Aşılama ve tüp bebek tecrübesi olanlar bakabilir mi?

Archpa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
1.855
2.317
133
merhaba bir arkadasım için sizden fikirlerinizi rica edeceğim. 1.5 yıldır bebekleri olmadı. Doktor şehrin en iyi doktorlarından olduğu söyleniyor. Ancak bazı çelişkili durumları düşününce doktoru değiştirme kararı aldılar. İlk zamanlar eşinde sprem sayısı düşük dendi. Sonra sıkıntı artık yok sende de yok dendi. Düzenli olan regl artık düzensiz. Rahim filmi çekildi sonraki ay kesin hamilesin dedi ancak olmadı. 1.5 yıl geçti 2 hafta önce coraspin vermiş bide progestan. Parmağı kesilse 8 saat kanım durmuyor dedi. Dişçiye gitmiş kan kaybından acillik olmuş. Coraspini kesmişler. Bu yollardan gecenler iyi bilir ki bunlar yıpratıcı süreçler. 30 yaşında oldukları için beklemek istemiyoruz aşılama yapalım deselerde doktor sürekli daha vakti var diyormuş. Bir tanıdıkları dna testi yaptırın bende x kromozom eksikliği tespit edildi ( x kromozom eksikliği diye anladım ben başka bir sorun da olabilir genetik bir sıkıntı sonuç itibariyle) ve ilaç kullandım 3. Ayımda hamile kaldım demiş. Böyle bir tesy yaptıran oldu mu aranızda? Tecrübeli kimseler yazarlarsa çok sevinirim benim pek fikrim olan bir konu değil arkadasımın anlattıklarını paylaştım

Cnm ben ikinci tüp bebek tedavimdeyim..
Genetik test ilk denemede tutmayınca drum istedi artı kan pıhtılaşa testi..
Eşimde ve bende genetik bir sorun cıkmadı şükür. Ama cıksaydı da bunun ilaçla bir tedavisi yok yani kromozom hasarının ilaçla tedavisi yok sadece tüp bebekle cgh pgt giib yontemlerle saglıklı embriyo elde edilmeye calısılıyor

Benim kan pıhtılaşmamda cıktı transferden sonra kan pıhtılaşması için iğne kullanacagım. Coraspirin her asılama ve tüp bebek tedavisinde kullanılır. Ama hamile kaldıktan sonra bırakılıyor. Eğer ciddi anlamda bir pıhtılaşma sorunu varsa muhakkak iğne kullanılmalı.
Arkadasın tüp bebek tedavisine baslayacaksa genetik testler ve kan pıhtılaşmasına baktırması cok faydalı olur..

Eşinin sperm testini buraya eklersen onunla ilgilide yorum yaparım..

Drunu da değiştirsin bence.. 1.5 yıl asılama için yeterli bir zaman..

Cnm ben ikinci tüp bebek tedavimdeyim..
Genetik test ilk denemede tutmayınca drum istedi artı kan pıhtılaşa testi..
Eşimde ve bende genetik bir sorun cıkmadı şükür. Ama cıksaydı da bunun ilaçla bir tedavisi yok yani kromozom hasarının ilaçla tedavisi yok sadece tüp bebekle cgh pgt giib yontemlerle saglıklı embriyo elde edilmeye calısılıyor

Benim kan pıhtılaşmamda cıktı transferden sonra kan pıhtılaşması için iğne kullanacagım. Coraspirin her asılama ve tüp bebek tedavisinde kullanılır. Ama hamile kaldıktan sonra bırakılıyor. Eğer ciddi anlamda bir pıhtılaşma sorunu varsa muhakkak iğne kullanılmalı.
Arkadasın tüp bebek tedavisine baslayacaksa genetik testler ve kan pıhtılaşmasına baktırması cok faydalı olur..

Eşinin sperm testini buraya eklersen onunla ilgilide yorum yaparım..

Drunu da değiştirsin bence.. 1.5 yıl asılama için yeterli bir zaman..
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadasım ile hemen paylaşacağım Allah razı olsun

Coraspin 8 saat nasıl kanamaya sebep olurki. Ben hamileligimin ilk 24 haftası hem coraspin hem kan sulandırıcı iğne vuruldum. 24. Haftada aspirin bırakıp iğneye devam ettim. Doğuma 1 hafta kala igneyide bıraktım. Evet parmağın kesilse kanama normale göre biraz geç duruyor ama bu süreç 8 saat olması imkansız. En fazla 5-10dk. Surer. O aspirin tüp bebek de kullandiriyorlar çünkü kan pıhtılaşması bebeğin anne karnında ölümüne sebep oluyor. 2 gebeliğim bu yüzden bitti. 3.kez hamile kaldim Ve kullandigim aspirin sayesinde 9 aylık bir bebeğim var. Dna testini bende yaptırdım. Şükürler olsun temiz cıktı. Yaptırmanın faydası var. Tüp bebeğe başlamadan önce kan pıhtılaşma testi ve genetik testlerinin yapılmasını tavsiye ederim.

Coraspin 8 saat nasıl kanamaya sebep olurki. Ben hamileligimin ilk 24 haftası hem coraspin hem kan sulandırıcı iğne vuruldum. 24. Haftada aspirin bırakıp iğneye devam ettim. Doğuma 1 hafta kala igneyide bıraktım. Evet parmağın kesilse kanama normale göre biraz geç duruyor ama bu süreç 8 saat olması imkansız. En fazla 5-10dk. Surer. O aspirin tüp bebek de kullandiriyorlar çünkü kan pıhtılaşması bebeğin anne karnında ölümüne sebep oluyor. 2 gebeliğim bu yüzden bitti. 3.kez hamile kaldim Ve kullandigim aspirin sayesinde 9 aylık bir bebeğim var. Dna testini bende yaptırdım. Şükürler olsun temiz cıktı. Yaptırmanın faydası var. Tüp bebeğe başlamadan önce kan pıhtılaşma testi ve genetik testlerinin yapılmasını tavsiye ederim.
Arkadasım diş çektirdiği için kanaması 8 saat durmamış coraspirin yüzünden. Sen hamile kalıp düşük yapmışsın ama o hiç hamile kalamıyor. Sana da çok geçmiş olsun Allahım herkese sağlıklı gebelik nasip etsin

Back
X