Aşılama AŞILAMA HAKKINDA ACILL YARDIM.. Bİ EL ATIVERIN ...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

melekzanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
266
84
28
37
sevgili arkadaslar umarim hepiniz iyisinizdir. 15 aydir evliyim ve yaklasik 13 aydir cocuk istegim var maalesef olmayinca ankara sehir hastanesi inferteliteye gittim bir cok test yaptirdim hormon ve progresteronum iyi cikti hsg cektirdim ilk cekimi yapamadilar bugun yeniden ikinci cekime gittim neysemi tupelerin acik rahim kavitesi yeterli denildi esimde sperm verdi onunda herseyi iyi cikti. tam sevincekken doktor adetin ikinci gunu gel asilama yapcaz dedi bu arada yasim 33 simdi sevgi dostlar asilama sureci nasil oluyor tecrubeleriniz paylasirmisiniz sizce dogalla yolla ne kadar sure daha denemeliyim asilama yapmam benim icin faydalimi olur yoksa dogal dengemi bozabilirmi korkularim var acikcasi sizlerdrb yorum bekliyorum sevgiler saygilar

Merhabalarr, benimde durumum benzer sadece yumurtam gelişmiyordu onu uyarıyoruz 3 aydır kendi kendine çatlıyor hsg çekildim herşey normaldi hormonlarda aynı şekilde esimdede sıkıntı yok ama 1 senedir deniyoruz 3 aydirda doktor kontrolünde deniyoruz bu ay artık aşılama yapalım dedik. Mesela benim yumurtalarım famera ilacı ile gelişiyor o yüzden iğne falan vermedi doktorum 5 gün kullanıp cumartesi gidicem kontrol edicek 17-20mm aralığında çatlatma iğnesi yapilicak sonra 36 saat sonra eşimden alınan örnek işlenip asilanicak. Benim kullandığım ilaç bende hiç bir yan etki yapmadı hormonlarim hala düzgün reglim dahada düzenli hatta yumurtam kendi catlarken bile olması gereken şeyleri hissediyorum(akıntı ağrı vb.). Aşılama ise zaten doğal bir yöntem onun hiç bir etkisi yok hormonal olarak. Doğal dengenizi bozucak bir işlem yapicaklarini sanmam zaten yumurta gelişiminde problem yoksa çok ağır ilaçlar vermiyorlar tüp bebek gibi ağır prosedürleri yok.1 seneyi geçtiyse eğer yumurta takibi yapılıp bir problem çıkmadiysa aşılama yaptırın bence. Benim gelişme problemi çıkınca 3 ay denedim baktım olmuyor hsg çektirdim hatta o ay ilaçsız gelişti çatladı yine olmadı bu ay aşılamaya karar verdim

Merhabalarr, benimde durumum benzer sadece yumurtam gelişmiyordu onu uyarıyoruz 3 aydır kendi kendine çatlıyor hsg çekildim herşey normaldi hormonlarda aynı şekilde esimdede sıkıntı yok ama 1 senedir deniyoruz 3 aydirda doktor kontrolünde deniyoruz bu ay artık aşılama yapalım dedik. Mesela benim yumurtalarım famera ilacı ile gelişiyor o yüzden iğne falan vermedi doktorum 5 gün kullanıp cumartesi gidicem kontrol edicek 17-20mm aralığında çatlatma iğnesi yapilicak sonra 36 saat sonra eşimden alınan örnek işlenip asilanicak. Benim kullandığım ilaç bende hiç bir yan etki yapmadı hormonlarim hala düzgün reglim dahada düzenli hatta yumurtam kendi catlarken bile olması gereken şeyleri hissediyorum(akıntı ağrı vb.). Aşılama ise zaten doğal bir yöntem onun hiç bir etkisi yok hormonal olarak. Doğal dengenizi bozucak bir işlem yapicaklarini sanmam zaten yumurta gelişiminde problem yoksa çok ağır ilaçlar vermiyorlar tüp bebek gibi ağır prosedürleri yok.1 seneyi geçtiyse eğer yumurta takibi yapılıp bir problem çıkmadiysa aşılama yaptırın bence. Benim gelişme problemi çıkınca 3 ay denedim baktım olmuyor hsg çektirdim hatta o ay ilaçsız gelişti çatladı yine olmadı bu ay aşılamaya karar verdim
umarim hersey sizin icin cok daha guzel olur ben daha dun ikinci kez hsg cektim biraz arastirdim. hsg cekiminden sonraki 4 ve 6. aylar arasinda dogal yolla gebelik olabiliyormus. 4 ay daha beklemekten yanayim artik bir gelism olmassa sinan gibi bende asilama yolunu deneyecegim yumurtam her ay duzenli sekilde gelisiyor catliyor hormonlarimda iyi durumda simdilik biraz bekleyecegim. bu arada siz asilamayi hangi hastanede yaptircaksiniz

Bende geçen ay çekildim hsg geçen ayda olmayınca hadi aşılama deneyelim o ayları kaçırmayalım dedik. Ben eskişehirdeyim özel ümit hastanesinde yapılacak. Umarım herşey yolunda gider güzel haberlerinizi alırız🙏. Belki biraz rahatlatmanız lazımdır kendinizi ben beceremiyorum🙂🙂

Bende geçen ay çekildim hsg geçen ayda olmayınca hadi aşılama deneyelim o ayları kaçırmayalım dedik. Ben eskişehirdeyim özel ümit hastanesinde yapılacak. Umarım herşey yolunda gider güzel haberlerinizi alırız🙏. Belki biraz rahatlatmanız lazımdır kendinizi ben beceremiyorum🙂🙂
sadece kendinize sunu soyleyin hersey coook guzel olacak . dualarim sizinle ben inaniyorum guzel olacak hersey

Back
X