Artmış Fetal Ense Kalınlığı Hakkında

ponispon

umutlu...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
191
4
96
Muğla
Merhabalar .. benim gibi problem yaşayan annelerden öğrenmek istediklerim var..Lütfen bana bilgi verin..

14+0 haftalık hamileyim .. Geçen hafta bebeğimin ense kalınlığı 4.2mm çıktı.. 2 hafta sonra aminyosentez yapılacak ..Kendi doktorum kalp probleminden şüpheleniyor.. Kendi doktorumdan ayrı Prof dr Yakup Erat'a gittik..Büyük bir ihtimal down sendromlu olmadığını fakat başka kromozomal anomaliler olabileceğini , yada kalp problemi olabileceğini söyledi..Tabi 2 hafta sonra her şey kesinleşecek fakat bu gün doktorum ense kalınlığı bu kadar olup ta sağlıklı bir bebekle karşılaşmadığını söyledi..Sonrada bizim üzüldüğümüzü görünce belkide hiç bir hastalığı yoktur dedi..Ense kalınlığı 4mm 'nin üzerinde olupta sağlıklı doğum yapanlar varmı..

lütfen kafayı yemek üzereyim , zaman geçmiyor , akmıyor.. her gün acaba bugün kıpırdadığını hisseder miyim , çocuk odasına ne alsak , oğlumuz için şu isim nasıl , bebek arabası nasıl olmalı gibi gibi şeyleri bırakıp , o nasıl olsa gidecek diye mi hazırlamalıyım kendimi..

Bir umut olmalı var mı aranızda ense kalınlığı 4 mm'nin üzerinde olupta test sonuçları olumlu gelen..Ne dersiniz umut var mı??

yok mu benim gibi problem yaşayan anne :((

merhaba umarım olumlu bir gelişme olmuştur bebeğinizle ilgili... benim bir yakınımın bebeği için de birkaç gün önce ense kalınlığı ve ensede kist olduğunu söylemiş doktoru ve ailece moralleri sıfır tabi bizim de :( hangi şehirdesiniz doktor ismi verebilirmisiniz bu konuda uzman ... internetten araştırdık bazıları tahlillerde kötü souçlar almış olsalar bile doğumdan sonra bebekte problem çıkmadığını söylemişler.. inşallah bu durumdaki herkes için Rabbim feraha erdirir, minik meleklere şifa verir... aileler için çok zor bir durum, verecekleri karar çok zor Allah yardımcısı olsun bu durumdaki insanların

bazen bebekte herşey normal olabiliyormuşş..ama ben o şanslı annelerden olamamıştım ense kalınlığımız 5e kadar cıkmıştı turner sendr.vardı ve maalesef göz görgüsü olmasını bu dunyada sadece yatarak yasayacak olmasını kabul edemedim bakım zorluğunu hiç düşünmeden sadece onn adına düşündüm ve biz sonlandırdık gebeliğimi..allah herşeyin hayırlısını versin keşke sana güzel bişey yazabilseydim ama seni en iyi ben anlarım karar vermek çok zor,suan o yasadığım günler geldi aklıma....çok üzgünüm...allahım şimdiki bebeğimi bağışlarsa bana 17 haftalık hamileyim darısı tüm isteyenlerin basına....

merhaba umarım olumlu bir gelişme olmuştur bebeğinizle ilgili... benim bir yakınımın bebeği için de birkaç gün önce ense kalınlığı ve ensede kist olduğunu söylemiş doktoru ve ailece moralleri sıfır tabi bizim de :( hangi şehirdesiniz doktor ismi verebilirmisiniz bu konuda uzman ... internetten araştırdık bazıları tahlillerde kötü souçlar almış olsalar bile doğumdan sonra bebekte problem çıkmadığını söylemişler.. inşallah bu durumdaki herkes için Rabbim feraha erdirir, minik meleklere şifa verir... aileler için çok zor bir durum, verecekleri karar çok zor Allah yardımcısı olsun bu durumdaki insanların

Hala bekleyişteyiz biz zaman geçmiyor , aklımızdan çıkmıyor..Birazda alıştırmaya çalışıyoruz kendimizi ..işallah çarşamba gidip 2 gün sonra sonuçları alıcaz..Ben İzmir de Prof dr yakup erata'ya gidiyorum gayette memnunum.

bazen bebekte herşey normal olabiliyormuşş..ama ben o şanslı annelerden olamamıştım ense kalınlığımız 5e kadar cıkmıştı turner sendr.vardı ve maalesef göz görgüsü olmasını bu dunyada sadece yatarak yasayacak olmasını kabul edemedim bakım zorluğunu hiç düşünmeden sadece onn adına düşündüm ve biz sonlandırdık gebeliğimi..allah herşeyin hayırlısını versin keşke sana güzel bişey yazabilseydim ama seni en iyi ben anlarım karar vermek çok zor,suan o yasadığım günler geldi aklıma....çok üzgünüm...allahım şimdiki bebeğimi bağışlarsa bana 17 haftalık hamileyim darısı tüm isteyenlerin basına....

beklemek çok zor ne olacaksa olsun diyoruz artık..Sonuç kötü isede bir an önce bilmek bu işkencenin bitmesini istiyoruz..Seninde başın sağolsun allah şimdiki bebeğine sağlık uzun ömür versin..

Merhabalar .. benim gibi problem yaşayan annelerden öğrenmek istediklerim var..Lütfen bana bilgi verin..

14+0 haftalık hamileyim .. Geçen hafta bebeğimin ense kalınlığı 4.2mm çıktı.. 2 hafta sonra aminyosentez yapılacak ..Kendi doktorum kalp probleminden şüpheleniyor.. Kendi doktorumdan ayrı Prof dr Yakup Erat'a gittik..Büyük bir ihtimal down sendromlu olmadığını fakat başka kromozomal anomaliler olabileceğini , yada kalp problemi olabileceğini söyledi..Tabi 2 hafta sonra her şey kesinleşecek fakat bu gün doktorum ense kalınlığı bu kadar olup ta sağlıklı bir bebekle karşılaşmadığını söyledi..Sonrada bizim üzüldüğümüzü görünce belkide hiç bir hastalığı yoktur dedi..Ense kalınlığı 4mm 'nin üzerinde olupta sağlıklı doğum yapanlar varmı..

lütfen kafayı yemek üzereyim , zaman geçmiyor , akmıyor.. her gün acaba bugün kıpırdadığını hisseder miyim , çocuk odasına ne alsak , oğlumuz için şu isim nasıl , bebek arabası nasıl olmalı gibi gibi şeyleri bırakıp , o nasıl olsa gidecek diye mi hazırlamalıyım kendimi..

Bir umut olmalı var mı aranızda ense kalınlığı 4 mm'nin üzerinde olupta test sonuçları olumlu gelen..Ne dersiniz umut var mı??

Canım çok çok geçmiş olsun. Seni o kadar iyi anlıyorum ki beklemek insanı öldürüyor. Bende 11 haftalık ikiz gebeyim. Benim de bebeklerden birinin ense kalınlığı 3,3 çıktı. Birkaçgün sonra ayrıntılı ultrasyona gireceğim.Ben de çok korkuyorum.
Sen sonucunu almış olmalısın, inşallah iyi çıkmıştır.Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
Gelişmeleri yaz olur mu. Dualarım seninle.

bu hamilelik böyle gidecek sanırım hanımlar..Sürekli sağlıklımı diye düşünmekten kafayı sıyırıcaz sonunda..Ben dün aminyosentez yaptırdım..Şimdi evde dinleniyorum ..Sonucumu yarın alıcam..Ama kahrolası zaman ilerlemiyor.Sonuç temiz çıkarsada 20. haftada 2. düzey ayrıntılı ultrasyon incelemesine çağırdı doktor..Bu sonuçtan sonra o zamanı bekle birde..Anladım ben hamilelere rahat yok..

Teşekkür ederim duaların için benim dualarımda seninle..Lütfen sitres yapmamaya çalış..Elinden gelirse..

umarım sonuç güzel çıkar ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.....iyi düşün iyi çıkar.....bazen doktorlarda yanılıyor....benim kuzenimede söylenmişti....bebeğinizde bilinmeyen bir özür var dedi....fakat dünyaya geldi sapasağlam....şimdi kocaman genç kız oldu...hiç bir problemide yok......

size bi bilgi vermek isterdim ama bende sizinle ayni durumdayim. aramizdaki tek fark ben bu testlerin hicbirini yaptirmadim sonucta bebegim nasil olursa olsun doguracagim..benim bebegin ense kalinliginin fazla olusu 20 haftalik ikinci duzey ultrason sonucu soylendi bi haftada iki defa girdim detyali ultrasona biri kafasi kucuk dedi digeri kafasi normal ensesi kalin dedi bebek normalden kucuk dedi ayaginin biri yamuk dedi down sendromlu olabilir dedi... ve onumde 18 haftalik bi surec var her ne kadar saglikli oldugunu dusunsem de icimdeki stresi atamiyorum.. annelik boyle bisey galiba.. kimseye belli etmemeye calisiyorum ve cok yalnizim hamilelik hormmonlarimda tavan yapmis durumda duygusallik alinganlik had safhasinda....ve simdi dusuncem 18 hafta saglikli bi bebek dunyaya gelecekmis gibi bekleyip butun hazirliklarini yapmak olacak..dogumdan sonra da eger ebbegim down sendromluysa da onun icin en iyisi yapabilmek adina kendimi gelistirmek olacak... eger allahim beni bebegimle imtihan edecekse o imtihani alnimin akiyla gecmek icin caba gosteririm...takdiri ilahi neyse onu yasamaliyiz

umarım sonuç güzel çıkar ve sağlıkla bebeğine kavuşursun.....iyi düşün iyi çıkar.....bazen doktorlarda yanılıyor....benim kuzenimede söylenmişti....bebeğinizde bilinmeyen bir özür var dedi....fakat dünyaya geldi sapasağlam....şimdi kocaman genç kız oldu...hiç bir problemide yok......

İnşallah senin dediğin gibi olur ..Ben düşünmemeye çalışıyorum yi yada kötü dilimden ya kötü olursa diyorum ama içimden hep iyi olacakmış gibi ..Yarın işte yarın bir olsa..

size bi bilgi vermek isterdim ama bende sizinle ayni durumdayim. aramizdaki tek fark ben bu testlerin hicbirini yaptirmadim sonucta bebegim nasil olursa olsun doguracagim..benim bebegin ense kalinliginin fazla olusu 20 haftalik ikinci duzey ultrason sonucu soylendi bi haftada iki defa girdim detyali ultrasona biri kafasi kucuk dedi digeri kafasi normal ensesi kalin dedi bebek normalden kucuk dedi ayaginin biri yamuk dedi down sendromlu olabilir dedi... ve onumde 18 haftalik bi surec var her ne kadar saglikli oldugunu dusunsem de icimdeki stresi atamiyorum.. annelik boyle bisey galiba.. kimseye belli etmemeye calisiyorum ve cok yalnizim hamilelik hormmonlarimda tavan yapmis durumda duygusallik alinganlik had safhasinda....ve simdi dusuncem 18 hafta saglikli bi bebek dunyaya gelecekmis gibi bekleyip butun hazirliklarini yapmak olacak..dogumdan sonra da eger ebbegim down sendromluysa da onun icin en iyisi yapabilmek adina kendimi gelistirmek olacak... eger allahim beni bebegimle imtihan edecekse o imtihani alnimin akiyla gecmek icin caba gosteririm...takdiri ilahi neyse onu yasamaliyiz

İnşallah allah pişman etmez bu durumlardan dolayı. Ama sen kararlı , fedakar , bir o kadarda sabırlısın..İnşallah sapasağlam bir bebeğin olur..Ben senin kadar fedakar yada sabırlı değilim eğer bebeğimde bir anomali varsa hamileliğimi sonlandırıcam.. Ne engelli bir bebeği bile bile doğurup bakacak kadar fedakar , nede onu bu durumda görmeye sabrım var.Tabi düşmez kalkmaz bir allah ne olur ne biter bilmiyorum..İnşallah sorunsuz olur bebeğine bir an önce kavuşursun..hiç kolay değil yaşadıkların , yaşadıklarımız..O bizim bir parçamız .. Ya engelli olursa , acaba nerde hata yaptım o bu şu..Ben daha hamileliğin tadına varamadım..Hep bir yanım eksik ..Ya ondan vazgeçmek zorunda kalırsam diye..Evde eşimle bile oturup bebeğimiz hakkında konuşmuyoruz. Oğlumuza ne isim koysak dediğimizde bile..Birbirimizi susturuyoruz..Dediğin gibi alınganlıkta had safhada..elimden hiç bir şey gelmiyor..Değişmiyor bazı şeyler..Gücüm yetmiyor..Tek dilediğim sabır .Her sonuca alıştırmaya çalışıyorumkendimi ..Tek dileğims sabır..Hepimize sabır versin allah , beklemek için..

Maşallah, ne kadar güçlü ve inançlısın. Gerçekten imrendim sana.

çok mutlu oldum senin adına, çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

bebeğiniz ve siz nasılısınız.benim bebeğimde de ense kalınlığı var 5.8
Merhabalar. Sanırım hamileliğin bana gore büyük. Bende de aynı problem var. 23 haftalık hamileyim. Cvs yapıldı sonuc temiz. Ayrıntılı ultrason ve fetal eko da sorun çıkmadı. Şimdi öyle bekliyorum. Gelişimi takip ediliyor sık sık . Sizde durum nedir

ben şu anda 38 haftalığım yarın kontrolüm var ama içimde hep bir korku yaşayıp görecez.sizin ense kalınlığınız kaç.doktorlar şu anda her şey normal diyor.ama ilk söylenenleri unutamıyorum.

ben şu anda 38 haftalığım yarın kontrolüm var ama içimde hep bir korku yaşayıp görecez.sizin ense kalınlığınız kaç.doktorlar şu anda her şey normal diyor.ama ilk söylenenleri unutamıyorum.
Benimde 6 mm ense kalınlığı 24. Haftadaym. Dr herşey yolunda diyo bana da ama sizin gibi bende o kötü senaryoları unutamiyorum. Az kalmış doğuma. Allah sağ salim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu

Arkadaşlar sakın korkmayın bende sizlerle aynı sıkıntıları yaşadım hatta çok daha fazlasını yaşadım bizim ense kalınlığı mı 5.3 dü Ankarada gitmediğim hastane gitmediğim klinik kalmadı bu çooook ödülleri Eyüp Ekici dahil birçok yer gezdim ve hepsinin bana söylediği bebeği alalım downsendromlu bi bebeğin bakımı sizin için çok zor olacak inandım ve Rabbim sığındı ne olursa olsun o bana Rabbimin armağanı olacaktı eşimin ısrarı üzere Almanya ya kan göndererek nifty testini yaptırdım çok şükür sonucumuz temiz geldi biraz erkenden olsa oğlumu sapasağlam kucağıma aldım. Siz siz olun böyle saçmasapan testleri kafaya takıp hamileliğin zehir etmeyin

Back
X