• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AŞILAMA

Gamzeeem

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2020
17
3
6
27
Üroloji doktoru eşime isterseniz tüp bebek merkezlerine gidip tedaviye orada devam edebilirsiniz demiş ilk önce aşılama oluyor diye biliyorum ama bu konuda bilgisi olan varmı aşamaları nedir nasıl bir yol izlememiz gerekiyor şuanki ortalama fiyatları ne kadar devlette de ücret alıyorlarmı hiç bir bilgim yok yardımcı olur musunuz

Üroloji doktoru eşime isterseniz tüp bebek merkezlerine gidip tedaviye orada devam edebilirsiniz demiş ilk önce aşılama oluyor diye biliyorum ama bu konuda bilgisi olan varmı aşamaları nedir nasıl bir yol izlememiz gerekiyor şuanki ortalama fiyatları ne kadar devlette de ücret alıyorlarmı hiç bir bilgim yok yardımcı olur musunuz
Merhabalar probleminize göre tüp bebek aşılama vs uygulanıyor. İlla ilk önce aşılama olacak diye bir durum yok, devlet ilaç ve tedavi masraflarını kaeşılamıyor. Ancak rapor alabilirsiniz. Rapor çıkartmak için bazı koşullar var sgk 5510 nolu kanunda tüp bebek maddelerini okuyabilirsiniz. Ama genel olarak 3 yıllık evli olma, 2kez aşılama denemiş olma gibi şartları var. azosperm ve yumurta rezerv azlığı ve bazı hastalıklarda 3 yıllık evlilik şartı aranmıyor. Üniversite hastaneleri tüp bebek merkezi olan hastanelerden rapor için başvuru yapabilirsiniz ki rapor çıkartsanız dahi devletin karşılamadığı ilaç ve iğneler var işlemler var. İlaçlarada rapor yazılması lazım. Onlarında koşulları farklıYani tamamıyle ücretsiz olmuyor bizde 3 bin falan oynuyordu fiyat çıkartmadık.
Ücret konusuna gelince biz
4500 muayene+ tahlil +iğneler
6000 yumurta toplama işlemi
700 embriyo dondurma
2500 transfer ödedik ilk denemede
Şimdi de ilaç iğne kullanıyorum 500 civarı ödedik
Eğer raporum olsaydı toplama ve tranfer ücreti indirimli oluyor yani devlet bir kısmını karşılıyor dye biliyorum

Merhabalar probleminize göre tüp bebek aşılama vs uygulanıyor. İlla ilk önce aşılama olacak diye bir durum yok, devlet ilaç ve tedavi masraflarını kaeşılamıyor. Ancak rapor alabilirsiniz. Rapor çıkartmak için bazı koşullar var sgk 5510 nolu kanunda tüp bebek maddelerini okuyabilirsiniz. Ama genel olarak 3 yıllık evli olma, 2kez aşılama denemiş olma gibi şartları var. azosperm ve yumurta rezerv azlığı ve bazı hastalıklarda 3 yıllık evlilik şartı aranmıyor. Üniversite hastaneleri tüp bebek merkezi olan hastanelerden rapor için başvuru yapabilirsiniz ki rapor çıkartsanız dahi devletin karşılamadığı ilaç ve iğneler var işlemler var. İlaçlarada rapor yazılması lazım. Onlarında koşulları farklıYani tamamıyle ücretsiz olmuyor bizde 3 bin falan oynuyordu fiyat çıkartmadık.
700 embriyo dondurma
Eğer raporum olsaydı toplama ve tranfer ücreti indirimli oluyor yani devlet bir kısmını karşılıyor dye biliyorum
BUNU DEVLET HASTANESİNDEMİ YAPTIRDINIZ

Ben devlette ilk aşılamamı yaptırdım 2 veya 3 kere deniyorlar aşılamayı daha sonra tüp bebeğe geçiyorlar hiç para vermedim sadece ilaç parası harcadım oda çok fazla birşey tutmadı klomen ve çatlama iğnesi verdi 160 TL falan tuttu o kadar ben ilk başta özele gittim ama çok pahalı normal yolla denedik yumurta büyütme iğnesi çatlatma iğnesi kullandım olmadı özelde devlette tedavi oluyorum şimdi

Kişiden kişiyede değişiyordur direk tüp bebekte diyebilirler aşılamada diyebilirler doktora tahlilleri gösterince devlette ilk başta aşılamayı uygun gördüler bize ama ben hiç para ödemedim orda tüp bebek tedavisi olanlarlada konustuk sadece ilaç parası verdiklerini söylediler hastaneden her hangi bir ücret istemediler

Kişiden kişiyede değişiyordur direk tüp bebekte diyebilirler aşılamada diyebilirler doktora tahlilleri gösterince devlette ilk başta aşılamayı uygun gördüler bize ama ben hiç para ödemedim orda tüp bebek tedavisi olanlarlada konustuk sadece ilaç parası verdiklerini söylediler hastaneden her hangi bir ücret istemediler
Sperm durumuna göre aşılama ve tüp bebek diyebilirler. Sayı az olması yada hareketsiz olması vs döllenme şeklini değiştiriyor

Slm canm bn once kendimden bahsedeyim bnde aşilama oldum bnm yumurtaliklarda sorn vardi once 3 ay klomen diye bir ilac kullandm fayda etmedi sora aşilamaya geçtik aşılamada igne tedavisi oldum önce bu igneler 2500 3000 civari ama eğer ilk bebekse rapor çikartıyo hastane 800 civarı tutuyor iğneler ek bi ücret olmuyor ssk hastanelerinde benm bu şekil oldu canm insallah hayırlişiyla tutar ve bebişlerimiz olur hayırlısıyla allah nasip ederse allah gonlüne gore versn cnm

700 embriyo dondurma
Konu sahibi unutmuş sanırım ama detaylı, bilgilendirici mesajınız için ben teşekkür ederim ☺️

Back
X