• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asıl sorun belli oldu

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Bu gece eşimle bu işyerindeki resim olayı yüzünden tartıştık.ben buradan temelli gitmek istedipimi söyledim.olmuyor.bu insanlarla ben yapamıyorum.artık masama fare resmi koymaya kadargeldi iş.ve eşim müdürü gece 11 de aradı.bir saatnkonuştular.adamın iş yönünde benimle sıkıntısı olöadığı fakat kimseyle iletişimim olmadığı için benim geçici görevlendirmemin yapılmasını talep ettiğini anlattı.sosyal fobim var tedavi ile yenemedim kimseye en ufak zarar vermemekle birlikte bunun şube için soruj olduğunu söyledi.işle ilgili bir sorun yokmuş.hamileliğimde de yeterince çalışöadığım için sürekli hesap sorardı.oysa sorun çalışmamam değilmiş.zaten bundan emindim.sorun benim iletşim eksiliğimmiş.bu nedenle hamileliğimde de sözel şiddete maruz bırakıldım.
Masamda bulduğum resim için garip bennonu araştırııcam drmiş.whatuptan da gönderdim kendisine resmi ve olayın kısaca tanımını.
Eşim müdürle konıştı.allah rızası için onu kızınız gibi görün dese de yeni gelen basit işleri yapsın o hep gözde onun iletişimi iyiymiş mesela.ne diyeceğimi bilemiyorum.
Astım hastasıyım yine astımım tuttu.eğer doktorum uygun görürse uzun süre işe gitmek istemiyorum.ben de etten kemilten yapılma bir insanım.bütün bunları hak ediyor muyum.hep kötüler mi kaznacak.büyük ihtimal sotuşturmâ açacak müdür ve hepsi birlik olup onun psikolojisi bozuk yanlış anladı dicekler
Haklıyken bu zalim iftiracılardan korkuyorum
Ne yapıım ben nasıl bişi bu

Geçici görevlendirme derken? Başka bir yere mi ne olarak çalışıyorsunuz? Anladığım kadarıyla sosyal fobiniz yüzünüzden içe kapanık birisiniz bu yüzden de insanlar sizden bir cevap almayacaklarını bildiğinden dalga geçiyorlar.

Bu genel müdürle yalvar yakar konuşma veya raporla işten uzaklaşma hatta iş değişrme ile düzelecek şey değil bir kere. Siz kendinizi savunmazsanız a işinde de b işinde de mobbing’e maruz kalırsınız. Maalesef özel sektör dinamikleri böyle. Şöyle açıklayayım; İnsanlar bin yıllardır savaş veriyorlar orta çağda kılıçla iken günümüzde sanayi devrimi sonrası global para piyasası ile savaş dönüyor bunlarında en küçük birimi sektör çalışanları. Güçlü olan yükseliyor güçsüz olan eleniyor ve kim nasıl yükselmiş hangi kötülüğü yapmış hesap soran yok herkes kendi çıkarında hayat maalesef toz pembe değil.

Size tavsiyem halinizden memnun değilseniz kendiniz için çabalayın çünkü yapamıyorum demeniz onların umrunda değil kendinize ancak siz yardım edebilirsiniz. Bu söylediklerimi kötü niyetle söylemiyorum yanlış anlamayın ama bence durum bu.

“O hep gözde onun iletişimi iyiymiş mesala” derken ne kastettiniz onu da anlamadım.

Niye hep sizin başınıza geliyor biraz bunu sorgulamalısınız
İnsanlar sizin masanıza fare resmi koymaktan ne zevk alacak onu da anlamadım
Bakıp aa faresini kaybeden var mı atıyorum diyip olayı büyütmeseydiniz böyle bir konuda üstünüze gelemezlerdi
Veliniz gibi eşinizin müdürünüzle sizin hakkınızda konuşması da profesyonelce değil. Kendi iş yaşamı sorunlarınızı kendiniz göğüsleyebilmelisiniz.
Hayata karşı pek güçlü bir duruş sergilemiyorsunuz. Bunun nedenlerini keşfedip önüne geçebilmek için terapi almanızı önerebilirim.

Hayat herkes için bazı zorluklar içeriyor, bakış açısı ve duruşunuzu değiştirmezseniz her gittiğiniz işyerinde benzer sıkıntılar yaşarsınız

sosyal fobin nedir canım burda kendini güzel ifade ediyorsun . hadi onu gectim normal gündelk günaydın nasılsınız i aksamlar bunalrsan ı bahsediyorsun bunları yapıyorsundur zatn . ama ters cevplar grubun düzenini bozuvu seyler beriyoraan o sıkıntı fare resmini keske dilekce ile bildirseydin . birde ses kaydı mobingde kullanılıyor onu hatrltrm .rapor alıpta muglu etme haklı cıkarma milleti.

Sizin sanırım ciddi psikolojik problemleriniz var. Şu an 2. Çocuğunuza hamile misiniz mesela? Ocak ayında doğmamış henüz kesin olmayan bir hamilelik için başlıklarınız vardı, doğmamış çocuğa don biçmek gibi resmen.

Ardından işinizle ilgili peşpeşe başlıklar. Ya trollüyorsunuz, ya da ciddi destek almanız gereken başka sorunlarınız var. Bir insan sürekli şikayet edebilir mi herşeyden.

Mevcut çocuğunuzun kreş sorunları, babanızla tartışmalarınız, işyerindeki yöneticileriniz ile iş arkadaşlarınızla tartışmalarınız (yüksek sesli müzik vs.) asıl sorun bence hala belli değil, zira cidden psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum artık eski konularınıza bakınca.

Hayati kendinize zindan ediyirsunuz. Umarim dogru insanla karsilasip guzelce tedavi olursunuz.

Bence siz mutlu olmadığınız bır işyerınde çalışmayın .
Kaçıncı konunuz bu işyeriyle alakalı ..

Hatırladığım kadarı ile memurdunuz. 1 sene ücretsiz izin alın. O ara psikiyatriye gidin. Herşeyden şikayet eden kurban psikolojisinden çıkın. Biri benim masana pislik olsun diye fare resmi koysa kim benim masamda kendi resmini unutmuş derdim mesela...

Hatırladığım kadarı ile memurdunuz. 1 sene ücretsiz izin alın. O ara psikiyatriye gidin. Herşeyden şikayet eden kurban psikolojisinden çıkın. Biri benim masana pislik olsun diye fare resmi koysa kim benim masamda kendi resmini unutmuş derdim mesela...
Ben de direk cope atardim tepki alamayinca sinir olurlardi.

eski konularınızı okudum. hep işle ilgili şeyler... hepsinde siz haklı değilsiniz. haksız olduğunuz, yanlış davrandığınız noktalar çok fazla. her olay olduğunda etrafı suçlamak yerine biraz da kendinizi eleştirin. ayrıca uslup hatalarınız da var ve bunlar hiç sosyal fobisi olan birinin davranışları değil bana göre. sizin sorununun sosyal fobi vs değil, yanlış davranıyosunuz, hata yapıyorsunuz doğal olarak insanlar sizi sevmiyor. açıkçası ben de sizin gibi biriyle çalışmak istemezdim.

ayrıca gece 11de müdürü aramak ne kadar saçma. üstelik eşiniz arıyor. siz bi yetişkinsiniz, orası da iş yeri. lise ortamı değil.

Eşimin müdürümü arayip benim durumumla ilgili konustugunu dusunemedim :olamaz:
Ayrıca sizde sosyal fobi falan yok, sosyL fobisi olan insanlar, diger insanlarla iletisim kurmamak, grupta dikkat cekmemek icin maksimum ozen gosterirler, siz aksine bir fare resmi icin ortaligi ayaga kaldirip ilgi odagi olmak adina ciddi efor sarfediyorsunuz. Sosyal fobik ya da asosyal degil, antisosyalsiniz bence. Kaos yaratmayi, gundem olmayi, insanlari huzursuz etmeyi seviyorsunuz.

Konunuzu biliyorum neden onlari sikayet etmiyorsunuz? Neden ust mercilere yazili bir bicimde fotografi da ekleyerek gondermiyorsunuz? Herkes orda calisma vs derken ne demek ya fare fotosu koymak?? Bu kucuk dusurur insani kotu hissettirir bunu nasil sineye cekiyorsunuz?? Memur musunuz? Simdi konuyu tam bilmiyoruz ama sizden memnun degillerse ornegin departman degisir bir sey olur rotasyin olur ama masa uzerine fare forografini koymak nedir?? Bunu asla yutmayin esinizden destek alin gerekirse mahkemeye verin. Ucretsiz izin kullanirsiniz canim devletimiz boyle bir hak vermis memuruna kime ne? 2 yila kadar kullaniliyor bildigim her seyi yaziya dokun yanlaarina birakmayin inanin cok sinirlendim.

Bir "Ardına sığınma" halindesiniz:

1) Eşinizin ardına sığınıyorsunuz (Müdürünüzle, sizin veliniz gibi eşiniz konuşuyor)
2) Müdürünüzün ardına sığınıyorsunuz (Sorun nedir, bunu yapanlarla yüzleşmeden önce)
3) Sosyalfobi diye nitelendirdiğiniz şeylerin ardına sığınıyorsunuz (Benim mazeretim var, ben hassasım vb. zayıfın kollanmasını istercesine)
4)Astımınızın ardına sığınıyorsunuz (Bunu bu konu için anlatmanıza lüzum var mıydı? Bakın ne kadar kötü oldum ispatına gerek duyarcasına)

Bu yol yol değil bilesiniz.

Olayları acayip büyütüyorsunuz, yeriniz değişse de mutlu olacağınızı sanmıyorum.
Sürekli bir sorun yumağı halindesiniz

Bilemiyorum ama ne zaman sizin konularınızı okusam bişey var ya. Anlatamıyorum ama. Neden herkes size karşı. Hepimiz çalıştık, çalışıyoruz herkesin anlaştığı ya da anlaşamadığı birileri oluyor illaki. İş yeri orası neticede. İşimi yapıp kenera çekilirdim. Yani masama biri böyle bitesin bıraktı diye olay çıkarmazdım mesela. Neden size hep. Yani sosyal fobiniz var mı bilemem. Var diyorsanız vardır tabi. Ama bence uslübunuz mu desem iletişim tarzınız mı desem biri yanlış. Müdürünüzde aslında kibarca demiş iletişiminde sıkıntı var diye. Herşeyi üzerinize mi alınıyorsanız, yoksa çok mu takıntılısınız.
Yani eşiniz neden girdi araya onu anlamadım.

Back
X