• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama devlet hastanesi

KatipKiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
93
7
1
30
devlet hastanesinde aşılama yaptırıp tutan var mı eşimin sperm değerleri düşük bu arada infertelite sorunumuz bu sadece

db05c06a-143d-48d0-9daf-fe87ffe4d54e.webp

Direk aşılama önerdi
Aşılama da galiba canlı sprem bulunuyor yıkanıyor o şekilde oluyor sizde var ama çok az ilerli hız ondan önermiştir bizdede az ama düzeltebilir durumumda o yüzden vitamin verdi bizede tekrar vereceğiz bakalım 5 gün sonra

Aşılama da galiba canlı sprem bulunuyor yıkanıyor o şekilde oluyor sizde var ama çok az ilerli hız ondan önermiştir bizdede az ama düzeltebilir durumumda o yüzden vitamin verdi bizede tekrar vereceğiz bakalım 5 gün sonra
Bizede vitamin verdik proxxed plus 3 ay düzenli kullandı eşim ileri hız 18 den 6 ya düştü maalesef

Bizede vitamin verdik proxxed plus 3 ay düzenli kullandı eşim ileri hız 18 den 6 ya düştü maalesef
Ya ben aslında sana şunu söyleyecektim sanki geçen de ben sana böyle bir cevap vermiştim canım bak şimdi şöyle olabiliyor mesela eşin test verdi ya o teste sperm değerleri aslında geçici olarak iyi çıkmış olabilir yani bunun vitamin düşürmüşden kastım yani şöyle düşün diye söylüyorum sana örnek vereceğim ben bir defa bir AMH haş verdim aynı hastane aynı laboratuvar önce 0,89 çıkıp sonra iki civarı çıktı mesela arada çok fark var değil mi yani şöyle demek istiyorum eşinin değerleri düşüktür yani verir bir defa yüksek çıkmıştır ikinci de vermiştir düşüktür mesela hani vitaminle alakası yoktur ama zaten düşüktür birinci verdiğinde biraz yüksek çıkmıştır hani o an yediklerinden o anki döngüsüne bağlı olarak zaten düşük olan yani ikinci verdiğiniz belki o doğrudur belki vitamin daha 10.10’a etki etmediği halidir o yani bunu bunu anlatmak istiyorum sana hani illaki vitamin düşürdü diye vitamine bağlama çünkü vitamini burada kullanan milyonlarca insanın eşi var hatta benim eşim de dahil bu ay ne olacak bilmiyorum sana mutlaka söylerim ama zaten bir sperm testini en az üç defa verip o üç defa’nın ortalamasına bakılması lazım bu kadınlar için de aynı bir defa hormon testi yetersiz bir kadın bence en az hani düzenli olarak altı ay içinde 2.03 defa bakılmalı hormon testine kafada soru kalmasın ben öyle yaptırdım mesela ben sürekli hormonlarıma baktırırım Altay’a bir baktırırım en azından hani kafamda soru işareti kalmıyor hep düzgün çıkıyorsa düzgündür diyorum

Yani özetle sana şunu demek istiyorum işte bir defa verdik eşimin tahlili yüksekti işte ikinci verdiğimizde kullandığımız vitamin daha çok düşürdü yani bunu düşünmek yerine her şeyi bırakıp 2.03 defa sperm testi ve vermeni öneririm şimdi altı çıkan belki şu an vereceksin 15 çıkacak ama bir dahaki ay belki vereceksin beş çıkacak yani bu değişebilen bir şey yani sperm sperm hele ki çok değişebilen bir şey çok sürekli hemen üretilen bir şey birlikte oluyorsunuz ertesi güne tekrardan üretilen bir şey yani bu yediğinden içtiğinden o anki yaptığı her şeye kadar değişir ya mesela üç ayda veriyorsun üç ayda döllenme için yetersizse hani az buçuk anlarsın ya mesela üç ay gecelik oluşmaması eşimden kaynaklı yani üç aydır döllenenmiyor ama bir defa verirsin çok düşüktür 2.03 defa verirsin aşırı yüksektir bu defa anlarsın ki aşırı yüksek olduğu aylarda hani bir şey olmadı demek ki sorun bu değil anlatabildim mi yani tek sorunu vitamine bağlama yani bir ay verdik işte düşük yüksekliği de daha çok düşmüş belki o ay eşinin stresinden işte yediğinden içtiğinden kaynaklı yüksekti belki diğer ayda vitamin kullandı panik yaptığı çok şey yaptı belki vitamin etki etmedi daha henüz vücudunda düşük çıktı yani bunlar tamamen bir insanın vücudunda her zaman değişen bir şeylerdir gerçekten bizim nasıl her ay farklı yumurtamız var mesela ben de vitamin kullanıyorum doktora gitsem benim Allah korusun atıyorum az yumurtam çıksa ben diyemem ki kullandığım vitaminden sonra gitsem çok yumurtam çıksa yine diyemem kullandığım vitaminden yani bu böyle bir şey aklında bulunsun diye söylüyorum bana kalırsa 2.03 defa aynı laboratuvarda pardon test verin bakın bir standart satmasına bakın ya bir ortalamasına bakın bunun

Yani şu an bize de aynı vitamini verdi bu vitaminlerin içeriğine baktığınızda zaten bu vitaminlerin içeriğinde kötü bir şey yok hep vitamin takviyesi yani vitaminini insana ters tepmez yani çok şey olmayan bir insana hani bilmiyorum gene genetik problemli ne bileyim hasta o vitamin vücuduna iyi gelmeyen hani ender insanlarda olur hani yanlış ifade etmiyor durum inşallah hani ama ya genel anlamda bunlar bir vitamin insan vücuduna zararı olan bir şey değil ya bu normal sperm için kullanmayan hastalar da var yani günlük sağlığı için günlük iyi hissetmek için söyliyim vücudunu iyi hissetmek için kullanan insanlar da var gerçekten yorgunluk için uykusuzluk için stres için o yüzden yani şunu demek istiyorum tek vitamine bağlama bunu sen bir önce eşine üç defa veya en az iki defa bir daha teste tekrarlayın bir daha tekrarlayın bakalım bu kez ne çıkacak bu kez de yine bu son çıkan düşük değere yakın çıkarsa demek ki düşüktür deriz eğer ki yüksek çıkan değeri yakın çıkarsa demek ki deriz yüksek yani ortalama hem düşük hem yüksek arası bir şeyleri zaten o yüksek olan da yüksek değil o da düşük sayılar yani bu aradaki 2.03 fark önemsizdir nasıl ki Amh hormonu sıfır, sekizle 0,7 0,10 ya bunların arasında ve mesela nasıl fark yok nasıl Laboratuvarlar hep böyle sıfırları değişik çıkarıyor bence hiç fark yok bu değerlerin arasında çok büyük elzem bir fark yok ki en azından sıfırla iki arası gibi gibi fark yok bunlar laboratuvar bu şekilde değişik çıkarabildiği gibi beşmiş Onmuş altıymış ya bu değerler de bence önemsiz yani totalde zaten düşüp yüksek çıkan da düşük düşük altı çıkan da düşük 15 çıkan da düşük sizin

Yani şu an bize de aynı vitamini verdi bu vitaminlerin içeriğine baktığınızda zaten bu vitaminlerin içeriğinde kötü bir şey yok hep vitamin takviyesi yani vitaminini insana ters tepmez yani çok şey olmayan bir insana hani bilmiyorum gene genetik problemli ne bileyim hasta o vitamin vücuduna iyi gelmeyen hani ender insanlarda olur hani yanlış ifade etmiyor durum inşallah hani ama ya genel anlamda bunlar bir vitamin insan vücuduna zararı olan bir şey değil ya bu normal sperm için kullanmayan hastalar da var yani günlük sağlığı için günlük iyi hissetmek için söyliyim vücudunu iyi hissetmek için kullanan insanlar da var gerçekten yorgunluk için uykusuzluk için stres için o yüzden yani şunu demek istiyorum tek vitamine bağlama bunu sen bir önce eşine üç defa veya en az iki defa bir daha teste tekrarlayın bir daha tekrarlayın bakalım bu kez ne çıkacak bu kez de yine bu son çıkan düşük değere yakın çıkarsa demek ki düşüktür deriz eğer ki yüksek çıkan değeri yakın çıkarsa demek ki deriz yüksek yani ortalama hem düşük hem yüksek arası bir şeyleri zaten o yüksek olan da yüksek değil o da düşük sayılar yani bu aradaki 2.03 fark önemsizdir nasıl ki Amh hormonu sıfır, sekizle 0,7 0,10 ya bunların arasında ve mesela nasıl fark yok nasıl Laboratuvarlar hep böyle sıfırları değişik çıkarıyor bence hiç fark yok bu değerlerin arasında çok büyük elzem bir fark yok ki en azından sıfırla iki arası gibi gibi fark yok bunlar laboratuvar bu şekilde değişik çıkarabildiği gibi beşmiş Onmuş altıymış ya bu değerler de bence önemsiz yani totalde zaten düşüp yüksek çıkan da düşük düşük altı çıkan da düşük 15 çıkan da düşük sizin
Ben ne demek istediğinizi anladım çok sağolun ama durum şu ki eşim 1 sene içerisinde 5-6 kere test verdi bunun nedeni hep verdikleri takviyelerin işe yarayıp yaramadığına bakmak için mesela önce zeucit verdi 3 ay kullandı test verdi hiç artma olmadı sonra proxxed plus verdi 3 ay da onu kullandı değerleri düştü hemde yemesine içmesine çok dikkat ederken oldu bu maalesef üzüldük bizde çünkü yorumlarda hep güzel dönüş alanlar olmuştu şuanda da doktor önerisi değil ama eczane önermişti orzax markasının proceivem takviyesini aldık içerik olarak proxxed plusa yakın ama daha güçlü sanırım ama aşılama yaptırmak istiyoruz çünkü bu süreç daha yıpratıcı oldu

Back
X