Gebeliğe Hazırlık Aşılama sonrası kist

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

venus-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
398
363
53
Kizlar merhaba, bu ay asilama oldum ve sonucum negatif. Gonal f 112.5 doz kullanmıştım 7 gün.Adetin 2.ci günü gittiğimde 3.5 cm kist oldugunu gorduk. Doktorum tedaviye ara verip dogum kontrol hapi verdi. Bu kist hemen geçer mi? Bana gonal f mi fazla geldi acaba? Bunu yaşayan var mi? 2'nci asilamada veya tup bebekte de ayni seyi yasarmiyim?

Kizlar merhaba, bu ay asilama oldum ve sonucum negatif. Gonal f 112.5 doz kullanmıştım 7 gün.Adetin 2.ci günü gittiğimde 3.5 cm kist oldugunu gorduk. Doktorum tedaviye ara verip dogum kontrol hapi verdi. Bu kist hemen geçer mi? Bana gonal f mi fazla geldi acaba? Bunu yaşayan var mi? 2'nci asilamada veya tup bebekte de ayni seyi yasarmiyim?
Geçmiş olsun öncelikle, burada okuduklarımdan anladığım kist ilaçla ya da adetle atılıyor, inşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz bundan sonrası için.

Adetle atılır tabi bu ihtimal her zaman var tüp bebekte yada aşılama da fazla uyarılması sonucu olabiliyor sanki bana yüksek başlatmış gibi geldi dozunu
Ben ilk aşılama da 75 ile başladım
Tüp bebekte 100 ile başladım öyle devam ettim

Adetle atılır tabi bu ihtimal her zaman var tüp bebekte yada aşılama da fazla uyarılması sonucu olabiliyor sanki bana yüksek başlatmış gibi geldi dozunu
Ben ilk aşılama da 75 ile başladım
Tüp bebekte 100 ile başladım öyle devam ettim
Evet canım bende fazla değil mi dedigimde birde fırça yemiştim doktordan.

Arkadaşım sende 1 tane bende 3-4 tane kocaman kaldı :) yaş 35 , 75 ünite ile. Maalesef kimyasal gebelik ile sonuçlandı. Adet gördüm. Bitti 15 gün sonra yine adet oldum. Aslına bakarsan bu kistler folikül kisti olduğu için doğum kontrol hapı pek işe yaramaz. Zamanla kendiliğinden küçülür. Bir döngü geçmesi gerekiyor en az. Bu son derece normal bir durum.

Belki herkesin kendi yöntemi vardır ama direk aşılama için yüksek geldi bana tedavi iptal oldu değil mi
Hayir canim 4 yumurta olustu.Aşılama yapıldi ama sonuc negatif.Sonradan ögrendim kist olustugunu.Acaba kist oldu diyemi tutmadı diye dusunuyorum veya catlatma ignesi hicbirini mi catlatmadi bilmiyorum.

Arkadaşım sende 1 tane bende 3-4 tane kocaman kaldı :) yaş 35 , 75 ünite ile. Maalesef kimyasal gebelik ile sonuçlandı. Adet gördüm. Bitti 15 gün sonra yine adet oldum. Aslına bakarsan bu kistler folikül kisti olduğu için doğum kontrol hapı pek işe yaramaz. Zamanla kendiliğinden küçülür. Bir döngü geçmesi gerekiyor en az. Bu son derece normal bir durum.
Senin kistler kac cm idi canim? Birde 75 e kac yumi olustu? Benim zaten yumurta sorunum yoktu kendiligimden her ay 1-2 yumurta oluyordu ama doktorum yüksekten baslamayi uygun gordu.Birde asilamadan hemen once catlayip catlamadigina baksaydi negatif olmayabilirdi diye dusunuyorum.Bazilarinda catlatmadan sonra asilama oncesi bakiliyormus yumurtaya.

Benim Amh 5.8, yaşım 35. Sadece adetlerim düzensiz onun dışında herşeyim normal. Azıcık ucundan pco yum işte. Ben 7 gün 75 ünite Gonal F kullandım. 2 dominant folikülüm oluştu. 21 mm ve 19 mm. Geride küçük foliküller vardı. 13,14 mm gibi. Endometrium 11 mm idi. Çatlatma iğnesinden yaklaşık 30 saat sonra aşılama yapıldı. Aşılama sonrası 2 gün üst üste cinsel beraberlik oldu. Kimyasal gebelik ile sonuçlandı.
Valla 5 cm, 4 cm, 6 cm varda vardı :) bu normal. Fsh hormonu etkileri. Kalıcı şeyler değil. Küçülür gider. Doğum kontrol hapı da almadım. Folikül basit kistinde pek etkili değil. Adetle eritip gider. Her kadında olabilen bir kist.
Tabi aşılama bHCg günü kan değerim 70 çıkmıştı. Adet görünce düştü. Üzerinden 15 gün geçti yine adet gördüm. Ama çok az geldi 5 gün sürdü. Bende soğan kürü başladım. Adetimi düzene soksa ne isterim başka .... venus- venus-

Senin kistler kac cm idi canim? Birde 75 e kac yumi olustu? Benim zaten yumurta sorunum yoktu kendiligimden her ay 1-2 yumurta oluyordu ama doktorum yüksekten baslamayi uygun gordu.Birde asilamadan hemen once catlayip catlamadigina baksaydi negatif olmayabilirdi diye dusunuyorum.Bazilarinda catlatmadan sonra asilama oncesi bakiliyormus yumurtaya.
bunun alakası yok. Düşükle sonuçlanması yumurtlama olup olmaması ile alakalı değil. Demek ki yumurtlamışım ki döllenme olmuş tutunmuş düşmüş. Genetik bir durum olabilir. İlk gebeliklerde olabiliyor böyle. Hatta bazı kadınlar kimyasal gebelik geçiriyor farketmiyor bile.
Doğrusu aşılama yapmadan önce yumurtlamaya bakmak. Bakılırsa iyi olur tabi ki.
Artık çokta kafama takmıyorum. Yaşadım bitti. Önümüzdeki maçlara bakalım :)

bunun alakası yok. Düşükle sonuçlanması yumurtlama olup olmaması ile alakalı değil. Demek ki yumurtlamışım ki döllenme olmuş tutunmuş düşmüş. Genetik bir durum olabilir. İlk gebeliklerde olabiliyor böyle. Hatta bazı kadınlar kimyasal gebelik geçiriyor farketmiyor bile.
Doğrusu aşılama yapmadan önce yumurtlamaya bakmak. Bakılırsa iyi olur tabi ki.
Artık çokta kafama takmıyorum. Yaşadım bitti. Önümüzdeki maçlara bakalım :)
Anladim ben direk negatif oldu zannettim. Dogru soyluyorsun ileriye odaklanmak lazim neden oldu niye tutmadi diye dusunmeyecegim bende.Daha cok strese giriyor insan.Artik akisina biraktim 1-2 ay yumurta takibine bile gitmeyeceğim.

Back
X