne yazıkki ondanda sonuç alamadım ve resmen mahfolmuştum bütün umutlarım bitmişti tam 1 sene sonra kendimi toparlayabildim 2. Tüp bebeği denemeye karar verdim ve oldu rabbim banada hamile kalmayı nasip etti tam 6 yıllık evliyim hala inanamıyorum ama şu an kızım benimle 21 haftalık hamileyim onun için o kadar çok çaba harcadımki allahım emeklerimin karşılığını verdi demekki zamanı şimdiymiş diyorum biraz daha sabret elbet bi zamanı vardır ama bunun için boş durma sorunu bilmiyorum ama onun üzerinde yoğunlaş allahım inşallah dileyen herkese nasip eder belki umut olutum diye yazdım üzülme demiyorum elde değil çünkü banada üzülme derlerdi onlara bile kızardım iyi niyetliler tabiki ama insan hassas oluyo işte. Sen yinede kendini çok yıpratma allah yardımcın olsun

herşeyde bi hayır vardır. lütfen isyan etmeyi. sizin için en hayırlı olan zamanda gelicektir bebeğiniz ... bende günlerce haftalarca aylarca yaşadıklarınızı yaşadım sayılır.. ne çektiğinizi anlıyorum elbette... ama size bişe sormak istiyorum sorun nedir peki ??? yani hamile kalamyışınız tıbben bi açıklaması var mı ? yoksa herangi bi sorun yok ve her ay hamile kalabilme ihtimali i var mı

yumurtalıklarım zayıf çalışıyormuş yumurtalarım gelişmeden vücuttan atılıyor ama klomen denedim gonal-f denedim ama olmuyor bana akıl verin veya bişey tavsiye edin iğne ilaç doktor lütfen arkadaşlar psikolojim çok bozuldu

canım incir kürünü denedinmi.bide bal polen karışımı.bide bal çörekotu tarçın karışımı.bunların hepsi yumurtanın sağlıklı gelişmesi için.bence dene bi zararı olmaz bunların.yalnız pko varsa sende incir kürünü yapma.

canım arkadaşım seni çok iyi anlıyorum yazdıklarını okurken bi an ben mi yazdım bunları dedim aynı durumda olan bi çok arkadaşımız var yalnız değilsin çok zor bi durum yaşamayan anlayamaz benim yumurtam gelişmiyor değil nerdeyse hiç olmuyo her ay yumurtlayamıyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım yaşadığım şehri bile değiştirmek istiyorum
bebek sahibi olma şansım çok az bunu bilip bunula yaşamak çok zor hayat bundan ibaret değil tabii ama olmadan da olmuyor beni anlıyorsundur her an dua ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun

Sizi anlıyorum gerçekten bu sadece bebek düşünenlerin ve bu zahmete girenlerin anlayabileceği birşey.. Bende 2 aydır deniyor olmama rağmen tutmadı ve hemen umutsuzluğa kapıldım nisan da düşünüyorduk ama ne yazıkki o zaman ara kanamam oldu yumurtlama zamanımda tabi yumurtlama olmadı mayısta da aynı durum oldu ve hormonumda fsh yüksek çıktı yumuram büyümesi klomen kullandım 2 ay ama olmadı işte..Bugün reglimin 3. günü hormon verdim bir umut düzelmiştir hormonum ilaç almıyım diye ama çatlatma iğnesi olmadan çatladı yumurtam yine de olmadı.. Bende bua y reglim geldiğinde çok ağladım ama eşimi de çok üzüyorum kendime de zarar veriyorum toğladım kendimi daha çok yol var önümüzde gün doğmadan neler doğar aşılama, tüp bebek sabır lazım zaman lazım.. İnşşaah alacağız bebeğimizi kucağımıza ama stres en kötü şey...

ilk başlarda aklıma gelince üzülürdüm çocuğumun olmayışı ama artık şimdi hiç aklımdan çıkmıyor artık hamile bir kadın gördüğümde ağlıyorum neden ben anne olayorum diye elinde bebek arabasıyla birini gördüğümde imreniyorum gecenin bu saati oldu hala uyumadım derdime çare için hastane arıyorum internette...

Allah yardımcın olsun canım aynı duyguları bende yaşıyorum çok üzüyo insanı biliyorum benimde 8 ay olcak bu ay hala bekliyorum psikoloji diye bişey kalmadı:sinifsinif:

2 yıldır yaşıyorum bence bu durumu. bu gece yattıktan sonra aklıma geldi ve ağlayarak kalktım yataktan. senin yazdıklarının aynısı iste..aynı sıkıntılar, aynı üzüntüler, aynı acılar.... ne zamana kadar sürecek bu durum bilinmez. bazen diyorum geçmişte bir günahım mı oldu onu çekiyorum ya da iyi anne olamayacakmıyım da olmuyor??
bide kötüsü hiçkimseye bu durumu belli etmemek, istemiyormuş gibi davranmak. eşime bile umursamaz davranıyorum bebek konusunda. ama içimiçimi yiyor....

merwiss canım yazdıklarını okuyunca gerçekten üzüldüm. Canı gönülden senin ve isteyen herkesin hamile kalmasını diledim. Bu kişilerden biri de benim.4 ay önce canım yavrum 28. haftada karnımda öldü. Ben bebeğimi bile bile ölüme doğurdum. Ya böyle olsaydı.... Dayanabilir miydin acaba? Ben nasıl yaşıyorum hala şaşırıyorum. Dr hastane her şey yetersiz kalıyor. Allah alnımıza ne yazdıysa onu görüyoruz. Sabretmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Allah hepimize en uygun zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

on sene çektim canım senin anlattıklarını, belki de fazlasını,on yılın sonunda Allah verdi, bu bir süreçti yaşamam gereken, bir sabır denemesiydi, çok ağır geldi, hastanelerde duvarlara dönüp çok ağladım, hiç kimse benim acımı anlamıyor herkees kendi zevkinde en yakınlarıma içten içe kızardım, bu bir sınavdı, önemli olan sınavı isyan etmeden geçirmekti, başarabildim mi Allah bilir,
Sen de umudunu bitirme, kafanı başka konulara ver, isyan etme ,bu en önemlisi, zaman tamamlandığında verecektir inşallah.
İnşallah tadacaksın o mutluluğu, tedavine devam et, ama bunu hayatının merkezinden çıkar, ben mesleğe başladığımda bu konu ikinci sıraya düştüğünde, çok değişiklikler oldu, yumurtlama vs. düzeldi,
Tedavide sonuç verdi.Allah yardımcın olsun, tecrübe konuşuyor bak , sözlerimi yabana atma . Dua ile iste.
Belli bir saati var olacak inşallah.

canım arkadaşlarım hepiniz çok iyisiniz öncelikle yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim inanın söyledikleriniz hiçbirisini yabana atmıycam ço sağolun derdimi dinlediğiniz için

canım bende seni çok iyi anlıyorum, bende 2 yıldır bebişimi bekliyorum. ama artık umutsuzluğa kapılmıyorum, benimde olacak elbette bir gün. bende ilk zamanlar ne yapacağımı şaşırıyordum, bebek yok mu soranlara cevap veremiyordum, ama şimdi birisi sorduğu zaman ne diyorum biliyormusun; çok meraklıysan kendin doğursana, bebek olduğu zaman görürsün, diyorum gidiyorum. artık umrumda bile olmuyor. bu ay ilk defa tedavime yanıt aldım, inşallah sonu hayır olur. artık ayın 20sine kadar dua edip sabretmem gerekiyor, allah hayırlı sağlılıklı bir bebek verir inşallah herkese

yumurtalıklarım zayıf çalışıyormuş yumurtalarım gelişmeden vücuttan atılıyor ama klomen denedim gonal-f denedim ama olmuyor bana akıl verin veya bişey tavsiye edin iğne ilaç doktor lütfen arkadaşlar psikolojim çok bozuldu

canım yazını okudum yumurtalar için benim de aynı diyebilirim hatta bir ara yok gibiydiler son bir yıldır gonal f nerional oralgutran vs. piyasada ne kadar iğne varsa hepsşnş vuruldum dr deneme yoluyla ancak bana uygun iğneyi verecekti hepsinden günde 2 kez vurulduğum oldu bir keresinde toplam 33 iğne vuruldum tam sonuca gelirken tüm değerlerim düşüyordu ya da yumurta alımında yumurta kalitesi bozuk çıkıyordu senin gibiyim hiç farkım yok eşimi üzüyordum her ağladığımda kendimi yıpratmaktan başka bir şey değil ve olan sana oluyor bunu anlaman için yazıyorum dünyanın sonu değil diye düşün bana da ne zmn yapacaksın dendiğinde bebek geleceği zamanı bilir diyorum ya da kim ne mantıklı cvp veriyor diye bakıyorum onu söylerim diyorum kendime sadece sen değilsin üzülme sakın ve bir gün anne olacam de bence kendine yürekten dile ve yüksek sesle söyle ALLAH büyük ve mutlaka duyar ve görür. kendine iyi bak.:teselli:

Sen dualarını eksik etme allah herseyi zamanında verir canım.. İnşallah tez vakit mutlu haberini alırız strese girdikçe olacagı varsada olmuyor çünkü..:Saruboceq:

Back
X