Özelde ya da devlette aşılama yaptıran var mı.? Süreç nasıl oluyor. Maliyet nasıl oluyor? 4 yıllık evliyim. 3 tane bebek kaybım var. Bunların 2 tanesi boş gebelik. Doktorum eşimin spermlerinin %97si sağlıksız %3ü sağlıklı dedi. Döllenme sırasında sağlıksız olan denk geliyorsa bu Sağlıksız ve boş gebelik oluyordur dedi. Ve aşılama önerdi. Ama kendisi yapmıyor uzak bir şehirde zaten. Bize dediki aşılama yaptırmayı düşünün. Ama düşünmekle olmazki ne yapcaz kime gitcez. Sperm tahlili sonuçlarını gösteririz. Bunca yıllık bütün hamilelik ve kürtaj evraklarım. Yaptıgımız genetik tahlil sonuçları hepsi bir dosyada duruyor. Bir tüp bebek tedavi doktorundan randevu alıp gidip bu evrakları gösterirsek aşılama istiyoruz desek onlar kabul ediyor mu? Bizim isteğimizle oluyor mu. Sizler bu yolda nasıl ilerlediniz. Anlatırmısınız?
Canım ben izmirde tavmergende aşılama oldum henüz sonucuna var 2 ekimde kan tahlili yaptırıp gebemiyim degilmiym diye bakmam gerekiyor öncelikle basit bir işlem ağrısız fakat tutma olasılığı %20lerde maliyeti tüp bebeğe göre tabi daha iyi ama senin herseyini araştırıp yapıyorlar kan film ultrason eşine herşeye bakıyorlar maliyet ilaçlarla beraber nerden baksan 5 bine mal oldu
Bugün benim aşılamada 7.günüm özelde yaptırdım. Sonuç bekliyoruz. Devlet için araştırmıştık biraz özelde ki gibi spermigorom sonucu. Hsg sonucu i. Hormon testleri sonucunu alıp gidiyormuşsunuz. Birçok devlet hastanesi sperm ve hsg bakmıyor özelde yaptırıyorsun. Aşılama öncesi kullanacağın ilaçlar farklı olabiliyor iğneler sgk tarafından karşılanmıyor. Bana Dr. Menopur ve klomen yazdı Menopur kendımız ödedik. Catlatma ignesi de sgk karşılamıyor 100 TL civar. Aşılama öncesi sprem yıkama devlet hastanesinde yapılmıyor özelde yapıp devlet hastanesi Dr götürüyorsun. Kısaca devlet hastanesi sadece aşılama işlemini gerçekleştiriyor.