Aşik degilim

Yalnız aşk hep kalmaz ki.O aşk bağlılığa ve sevgiye dönüşür zamanla.Aşk ayakların yerden kesilmes durumudur.Heyecanın doruk noktasıdır ve ne yazık ki gerçekleri görmeye engeldir.Evlilik ise gerçeğin ta kendisidir.Bundan zaten evlenince de uzun süre sevgili kalınca da o aşk denen duygu form değiştirir

Oyle tabi ama en basta o alev olmazsa da evlilik gitmez diye dusunuyorum. Roket gibi yani, ne basta bir itici guc var roketi firlatan, sonra roket yorungeye oturuyor....Eee hicbir sevgi, tutku olmazsa iliski oluk baslayip oluk devam ediyor. Boyle evlilikler olmasa da yapan taraflar cok da bir sey kaybetmez bence. Sevmedikten sonra sokaktan random sekilde adam cevirmek kim cikarsa onunla evlenmek gibi geliyor bana.

Oyle tabi ama en basta o alev olmazsa da evlilik gitmez diye dusunuyorum. Roket gibi yani, ne basta bir itici guc var roketi firlatan, sonra roket yorungeye oturuyor....Eee hicbir sevgi, tutku olmazsa iliski oluk baslayip oluk devam ediyor. Boyle evlilikler olmasa da yapan taraflar cok da bir sey kaybetmez bence. Sevmedikten sonra sokaktan random sekilde adam cevirmek kim cikarsa onunla evlenmek gibi geliyor bana.
Hiç sevmemek tamamen başka bir şey her sevgi de aşk gibi tutkulu olacak diye bir şey yok.Adam 38 yaşında aşkı bekliyorsa evlenelim demeyecek.He evlenmek istiyorsa da ille aşk demeyecek.Aşık olarak evlenip iki ayda boşanan da var sadece sevgi ile evlenip ömür boyu bir yastığa baş koyanda.Tamamen nasip işi bu.

Valla panpa hayatta hepsi var acikcasi.
Kimi diyor ki denemekten aramaktan yoruldum tamam bu olsun, hic mi hic uyumlu olmadigi bir insanla evleniyor.
PhDden tanidigim bir erkek hocaydi hem de, baska birine asik oldugu halde ona inat sevmedigi biriyle evlendi, sonra bosanmis, kaza gecirmis bir seyler oldu 6 yildan sonra en basta sevdigi kadinin kapisini calmis ama kapi yuzune kapanmis tabi. Bana kiz anlatti, kizla ofisimiz ayni kattaydi cok cok guzel bir kizdi.
Bir gun internette, bir gazete sutununde Ingiliz bir kadinin hikayesini okumustum yasim geciyor diye duzgun bir adamla evleniyor, cocugu oluyor, daha sonra 38 yasindayken bir gun bir atyarisina gidiyor ve orda biriyle tanisiyor. O noktadan sonra bosaniyor. Ben 30larin basindayim, mesela 20yken bana da 38 cok gec ve geckin gelirdi ama kalp carpiyor. 30da olsan 40d olsan 50de olsan beden yaslaniyor ama kalp yaslanmiyor, hala atabiliyor.
38 kafayla bakarsak evlen barklan ask aramak da neymis yahu otur oturdugun yere denecek bir yas. Ama kalp var ya, insanin basina ne gelirse ondan geliyor iste:bicak:
Sen tam aşk kadınısın miss , ne geliyorsa başımıza deli kalpten geliyor süründürüyor ama vazgeçmiyoruz sevmekten

Rahmetli anneannem derdi ki nasik sen aşık olacağın adami bekliyosun, o da seni arıyor sabret. Inanıyorum yaa ask da neymis demeyin inanıyorum aşık olmak sart evlilik icin. Yoksa nasil tahammul edeceksin ki

Uzun yillar süren iliskim vardi, aslinda bitme sebebi asik olmamasi degildi sadece özeti buydu , yani adam saniyor ki ilk günki sevgi ask o heyecan kalacak saniyor, hangi evlilikte kalır ki allah icin.

Kaldi ki o da benim gözümde ilk gunki gibi heyecan olusturmuyor, ya mümkun mu herseyini bildigin tanidigin insana nasil ayni duygu kalsin.erkekler saniyor ki o duygu yillar sürmeli,

Cok tehlikeli buluyorum bu düsünceyi , demek ki kalbinin carptigi kadinla her an aldatabilir bu tip erkek. Vefa sadakat hic önrmli degil hicbir degeri yok onlar icin,

Seni seviuirum diyor ama asik degilim,yahu dedim ki bende degilim ask o degil, benimle yillarca yasayabilirmisin ,evet diyor, ama ben istemedim bu seferde, adam aşik olur yarin birgün birine birakip gider tehlikeli buldum bu düsunceyi, cocukca ve cahilce,

Asik olmamasi degil sorun, bir turlu asik olamiyorum erkegi bu, kafa bi karis havada,guzel kiz gördülermi konusmak icin can atarlar, amaaa hevesini aldimi tamam artik seninde degerin kalmadi,
Ayrildigimda kac kere beraber olmak istedi, benden baslasi olamiyormus, seviyirmus,inanip yola devam ettim bu defa da asik degilim ama evlenelim diyor, ya bende asik degilim deli divane ama sevgi saygi hayat görüsü kültür bagliyor insana, hanginiz eşinize aşıksiniz, aşk bi yerden sonra bitiyor yani o heyecan o ic kipirdamasi mi kaliyor?

Cok da uzun yazmak istemiyorum. Ama gercekten evlenmrk icin adam gibi biri yok gibi bisey..karsima umarim bu yastan sobra iyi birileri cikar
Aşk eğer sadece heyecansa eğer evet kalmıyor . Kalmıyor derken neticede eşin rutinin oluyor ama ben eşimi ilk günden daha çok seviyorum ona bazen sürprizler hazırlıyorum o zaman onu heyecanla bekliyorum ve onu da heyecanlandırmak için mesajlar atıyorum . Elbette sevgi saygı asıl unsur hatta yıllar sonra sevgi de kalmaya bilir ama yoldaşlık bitmez saygı bitmez . Yoksa ona dokunduğunuz her an heycanlanmazsınız . Bi sözü heycanlandirir bazen bi sürprizi heycanlandirir birlikte biseyleri beklemek heycanlandırır bebek gibi. Yani ilk günkü heyecanın yerini başka heycanlar alır . Birlikte anılar biriktirme heycaniniz olur. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın

Back
X