Aşılama sonrası gebelik ve kist (torsiyon riski)

8kediannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2022
93
53
3
36
Kızlar selam. 2 aylık hamileyim. Aşılama tedavisi gördüm. Daha öncesinde kist takibim yapılıyordu küçük bi çikolata kistim vardı. Aşılama sürecinde 0.75 gonal f kullandım. Doz bana fazla gelmiş. Daha önce var olmayan 2 yeni dev kist oluştu. Torsiyon (dönme) riski var aniden ağrı saplanırsa hastaneye koş dedi 2 doktor. Laproskopi ile bebeğe zarar vermeden ameliyat edeceğiz dediler. Üzgünüm. Korkuyorm. Hareket kısıtlaması getirdiler. Neredeyse herşey yasak. Bu durumu yaşayıp kisti dönmeden, patlamadan gebeliğini tamamlayan oldu mu ? 4. Aya kadar dönmezse küçülrmüş. Ama bnmkiler çok büyük oldukları için kesin dönecek gözü ile bakıyor doktorlarım universite hastanesine perinatolojiye sevk ettiler. Bu durumu yaşayanlar nasıl geçti hamileliğiniz ? Ameliyat gerekti mi. Kaç cm mm di kistleriniz ? Nasıl döndü ? Bebeğinize zararı oldu mu ? Uyurken bile dönüyormuş. Yani naparsam yapayım bundan kaçamıycam gibi görünüyor. Desteklerinizi bekliyorum.

Geçmiş olsun inşallah olumlu devam eder hamileliğiniz . Bende aşılama ile hamile kaldım ve gonal f 75 bende kullandım aslında 3 gün sadece kullandım ona rağmen demek ki bana da fazla geldi , büyüyen yumurtanın biri kistlestigini ben hamileliğimin 4.aynda öğrendim sanırım çok önemli olmadığı için dikkate değer görmediler Dr larim özelde 3 ayrı Dr a gidiyordum o sıra . Ancak tam bebegin kesesinin önünü kapatmış bir kist idi sonradan kendiliğinden kayboldu ve sıkıntı yaratmadı. İnşallah sizinde öyle olur . Bana Dr m bebeğin gelişimi için bile bu kistin iyi olduğunu söyledi beslenmesi filan açısından

Buarada kistler farklı farklıdır .. çikolata kisti farklı normal dollenememis dışarıya atılmamış yumurta folikül kisti ayrıdır

Kistimin santimim ml hatirlamiyorum ama büyüktü Dr n ultrason ekranında hatta ben ilk sormustum çok büyük başka bir bebeğin kesesi gibiydi . Ama tabi benimki çok önemli bişey olarak görmüyordu muhtemelen bulunduğu yerden ya da cm sinden . İnşallah sizinde sıkıntınız olmaz ve kendince eriyip gider kistleriniz

Şöyle söyliyim benim kistimin sadece biri tüm batını kaplıyormuş, 15 cm büyüklüğünde. Yani zayıf bir kadınım. Kasıgımım sağ tarafı şişlik dışarıdan belli oluyor artık. Kistin oldugu yer dışarıdan dahi başkalarına görünecek kdr davul gibi şişti. Doktor kilolu olsan belli olmzdı zayıfsın ya o yuzen görünüyor dedi. Yattıgımda daha cok ortaya cıkıyor sağdaki şişlik dağ gibi görünyor. 6 cm di keşfettiğimzde. 2 hafta içinde 9 cm oldu snra 12 cm oldu. Dün 15 cm oldu dedi doktor. Üniversite hastanesine perinatolojiye yönlendirdi. Bu da beni iyice korkuttu artık.

Buarada kistler farklı farklıdır .. çikolata kisti farklı normal dollenememis dışarıya atılmamış yumurta folikül kisti ayrıdır
Evet cok çeşitlerini bilmesemde azbucuk bilgim var. 10 sene önce çikolata kistinden ameliyat geçirmiştim. Çikolata kistim yine vardı 4 cmlik o hala oldugu gibi duruyor gelişme yok. Düzenli kist takibim yapılıyordu bu tedaviden önce. Bu kistler aşılama sonrası yeni oluştular. Ama çikolata kisti olmadklarını biliyorm. 2 yumurta geliştirmiştik. 1i çatlamayıp bu büyük kiste dönüşmüş olabilir mi blmiyorum. 2 kist gelişti biri 15 diğeri 7 cmlerde filan. Ahh bu durumu yaşayan kmseler yok mu…. Deliricem nerdeyse.

Sizinle aynı durumdayım nasıl oldunuz
Merhaba. Sizin kistiniz kaç cm ?

Belki ileride bu durumu yaşayan kadınlara çözüm olur diye yaşadıklarımı yazacağım. Cunku gebelikte kistin büyümesi devleşmesi nadiren görülen bir durummuş, genelde kaybolurlarmış.
Benim kistim hızla büyümeye devam ederek gebeliğimin 14. Haftasında 25 cm boyutuna kadar ulaştı. Karnım 6 aylık hamile kadınlar gibi şişmişti. Ve artık ağrı yapmaya başlamıştı. Uterus yani rahim kaymıştı. Bebeğin gelişimi için içimde yer yoktu sanki. (Bebek büyüdükçe kisti iter deniliyordu ama bebek orada sıkışmış gibi geliyordu bana hep) Marmaris ve fethiyedeki hastaneler ameliyatla alınmasını talep ettiler. Denizli’de işinde uzman güvenilir bir perinatolog buldum (Özel kliniği var). Ona muayene oldum, over kisti teşhisi koydu , içinin sırf sıvı oldugunu söyledi. Ameliyatı bebek oldugu için önermedi. Amniyosentez iğnesi ile göbeğimden girip kistin içini çekerek boşaltabileceğini söyledi. Diğer doktorlarıma bunu danıştığımda ameliyat konusunda nettiler hala. Ben zor kavuştuğum bebeğime narkoz vermektense uyutulmadan o işlemi yapmaya razı geldim (iğne korkum var ve bu amniyosentez iğnesi çok kalın ve 10 15 cm kdr uzunlukta korkunç bir iğne). Panik atak geçirerek ve doktorumun telkinleriyle sakinleşerek sanırım 14 -16 şırınga arası sapsarı bi sıvı çekilerek boşaltıldı içimden. Patolojiye de gönderdik kötü birşey ckmadıZ zaten doktorumda kötü bişey cıkmaz bundan diyordu. Sonuç olarak 25cmlik kist 4 cm e kadar düşürüldü. Dogumda sezeryan olacağım ve içimdeki miyomlar ve bu bu kisti temizleteceğim inş o vakitte. Şunu sa belirteyim uterus tekrardan olması gereken yere geldi. Bebeğe gerçektende içimde yer açıldı hareketlendi mutlu oldu resmen eşeksıpası yaa… rahatladığını resmen gözümüzle gördük. Herşey yolunda suan. Karnımdaki o koxaman şiş görüntü geçti… Kistim 2 haftadır büyüme katetmedi. Tekrar büyümesini bekliyorduk hazırlıklıydık. Belki büyümesi yavasladı belki durdu… bilmiyorum ileriki haftalarda göreceğiz şuan 16. Haftamdaym…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…