Arzuayten'in Diyet Günlüğü

arzuayten

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
1.010
50
158
selam herkese. hamile olduğumu öğrenene kadar hayatımda hiç 65 in üstüne çıkmamıştım. boyum da 1,69. yani kilom normal sayılırdı. tabi hamilelik süresince şımarıp aklıma ne geldiyse ne zaman geldiyse kalkıp yedim ve sonuç: 85 kiloda doğuma girdim:) bebeğim çok az emdi ve ben bu emzirme dönemindede yemeye devam ettim. neyse 76 kiloda zayıflamaya karar verdim ve son 2 aydır diyetisyen eşliğinde 10 kilo verdim şuan 66 kiloyum ama diyetisyenle birlikte belirlediğim hedefim 60. diyet uzadıkça motivasyonum azaldı hatta yokoldu diyebilirim. geçen hafta detoks yaptım birde bütün gün sadece sıvı aldım ve o günden sonra iradem iyice zayıfladı. şimdi burdan bana destek veren olursa belki kendimi tutup diyetimi bozmadan hedefime ulaşırım diyorum. gün gün burdan listemi ve yaptıklarımı yazmayı düşünüyorum. hadi bana da yardımcı olun kk nın iradeli insanları...:):)

ay benimde 6 kilo fazlam var pko olduğum için kilo alıyorum böyle bir konu açmayı planlıyordum çok iyi oldu sizi gördüğüm. bende size katılmak istiyorum:32:

tamam o zaman inşallah şu 6 kilolardan bir an önce kurtuluruz. pko ben pek bilmiyorum kilo vermene engel mi?

canım ben diyet yapan biri değilim ama sana bir tecrübemi paylaşayım...ben yeşil çayı çok severim ...normal markette satılan yeşil çay var ya...ben o çaydan günde 3 fincan içtim ki bıraksalar daha çok içerdim ...ve 1 ay sonunda birden 7 kilo verdiğimi farkettim çünkü çok zayıflamıştım birden..yemek düzenim,iştahım herşey normaldi..:6:doktora bile gittim ...herşey normal çıktı

yeşil çayın yediklerimizin yağ olarak vücuda alınmasını %45 engellediği kesinleşmiş diye bir haber okudum ve benim jeton düştü !:52: birdaha içmedim ama çok seviyorum...

şimdi eşim içiyor oda çok rahat fazla kilosunu verdi ...bence dene zaten çok faydası var inşallah işine yarar :34:

tamam o zaman inşallah şu 6 kilolardan bir an önce kurtuluruz. pko ben pek bilmiyorum kilo vermene engel mi?

ay inşallah.. yumurtlamamda problem var pko o oluor kilo vermeme engel değil ben çabuk kilo veririmde boğazımı tutamıyorum şu sıralar 1 ayda 6 kilo aldım:26: pko yüzünden yediklerime azcık dikkat etmim anında kilo yapıo sadece:31:

evet listemde zaten günde 4 kupa yeşil çay var. ve bu çayın tadını seven birini hayretle karşılıyorum:1: tadına tahammül bile edemiyorum ben burnumu kapatıp içiyorum bende. ama kilo vermeyi o kadar çok istiyorumki artık rahatsız olmaz oldum o sigara gibi kokan çaydan.

ay inşallah.. yumurtlamamda problem var pko o oluor kilo vermeme engel değil ben çabuk kilo veririmde boğazımı tutamıyorum şu sıralar 1 ayda 6 kilo aldım:26: pko yüzünden yediklerime azcık dikkat etmim anında kilo yapıo sadece:31:

biraz önce de yazdım günde 4 kupa yeşil çay hatta adet dönemlerinde 5 kupa, ve günde 2 litre su mutlaka içiyorum ben(bazen daha fazla). birde ara öğünlerime çok dikkat ediyorum asla atlamıyorum.

dün bayramda uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımla karşılaştımm ve ilk sözleri "ne kadar zayıflamışsın" oldu. tabi ben havalarda. diyetimi bozduğum günler için çok pişman oldum.
dü neler yediğimi yazayım
sabah 07:30
1 dilim peynir
yarım domates
yarım salatalık
2 dilim kepek ekmeği
1 tutam maydonoz
5 zeytin
yeşil çay

ara 11:30 (biraz geç oldu)
1 elma
1 ayran

öğlen 14:30 (bu da gecikti tabi)
2 kepçe çorba
6 yemek kaşığı pırasa
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmeği

ara (17:00)
1 elma
2 ceviz
1 su ba süt

akşam (20:00)
2 kepçe çorba
4 yemek kaşığı kepekli makarna
az tavuk sote
yağsız salata

ara (22:00)
1 elma
1 çay ba süt

yeşil çay içemedim fazla ama 2 litre suyum tamam
bugün öğün saatlerime daha dikkat ediyorum ve bol yeşil çay tabiiki. perşembe diyet kontrolüm var umarım iyi haberler alırım.

canım ben diyet yapan biri değilim ama sana bir tecrübemi paylaşayım...ben yeşil çayı çok severim ...normal markette satılan yeşil çay var ya...ben o çaydan günde 3 fincan içtim ki bıraksalar daha çok içerdim ...ve 1 ay sonunda birden 7 kilo verdiğimi farkettim çünkü çok zayıflamıştım birden..yemek düzenim,iştahım herşey normaldi..:6:doktora bile gittim ...herşey normal çıktı

yeşil çayın yediklerimizin yağ olarak vücuda alınmasını %45 engellediği kesinleşmiş diye bir haber okudum ve benim jeton düştü !:52: Birdaha içmedim ama çok seviyorum...

şimdi eşim içiyor oda çok rahat fazla kilosunu verdi ...bence dene zaten çok faydası var inşallah işine yarar :34:

hadı ya bende boyle bır bılgı arıyordum zaten.ama ben 1 aydır ıcıyorum,sadece 1 kılo.duzenlımı ıctın sen?

yeşil çay konusunda birşey daha söyleyim. benim doktorum sade yeşil çay içmelisin dedi. öyle ballı trarçınlı falan değil. üzerinde mutlaka sade yazacak demişti. ve en az günde 4-5 bardak..

ben kilomu dert ettikçe kilo vermem iyice durdu. hatta bu sabah baskülde dünden 200 gr daha fazla gördüm. nasıl iştir anlamıyorum. hiçte bozmamıştım listemi. bugünde zaten ara öğünü kaçırdım iş dolayısıyla. :47::47:

hadı ya bende boyle bır bılgı arıyordum zaten.ama ben 1 aydır ıcıyorum,sadece 1 kılo.duzenlımı ıctın sen?

evet düzenli olarak hergün 3 fincan içtim ..herkesin bünyesiyle alakalı gerçi ama ben 7 kilo verdim ve eridim resmen ...günde 3 fincandan fazla içilmemeli diye duymuştum yoksa içerdim yani seviyorum...ama artık ağzıma süremiyorum yeşil çayı malesef :6:

evet düzenli olarak hergün 3 fincan içtim ..herkesin bünyesiyle alakalı gerçi ama ben 7 kilo verdim ve eridim resmen ...günde 3 fincandan fazla içilmemeli diye duymuştum yoksa içerdim yani seviyorum...ama artık ağzıma süremiyorum yeşil çayı malesef :6:

niya ki?zayiflatiyor diyemi?

Peki yeşilçayın hangisini kullanıyosun?
Liptonmu doğamı? Hangisi?
Yada demleme mi daha iyidir?

selam kizlar bende dun diyet'e basladim:21: benimde 5-6 kilo fazlam var cok cabuk kilo verebiliyorum..
ama cok cabukta alabiliyorum surekli dikkat istiyor...kilom gobek ve bel bolgemde toplaniyor:17:
egzersizde yapiyorum her gun ....
benim sorunum gunduz hic acikmayan ben aksam olunca kurt gibi acikiyorum...
fakat bugun 2.gun kesin ve kararliyim cok iradeli gordum kendimi :47:

günaydın herkese. ben lipton yeşil çay içiyorum sade olanı. diğerleri su gibi geliyo en acı olanı lipton bu yüzden en acısı en iyisi gibi geliyo :19: çok saçma ama.
dünkü yediklerimi yazayım.
sabah 07:30
1 küçük dilim peynir
yarım domates
yarım salatalık
5 zeytin
1 tutam maydonoz
2 dilim kepek ekmeği
yeşil çay

ara 10:00
meyve ve ayran olması gerekiyordu ama kaçırdım

öğle 12:30
2 kepçe çorba
6 yemek kaşığı taze fasulye
1 kase yoğurt
2 dilim kepek ekmeği

ara 15:30
1 elma
1 su bardağı süt
2 ceviz

akşam 18:30
2 kepçe çorba
4 yemek kaşığı kıymalı makarna
yağsız salata

(diyette makarna fazla gibi duruyor ama diyet listem böyle)

ara 21:30
1 elma
1 çay bardağı süt

ve gece uyku arasında 1 dilim peynir (çok acıkmışım gece ilk peynir aklıma geldi )

3 litre su ve 5 kupa yeşil çay içtim toplamda.

bir arkadaş 3 kupadan fazlası zarar yazmış da benim doktorum kendisi önerdi 4 hatta adet dönemlerinde 5 kupa yeşil çay diye. bişey olmaz herhalde.

bol iradeli bir gün diliyorum. şimdi sabahın bu saatinde yazılı hazırlamam gerek :19:

şu altı kilodan benim de bir an evvel kurtulma dileğim var. biiir sürü yöntem yol ipucu vesaire biliyoruz. gerekli olan yegane şey motivasyon kaynağı. sağlam bir kaynak varsa iradeyi güzel kontrol edebiliyor insan. yoksa kesik kesik ilerliyor kilo verme serüveni. bu da motivasyonun dengesini bozuyor. gerilemeye sebep oluyor.
pöfff ...

evet sağlıklı kilo verme yöntemlerine uaşmak artık o kadar kolay ki. esas olan o iradeyi gösterebilmek. ben diyetisyene bu yüzden başlamıştım aslında. kontrole gittiğimde kadına rezil olmayayım diye bozmadım ilk hafta diyetimi. zaten vücut analizi yapınca anlıyo diyeti bozup bozmadığımı. sonra her hafta kilo verdikçe daha da bir motive oluyor insan. ama işte belli bir süre sonra kilo vermem yavaşladı hatta durdu. hemde artık tatlı yemeyi çok özledim. o yüzden arada kaçamaklar oluyo. ve kaldı o meşhur 6 kilo :19:

bu sabah saat 7 de:

ince dilim peynir
yarım salatalık
yarım domates
5 zeytin
2 dilim kepek ekmeği
yeşil çay

ara 10:00
1 portakal
1 ayran

ara öğünlerie çok dikkat etmek gerek 2-3 saatten fazla aç kalmamak lazım metabolizma hızı açısından. öğleden sonra diyetisyene gidiyorum ve çok merak ediyorum bu rezil haftanın sonucunu :1:

Back
X