Artik yoruldum napcam bilemiyorum :(((?

Gizemli89

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
814
816
303
Mrb. 17 aylik oglum her seyi agzina atiyor. Agzina attigi seyler oyuncaklari olsa hadi neyse diycem. Laminat kenarlarini kemiriyor engel olamiyorum taktimi takiyor.bir turlu biraktiramiyorum. Artik mama sandalyesine baglayip bir sey yapiyorum kasla goz arasi hemen tirtikliyor.belki de yutuyor bilemiyorum ama cok yoruldum artik ne zaman biticek bu huyu :KK43:( bir ara soba bacasi vardi alcakta ona takmisti icinden kumlari agzina atiyordu bacayi kapattik.(baca alcaktaydi) artik yoruldum ya engel.olamiyorum hep tehlikeli seyler.pesinde :KK43:((( her seye kizar oldu ne yapsam bagiriyor. Elinden bisiy almaya gelmiyor...neden boyle yada nasil engel olabilirom. Lütfen yardim edin :KK43:

Bebeginiz hala oral donemde. Her seyi agzina atmasi cok normal. Sizin yapmasi gereken onu surekli kisitlamak degil, tehlikeli olabilecek her seyi ortadan kaldirmak. O tehlikeli seyi gordukten ve eline aldiktan sonra engel olmaya calismak onu sadece sinirlendirir. Mama sandalyesine baglamak gibi cocugunuzu kisitlayici hareketlerden de kacinin. Kesfedebilecegi alanlar taniyin. 5 cekmecenin 2sini yasaklayin 3unu serbest birakin ve icinde agzina atsada sorun olmayacak seyler bulundurun. Hem tadarak tanisiyorlar her seyle hemde daha dis donemleri bitmedi. Sabirli olun, cocugunuza destegi esirgemeyin.

Cok tesekkur ederim boyle tanimaya calistigini biliyorum karistirmasinida gecdim hergun cikariyorum enerjisini atsin die. Ama laminati gidip yemesi bunu nasil engelliyim yutuyor belkide :((

Çoğu bebekte oluyor bu sanırım, kardeşim bebekken balkon duvarının sıvasını kazıyıp yemeğe çalışıyordu.
Babam fayansla kapatmıştı hatta. Birde ne kadar doğru bilmiyorum, demir eksikliği olduğunda bebekler kum vs. yerlermiş diye duymuştum. Araştırın isterseniz.

Çoğu bebekte oluyor bu sanırım, kardeşim bebekken balkon duvarının sıvasını kazıyıp yemeğe çalışıyordu.
Babam fayansla kapatmıştı hatta. Birde ne kadar doğru bilmiyorum, demir eksikliği olduğunda bebekler kum vs. yerlermiş diye duymuştum. Araştırın isterseniz.
Cok tesekkur ederim. Arastiriyim bunu :((

Cok tesekkur ederim boyle tanimaya calistigini biliyorum karistirmasinida gecdim hergun cikariyorum enerjisini atsin die. Ama laminati gidip yemesi bunu nasil engelliyim yutuyor belkide :KK43:(
En cok yedigi bolgeye kucuk bir cadir kurun mesela cocugunuz icin. Bu istek geldigi zaman hemen dikkatini dagitin. Oyun oynayin. Sevdigi bir meyveyi yedirin. Oyle parkeleri sokup yiyemez zaten. Kalkan bolmeleri kapatin.

En cok yedigi bolgeye kucuk bir cadir kurun mesela cocugunuz icin. Bu istek geldigi zaman hemen dikkatini dagitin. Oyun oynayin. Sevdigi bir meyveyi yedirin. Oyle parkeleri sokup yiyemez zaten. Kalkan bolmeleri kapatin.
Bu aklima gelmemisdi oyuncak kutusunu koymustum aklina gelmez oynar die ama engel olamadi bunu deniyim ;)

O anda mutlaka dikkatini dağıtacaksınız , başka yolu yok gibi.
Birde kan değerlerine baktırın derim.

O anda mutlaka dikkatini dağıtacaksınız , başka yolu yok gibi.
Birde kan değerlerine baktırın derim.
Doktorumuz kan degerleriyle ilgili tahlil yaptirdi ama 1 ay sonra hem.muayene hemde sonuca bakarim dedi. Biraz yogunbir doktor.universite hastanesi prof. Oldugu icin bisiyde diyemedim artik temmuz ortasi bakicaz ne diycek

Back
X