Aşılama ve tedirginlik

Denizhifam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
398
137
103
31
Merhaba arkadaşlar burda ilk defa topik açıyorum. 1.5 yıllık korunmasız ilişki ve gebe kalamadım dr gittim hsg hormon testleri normal . Eşimde de problem yok. Klomen , folik asit ve ovitral çatlatma iğnesi verdi. Aşılamaya başladı hemen dr hiç başka tedavi önermeden bu çok rahatsız etti beni. Her gün gidiyorum yumurta takibine sağ tarafta 10 mm gelişmemiş yani yumurtalar sağda bi tane 16.5 14 var en fazla bunlarla aşılama tutar mı ki? Devlet hastanesi hiç düzgün vermiyor

Hangi hastaneye gidiyorsun? Her ikisine de sağ yazmışsın, sağda bir tane demişsin ama iki tane yumurta boyutu yazmışsın, anlamadım o yüzden.
Devlet hastaneleri işlerini yapar, hastayla fazla konuşmazlar, bir şeyler anlatmazlar yoğunluk yüzünden.
Tedavi süreci ise kişiye, yaşa ve hastanın durumuna göre belirleniyor, aşılama da normal ilişki ile gebelik gibi, ama şans daha yüksek, sadece yumurtalar ilaç ile kontrol altında büyütülür ve çatlatılır, sonrasında yıkanmış sperm enjekte edilir. Başka tedavi olacak olursa yine klomen ile başlardı büyük ihtimal ama belli günlerde ilişki önerilirdi.
Yumurta boyutuna gelince 17-25 mm arasındaki yumurtalar olgun, çatlamaya hazır yumurtalar. Aşılama olması için 1-3 tane olgun yumurta yeterli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…