• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Aşılamanız kaç milyon spermle yapıldı? hareketlilik? ve sonuç:?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

31 temmuz

Rabbim kapındayım....................
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
713
184
323
Kızlar, özellikle eşi infertilite olup aşılama yaptırılanlar, kaç milyon spermle aşılama yapıldı? hareketlilik yüzde kaçtı? (ileri hareketli ve yavaş hareketli yüzdeliğiniz?), morfoloji bozukluğunuz varmıydı? ve aşılama sonucunuz neydi?
Bana 3 kez aşılama yapıldı, eşimde oligospermi yani sperm azlığı var, aynı zamanda morfoloji bozukluğuda var, ilk aşılamam 9 milyon spermle yapıldı, hareketlilik çok iyi değildi, sonuç: negatif.
İkinci aşılamam 11 milyon spermdi hareketlilikde baya iyiydi, sonuç: negatif
3. aşılamamda sayı 6 milyondu, hareketlilikte eh şöyle böyleydi, sonuç: bekliyorum...
Size bunları sormamdaki amacım sonuçunda istatistiksel bir veri oluşturabilmemdir, çünkü bazı kaynaklarda morfoloji düşüklüğünün aşılamada pekte önemi olmadığını okumuştum, ilk k.d doktorumda bunu bana söylemişti, sayı faktörünün önemi, aşılama sayısı vs.. vs..
Katkıda bulunabilirmisiniz acaba?:34:

sanırım içimizde aşılama olan hiç yok veyahut 3 dk ayıracak zamanları yok!

canım bende ilk aşılamamı oldum 2 gün önce bizde sayı 46 milyon
hızlı doğrusal 20
yavaş doğrusal 60
yerinde hareketli 15
hareketsiz 5 tabi bu sonuçlar yıkandıktan sonra aşılamaya hazır sonuçlar canım,morfolojide sorun yok

Kızlar, özellikle eşi infertilite olup aşılama yaptırılanlar, kaç milyon spermle aşılama yapıldı? hareketlilik yüzde kaçtı? (ileri hareketli ve yavaş hareketli yüzdeliğiniz?), morfoloji bozukluğunuz varmıydı? ve aşılama sonucunuz neydi?
Bana 3 kez aşılama yapıldı, eşimde oligospermi yani sperm azlığı var, aynı zamanda morfoloji bozukluğuda var, ilk aşılamam 9 milyon spermle yapıldı, hareketlilik çok iyi değildi, sonuç: negatif.
3. aşılamamda sayı 6 milyondu, hareketlilikte eh şöyle böyleydi, sonuç: bekliyorum...
Size bunları sormamdaki amacım sonuçunda istatistiksel bir veri oluşturabilmemdir, çünkü bazı kaynaklarda morfoloji düşüklüğünün aşılamada pekte önemi olmadığını okumuştum, ilk k.d doktorumda bunu bana söylemişti, sayı faktörünün önemi, aşılama sayısı vs.. vs..
Katkıda bulunabilirmisiniz acaba?:34:

Mehaba;

Bende 2 aşılama geçirdim. Benim eşimde sayı değilde hareketli sperm sayısında sıkıntı vardı.Değerler şöyleydi;
1. aşılama da yıkanmadan önceki değerler:
sayı:60 milyon
hareketlilik: % 20
yıkanmadan sonraki değerler
sayı: 100 milyon
hareketlilik: %40
Sonuç: NEGATİF
2. aşılamamda yıkanmadan önceki değerler:
sayı: 60 milyon
hreketliilk:% 5
yıkanmadan sonraki değerler:
sayı:75 milon
hareketlilk:% 20
Sonuç: NEGATİF

Aslında bunun istatistiği yok bence. Rabbim ne zaman ol derse o zaman olur. İsterse çok düşük olsun değer, 1 sperm yeter onun için. Bence sen bol bol dua et. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.

Ben 2. aşılamadan sonra ara vermeye karar verdim. Benim psikolojimi bozdu bu durumlar biraz. Bikaç ay doğal yollarla denicem, olmazsa tüp bebek düşünüyorum kısmetse. Senin son aşılaman da tutar inşallah.Hepimizin hakkında hayırlısı..

valla ben 3. aşılamamıda yaptırıp pisikolojik baskısından kurtulmak istedim, zannettiğim gibi öylede oldu şimdi artık aşılama maşılama yok, daha rahat hissediyorum kendimi, 3. SÜNÜN SONUCUNU ALMAYA DAHA ZAMAN VAR AMA BEN NEGATİFMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK DÜŞÜKTÜ SAYI SON AŞILAMADA, 6 MİLYON... Rabbim muhtaç etmez inş, gerek kalmaz ama tüp bebeğide vakti zamanı gelince yaptırırım, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doğal yöntemlere yöneleceğim belli bi süre!

mrh.arkadaşlar.sperm sayısı ve hareketliliği düşük olanlara tavsiyem keçi boynuzu pekmezi.ben ibrahim saraçoğluyla görüştüm ve kendisi söylesi.2 ay içinde olur dedi ancak biz tıp fakültesinden randevu aldığımız için beklemedik.perşembe günü aşılama oldu.aşılama öncesinde tıp fakültesinde 6 milyon olan sonuç aşılamanın olacağı gün 22 milyon yıkanmış 14 milyon hareketlilikte %98 idi. bendede sağ tüp tıkalı.tutarmı tutmazmı bilemiyorum artık hayırlısı deyip bekliyorum.herkesi ii akş.

mrh.arkadaşlar.sperm sayısı ve hareketliliği düşük olanlara tavsiyem keçi boynuzu pekmezi.ben ibrahim saraçoğluyla görüştüm ve kendisi söylesi.2 ay içinde olur dedi ancak biz tıp fakültesinden randevu aldığımız için beklemedik.perşembe günü aşılama oldu.aşılama öncesinde tıp fakültesinde 6 milyon olan sonuç aşılamanın olacağı gün 22 milyon yıkanmış 14 milyon hareketlilikte %98 idi. bendede sağ tüp tıkalı.tutarmı tutmazmı bilemiyorum artık hayırlısı deyip bekliyorum.herkesi ii akş.

keçiboynuzu pekmezimi, keçiboynuzunun kaynatılmış suyumu? valla pekmez olsa daha işime gelir çünkü hazır satılıyor

selam arkadaşlar ben 23 eylülde ilk aşılama oldum bende bi sorun yoktu çok şükür fakat eşimin degerleri çok çok düşüktü bize aşılama denenebilir dediler fakat %5 ihtimal verdiler dün kan testi yaptırdım ve hamileyim bhcg degerim 301.03 çıktı çok ümitsizdim ama yer gök dua ile boşa dememişler gerçekten sadece ve sadece dualarla oldu ALLAH isteyen herkese nasip etsin dualarım sizlerle....

selam arkadaşlar ben 23 eylülde ilk aşılama oldum bende bi sorun yoktu çok şükür fakat eşimin degerleri çok çok düşüktü bize aşılama denenebilir dediler fakat %5 ihtimal verdiler dün kan testi yaptırdım ve hamileyim bhcg degerim 301.03 çıktı çok ümitsizdim ama yer gök dua ile boşa dememişler gerçekten sadece ve sadece dualarla oldu ALLAH isteyen herkese nasip etsin dualarım sizlerle....

maşşallah, allah tamamına erdirsin, çok sevindim...

Benimde merak ettiğim bir konu bu. Bizimde sperm hareketi ve morfolojisinde sorun var. Hatta normal morfolojimiz yok gibi Bu ay aşılama yaptıracağım bir aksilik çıkmazsa, sonuçları buradan paylaşırım ve inşallah güzel haberler olur bunlar.

Benimde merak ettiğim bir konu bu. Bizimde sperm hareketi ve morfolojisinde sorun var. Hatta normal morfolojimiz yok gibi Bu ay aşılama yaptıracağım bir aksilik çıkmazsa, sonuçları buradan paylaşırım ve inşallah güzel haberler olur bunlar.
sevgili mortanem, bir daha geri dönüş yapmamışsn canım, sonuç hakkında bilgilendirirmisin?

Kızlar ne olur umut olun da bana geri dönün.. bir tüp bebek tedavisi gördüm malesef negativ sonuçlandı.. ozaman sayımız yok denilecek kadar azdı.. 3 ay sonra kür vs. Ardından sayı 4mil oldu hareketlilik de eskisine göre iyi.. Bu sonuçlarla aşılama yapılır mı???

Katkıda bulunabilirmisiniz acaba?:KK34:
cnm bende ilk asilamam yikandiktan sonra 68 milyon yuzde 98 hareketliydi sonuc negatif 2. asilamam yikandiktan sonra 7 milyon yuzde 100 ileri hareketli pozitif suan 5 haftalik hamileyim allahim nasip etsin ins herkese ama keci boynuzunu kaynat bnce cok faydasini gorduk biz haytlisiyla ins sende pozitif sonuclar alirsin bizdede morfoloji sorunu var ama rabbim ol diyince nasip oluyo ins :)

Kızlar ne olur umut olun da bana geri dönün.. bir tüp bebek tedavisi gördüm malesef negativ sonuçlandı.. ozaman sayımız yok denilecek kadar azdı.. 3 ay sonra kür vs. Ardından sayı 4mil oldu hareketlilik de eskisine göre iyi.. Bu sonuçlarla aşılama yapılır mı???
Canım hiç bilmiyorum ama inşallah hayırlısıyla tutar.. Ben de bu ay yaptırıcam. Allah yardımcımız olsun..Hakkımızda hayırlısı..

cnm bende ilk asilamam yikandiktan sonra 68 milyon yuzde 98 hareketliydi sonuc negatif 2. asilamam yikandiktan sonra 7 milyon yuzde 100 ileri hareketli pozitif suan 5 haftalik hamileyim allahim nasip etsin ins herkese ama keci boynuzunu kaynat bnce cok faydasini gorduk biz haytlisiyla ins sende pozitif sonuclar alirsin bizdede morfoloji sorunu var ama rabbim ol diyince nasip oluyo ins :)
:KK68: Ne güzzeell.. Maşallah maşallahh :nazar::nazar: Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Darısı başımıza olsun :KK68:

kızlar aşılamada milyonların yüzdelerin felan önemi yok tecrübeyle sabit..benim 60 milyon spermle yüzde 38 ileri yüzde 55 yavaş ileri ile aşılama oldu tutmadı...bence zamanla alakalı zamanı geldi mi kimse tutamaz sizi...o yüzden çok takılmamaya çalışın. zor biliyorum..ama bence en büyük sebep psikoloji...benim arkadaşım pcoluydu eşinin iki yumurtalıgında varikosel vardı hamile kaldı kendi kendine...ameliyata hazırlanıyorlardı...olacaksa önünde hiçbirşey duramaz. biz kendimizi kasıyoruz...olduydu olmadıydı tuttuydu tutmadıydı...önce bundan kurtulmak lazım...dikkat edin...

canım şimdi görüyorum hamilesin maşallah darısı bana ve tüm bekleyenlere olsun inş tüp bebeklemi peki naıl oldu eşin kaan aydosa gidiyodu sanırım

canım şimdi görüyorum hamilesin maşallah darısı bana ve tüm bekleyenlere olsun inş tüp bebeklemi peki naıl oldu eşin kaan aydosa gidiyodu sanırım

Allaha şükür canım darısı en kısa zamanda size tüm hasret çekenlere. Herzaman duamda olacaksınız..

Kaan aydosda eşim bir sene devam etti ama kötüye gitti tedavi sperm dna hasarı artı. Sayımızda 4mil. 1mil. altına düştü 2.denemem ile hamile kaldım. Mikro enjeksiyon oldu.

Ankara başkent üniversite hastanesinde Göğüşen Önalan doktorumdu bir abi gibi yaklaştı dinledi.. Tavsiye ediyorum.

Back
X