aşılama ile gebe kalma sonrası zorunlu kürtaj

su2017

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
78
3
48
merhaba arkadaşlar öncelikle çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum.2 buçuk yıllık evliliğimde bebek sahibi olamadım.sebepsiz gebe kalamama sonucu aşılama denemek istedik.rabbim izin verdi gebe kaldım allaha şükür.herşey yolundaydı ama son kontrolümde büyük heyecanla onu görmeye gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik.başımızdan aşağı kaynar sular indi o an şok olduk.doktorum almamız gerekiyor dedi ve 10.hafta kürtaj ile alındı.kürtajdan sonraki 4.gün kanamam başladı 2 gün sürdü bitti.beni şuan neler bekliyor.adet olucakmıyım tekrar.bu kanamamı adet saylıyor yoksa kürtaj günümmü adet başlangıcı sayılıyor.herkes bundan sonra hemen gebe kalmak daha kolay diyor.bende hemen anne olmak istiyorum hayırlısıyla.ilişki yasağı ilk 15 gün ben bu yasaktan sonra hemen bebek düşünmeye başlasam olurmu.nolur yardım edin.benim yaşadıklarımı yaşayıp anne olan varsa lütfen yorumlarını bekliyorum.

Bende 9. Haftada bebeğimi kaybettim kürtajdan 1 hafta sonra iki gün yogun kanamam oldu daha sonra leke seklinde 20 gün felan sürdü daha sonra 35 gün sonra ilk adetimi oldum cok yogundu. İlk adetini 45 güne kadar olman gerekiyor yoksa doktoruna başvur. Bunun dışında kendini cok sıcak tut. Bana korunma iki ay vermişti şimdi korunmuyoruz bakalım kısmet :)

Bende 9. Haftada bebeğimi kaybettim kürtajdan 1 hafta sonra iki gün yogun kanamam oldu daha sonra leke seklinde 20 gün felan sürdü daha sonra 35 gün sonra ilk adetimi oldum cok yogundu. İlk adetini 45 güne kadar olman gerekiyor yoksa doktoruna başvur. Bunun dışında kendini cok sıcak tut. Bana korunma iki ay vermişti şimdi korunmuyoruz bakalım kısmet :)

allahım hakkımızda hayırlısını versin canım.rabbim en kısa vakitte sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin bize.doktorumla ilk kontrolüm 4 gün sonra.daha ayrıntılı bir şekilde görüşemedik o zaman patajoji sonucumuda alıcam.belki kanında pıhtılaşma vardır dedi.her ihtimali göz önünde bulunduruyo.anestezinde sonra daha gözümü açar açmaz ilk söylediğim şey tekrar ne zaman gebe kalabilirim olmuş.en erken 3 ay dedi ama bazıları çok bekleme dedi.kürtaj sonrası 2.ay olması çok yüksekmiş.bu kanamanın bu kadar uzun süreceğini bilmiyordum :( benimde 2 gün yoğun kanama oldu sonra azaldı dediğin gibi leke şeklinde devam ediyor.yani ilk ay gebe kalma şansım yok öylemi :( bende ovulasyon testi alıp tam gününde belki gebe kalırım diyordum.bugünde kandil.kandilin mübarek olsun.bol bol dua edelim allahım inş duamızı kabul eder evlat nasip eder.benim henüz hiiç bebeğim yok.o yüzden çok istiyorum :(

arkadaşlar 32 kez görüntülenmiş okuyup geçiyosunuz.birşeyler söyleseniz.yazmasanız bile dua etseniz keşke.rabbim anne olmayı nasip etsin hayırlısıyla :(

rabbim sabır versin bu mübarek akşamda dualarım tüm bebek isteyen yol arkadaşlarıma.rabbim hepimizin kucağını doldursun.

Canım benimde hiç cocuğum yok ve 30 yaşındayım.cok istiyorum kürtaj sonrası hemen hamile kalabilirsin kanama olsa bile yumurtlama oluyo ama benim doktorum rahimin kendini toplaması ve en önemlisi annenin toparlaması İcin en az 2 ay dedi.cunku bebek en hızlı gelişimini ilk 3 ayda oluyormuş ve gelişmek icinde annenin kanından canından kemiklerinden herseyinden alıyormuş hemen hamile kalırsan yeni bebek İcin depolar boş oluyormuş bu durumda :) onuda kaybedilirsin o zaman korunun demişti. Tabiki hersey Allah'tan ol dedikten sonra korunurkende kalırsın. Kürtaj sonrası psikoloji cok zor ama umudumuzu kaybetmiyoruz ben Allah'tan isteyipte olmayanı görmedim ins bizde anne olucaz.

Bu arada ben pihtilasma ve genetik test yaptırdım temiz çıktı pataloji sonucunda da birsey çıkmadı Allah'tan yani ins seninde öyle çıkar

hafize aminn canım rabbim bu güzel günler hürmetine inşallah dualarımızı kabul eder.bizde anne oluruz.ben kontrole gittiğimde sonucumu yine yazarım buraya inş birşey çıkmaz.ben aşılama yaptırdığım ay hiç kimseyle konuşmadım ben dış çevreden çok etkileniyordum.bebek varmı niye düşünmüyorsun sorularına sinir olmuştum artık.herkeze açıklama yapmakta istemiyordum ama dedikoducu çok maalesef.üzülürmü üzülmezmi hiç düşünen yok.bak bu böyle diyo dediğimde eşimde kızıyodu özelimiz bizim kimene çoğumuzun olup olmamasından diyordu ama ben canımı sıkıyodum ister istemez.gittiğim ortamda yada telefonda pat diye atıyodu lafı.sonra ne dersen de.ama şimdi o bebek soranlar değil eşim yanımda tabiki.doktorum canını sıkan ne varsa uzak dur rahat olman gerekiyo dedi ve dediğini yaptım.telefonu kapattım kimseyle görüşmedim.başım gayet rahat gittim işlem için ve tutmuştu.diyeceğim stres çok etkiliyo.

şimdi ben bebeği ilk ay düşünmeyip 2.ay düşünsem yine çok riskli olurmu.folik asit kullanmaktan 2 buçuk yıldır bıktım artık.kürtaj sonrası 2.ay gebe kalınması çok yüksekmiş.doktoruma görede senin dediğin gibi 3.ay en sağlıklısı en erken dedi.zaten şuan kanamam devam ediyo.çok kötü birşeymiş kürtaj.doğum yapmıştan farkım yok.tek fark onlar mutlu ben mutsuz :( her gün keçi boynuzu yiyorum vücudum için faydası olurmu bilmiyrum

Kürtajdan hemen sonrası sağlıklı olmaz hekimlerin önerisi en az 3 adet dönemini atlatmak rahmin toparlanması için süreye ihtiyacın var

Tekrar merhaba canım bence sen 2 adet donemi bekle hamile kalsan bu sefer hep korkulu geçecek İcin rahat etsin :) o donemde doktor bana folik asidi bırak demişti sende içme istersen ve bence 2 aydan fazla bekleme çünkü hadi deyince olmuyo :) ben bu ayı da boş geçtim mesela :(

rabbim hayırlısıyla hepımıze annelıgı taddırsın ınsallah uzulme

Tekrar merhaba canım bence sen 2 adet donemi bekle hamile kalsan bu sefer hep korkulu geçecek İcin rahat etsin :) o donemde doktor bana folik asidi bırak demişti sende içme istersen ve bence 2 aydan fazla bekleme çünkü hadi deyince olmuyo :) ben bu ayı da boş geçtim mesela :(

bende folik asiti alıyordum 5 gündür.tşkler bu tavsiyen için bırkıyım o zaman.bu konuda bana kullan yada bırak dememişti.tekrar bir kürtaj daha kaldırıcak gücüm yok :( ağlamaktan içim dışıma çıktı.acısı hiç geçmiyor.allahın takdiri tabiki.ama halimizden biz anlarız.çevremde kimse bebeğini kaybetmemiş.geçmiş olsun daha gençsin bekle olur.bunları söylemesi o kadar basitki.kimse beni anlamıyor.sana bu konuda rahatlıkla konuşabilirim beni anlıyosun çünkü.o kürtaj odasına girdiğim anda hissettiklerimi.bacaklarımın dermanı kesilmişti.inşallah rabbim çektiğimiz acıları mutlulukla nurtopu gibi bir evlatla ödüllendirir.

rabbim hayırlısıyla hepımıze annelıgı taddırsın ınsallah uzulme

amin canım inşallah.rabbim inş sanada banada anneliği nasip eder.ben hep kendi duandan çok başkasının sana ettiği duanın daha etkili olduğunu düşünüyorum.o sebeple inş rabbim sanada banada hayaırlısıyla sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin

Acısı hiç geçmiyor evet ben bebeğimi kaybetmeseydim Haziran 18 de dogum yapacaktım bunu düşündükce icim cok acıyo ama elden birsey gelmiyor maalesef hersey Allah'tan deyip kaderimize razı oluyoruz Rabbim herkes İcin hayırlısını versin hayırlının da iyisini versin :) benim annemin 5 tane düşüğü var ablam dogum yaparken kordon dolanmasindan kaybetti bizim kaderimiz böyle herhalde diyoruz :) sonra biz 5 kardeşiz ablaminda 2 tane oğlu oldu Aslan gibi inanıyorum bizimde olacak bu bir sınav ve Rabbim hepimizin yüzünü güldürecek ins :) kızlar bu arada eşinize söyleyin besleme çekip bebek calışması yapın :)

rabbim inşallah kucağımızı doldurup yüzümüzü güldürür.bu arada ben kontrole gittim kürtaj sonrası ilk kontrolümdü 15gün olmasına rağmen lekelenmeler olduğu için yasmin verdi 2 hafta kullanıcakmışım.ben hemen istiyordum:( ilaca başlamdan önce ilişki tutarmı acaba.deniyim 1 gün sonra başlıyım ilaca diyorum.birde şunu merak ediyorum diyelimmi bebek tutunde ilaç öncesinde bende ilaco kullanmaya başlayıp devm ettim birşey olurmu acaba

Su2013 benimde lekelemle 15 20 gün sürmüştü bana hap vermemişti doktor annemde cok normal olduğunu bizim logusa sayıldığımizi söylemişti bilemedim şimdi doktoruna güveniyorsan kullan 2 hafta birsey olmaz. Eğer bebek olursa da bende basit kist olmuştu kürtajdan sonra doktor ginera dogum kontrol hapı verdi biZde o ay korunmadık benim adetim gecikti doktora dedim cok korktum hamileyim sandim ben hap kullandım dedim bilinen hiçbir zararı yok bebeğe hamile kalsaydın da sorun olmazdı dedi. Adetim de hapın yan etkisi olarak gecikmiş sende de olabilir aklında olsun. Benimde haftaya yumurtlamam basliyo bakalım bu ay gelecek mı bebek :)

Su2013 benimde lekelemle 15 20 gün sürmüştü bana hap vermemişti doktor annemde cok normal olduğunu bizim logusa sayıldığımizi söylemişti bilemedim şimdi doktoruna güveniyorsan kullan 2 hafta birsey olmaz. Eğer bebek olursa da bende basit kist olmuştu kürtajdan sonra doktor ginera dogum kontrol hapı verdi biZde o ay korunmadık benim adetim gecikti doktora dedim cok korktum hamileyim sandim ben hap kullandım dedim bilinen hiçbir zararı yok bebeğe hamile kalsaydın da sorun olmazdı dedi. Adetim de hapın yan etkisi olarak gecikmiş sende de olabilir aklında olsun. Benimde haftaya yumurtlamam basliyo bakalım bu ay gelecek mı

hafizecim ilaç bana dokundu zehirleme belirtileri yaşadım miğdem başım vücudum çok kötü oldu.doktorum kesiyoruz ilacı dedi.en iyi ilacı verdim dedi yasmin için.başka ilaç vermiyorum dedi.şuan böyle beklemedeyim lekelenmem inşallah uzun sürmez ya geçerde canımın sıkıntısı gider.çok canımı sıkıyorum.adet olduktan sonra test yapılıcak kan pıhtılaşması ile genetik test bakalım hayırlısı olsun inş.ben geçenlerde birinden duydum keçiboynuzu pekmezi yemiş hamile kalmış onu yemeye başlıcam hazırlıık için taban yapıcam :)) senin kürtajdan sonraki kaçıncı ayındı.ilk aydan itibaren yumurtlama başlıyor diye biliyorum o yüzden sordum.genelde herkez 2.ay gebe kalmış banada umut oluyo bunlar tabiki hayırlısı.

Canım ben kürtajdan sonra 2 ay korundum sonra tam çalısmalara başlayacakken kıstım çıktı 2 ay hap kullandım ettimi sana 4 ay :) bir ayda olmadı bakalım ins bu ay olur yarın dogum gunüm hediye gibi gelir ins bebis =) senin ins hemen olur ben kisten dolayı gecikme yasadım.lekelenmeler can sıkıyo evet ama rahmin temizleniyo iyice iste cok takmamaya çalış.

Canım ben kürtajdan sonra 2 ay korundum sonra tam çalısmalara başlayacakken kıstım çıktı 2 ay hap kullandım ettimi sana 4 ay :) bir ayda olmadı bakalım ins bu ay olur yarın dogum gunüm hediye gibi gelir ins bebis =) senin ins hemen olur ben kisten dolayı gecikme yasadım.lekelenmeler can sıkıyo evet ama rahmin temizleniyo iyice iste cok takmamaya çalış.

inş canım olumlu düşünmeye çalışalımki anne olalım beraber müjde verelim birbirimize :) .kisti dert etme kistlerin 2cmden büyük değilse engel olmaz canını sıkma..6cmden ve fazlası zararlı.güzel düşünürsek güzel olur inş.doğum gününde güzel bir süpriz yaşarsın.düşünmemeye çalış.ben korunmayı düşünmüyorum.olursada ikinci ay allahtan derim.ilk aydan itibaren korunmayıpta olmayan o kadar çokki korkuyorum.ilk aydan hamile kalanda çok sağlıklı sıhhatli almışlar kucaklarına.rabbim büyük verince veriyo.hep dua ediyorum rabbim sanada banada en kısa vakitte hayırlısıyla gebe kalmamızı nasip etsin.mutlu yıllar doğum günün kutlu olsun

Back
X