Aşı sonrası banyo yapılır mı?

gns gulu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
406
137
33
29
Arkadaşlar merhaba
Kızım dün aşı oldu. Ateşi de çıktı. Hava sıcak olduğundan epey terledi de.. banyo yapmasında bi sakınca var mı acaba ? Yardımcı olur musunuz?

verem aşısından sonra yapılması önerilmiyor ama o durumda da belden aşağısını ılık suyla yıkayabilirsiniz, koluna su gelmeyecek sekilde.

onun dısındaki aşılar için banyo kısıtlaması yok. istediğiniz gibi yıkayabilirsiniz. ben aşı günlerinde özellikle biraz daha ılık suyla yıkıyorum. bezini açmak da atesinin düsmesine yardımcı oluyor. bu zamana kadar ates düsürücü sadece verem aşısında kullandık çok sükür yüksek ateşler görmeden atlattık tüm aşıları

Meningekok aşısı oldu. Zararı olmaz değil mi?

Meningekok aşısı oldu. Zararı olmaz değil mi?
yok hayır olmaz. ılık suyla yıkayabilirsiniz. bizde menenjit aşısından sonra aşı yerı hafif şişmişti. ovalamamaya calisarak yıkadım. çok ellemedim aşı yerine. hiç ates düsürücü de vermedik. gece üzeri açık yatırdım, bol bol emzirdim, sabaha bir seyi kalmadı

Bizim bütün aşılarda 3 gün banyo yaptırmak yasaktı. Doktordan doktora uygulama değişiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…