• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama aşılaması tutan arkadaslar aşılama suresınce asıtlı ıcecekler ıctınızmı

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

melisesra

maşallah benim oğluma
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
13.753
14
206
42
İstanbul
merhaba
aşılaması tutan arkadaslarım asitli içecekler içmenın bır zararı olurmu acaba bırtulu bırakamıyorumda kola fanta cok ıcıyorum suan puregona basladım ılk asılamam tutmadı
bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

Esracım bak kafana çok takıyorsun her şeyi yaaa biraz rahat ol.. Öyle her şeyi düşünme. Zaten kola başlı başına zararlı bir içecek ve bağımlılık da yapıyor içme olsun bitsin ama canın çok istiyorsa da iç gitsin.. :içelim:

Ben de deli gibi içerdim içtikce canı istiyor insanın sanki sigara gibi ama içmemeye başlayınca tadını bile unutuyorsun ve hatta tadı çok kötü gelmeye başlıyor. Etkisi var mı yok mu onu bilemem ben ama kola hakkında okuduğum maillerden sonra ben çok tiksindim..laelaelaelaelae

Miden kaldırırsa bir iki örnek verebilirim..

canım kafama takmıyorum sadece bı kac yerden duydum oyuzden aşılaması tutan arkadaslara soruyorum ıctılermı dıye

merhaba
aşılaması tutan arkadaslarım asitli içecekler içmenın bır zararı olurmu acaba bırtulu bırakamıyorumda kola fanta cok ıcıyorum suan puregona basladım ılk asılamam tutmadı
bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

canim bunla alakasi oldugunu dusunmuyorum...ben butun asilamalarimda kola ictim 3. asilamam tutmustu digerleri tutmadi...tutmasa oda tutmazdi...

Esracım bak kafana çok takıyorsun her şeyi yaaa biraz rahat ol.. Öyle her şeyi düşünme. Zaten kola başlı başına zararlı bir içecek ve bağımlılık da yapıyor içme olsun bitsin ama canın çok istiyorsa da iç gitsin.. :içelim:

Ben de deli gibi içerdim içtikce canı istiyor insanın sanki sigara gibi ama içmemeye başlayınca tadını bile unutuyorsun ve hatta tadı çok kötü gelmeye başlıyor. Etkisi var mı yok mu onu bilemem ben ama kola hakkında okuduğum maillerden sonra ben çok tiksindim..laelaelaelaelae

canim neymis ben merak ettim o ornekleri...icinde pis biseymi var????

Olmayan bir şey yok ki.O maillerden bana da gelmişti,bilirsin belki.Meyan denilen bir bitki içeriyormuş kola ve bu bitkiyi de fareler çok seviyormuş.Tarlalarda da bolca bulunuyormuş.Tarlalardan bu bitkiler kepoçelerle toplanırken ki manzaralar korkunçtu.Bunların yıkanmadan konduğunu falan resimlerle gösteriyor.Hakikaten dikkatlice okusa insan içmez bir daha.Bir de kolanın çok iyi bir tuvalet temizleyicisi olduğu,ayrıca araba cantlarını da çok iyi parlattığı yazıyor.:bbo:

Valla ben o maillari okuduktan sonra çok tiksinmiştim..tatlicadiarzu. Tam maili bulamadım ama benzer şeyler var...

Fare yiyemiyorum, tiksiniyorum, soğuk bir hayvan, görünce bile kaçıyorum diyenler; Müjde...!
Coca Cola muhteviyatında fare leşi olduğu iddia edildi. 23 yıl Coca Cola fabrikasında çalıştıktan sonra
yakın çevresine iş anılarını anlatan ismi lazım olmayan birinin iddiaları hayvan severleri kızdıracak cinsten.
Doğal ortamlarında bile rahat bırakılmayan zavallı farelerin meyan kökleri ile beraber cola bardağına giriyor, ordan da midemize..!

"Malumunuz kola denilen ürünün en temel hammaddesi meyan köküdür, ve
meyan kökü ile beslenen canlılar arasında fare de bulunmaktadır. Büyük
Şirketler tonlarca üretim yaptıkları için kepçelerle toplamaktadırlar
meyan köklerini, ve tonlarca topladıkları için de, fareleri ayıklamaya
uğraşmamakta daha doğrusu uğraşamamaktadırlar. Bu sebeble

Bu yüzden de meyan köklerini içinde kalmış farelerle beraber preslemekte, sadece
kalan deri, ayak,bacak parçalarını elekten geçirerek ayıklamaktadırlar.
meyan kökünün suyunun yanında farenin kanı, mide özsuyu vs. gibi
sıvılar da karışmakta renk siyah olduğu için estetik açıdan bir sorun
olmamaktadır. Tabi kola üretimi yapan şirketin kimyasal yöntemlerle bu özütü
sağlıga zararsız hale getirme ihtimali de var... "

Bu olayı anlatan kişi çalıştığı 23 yıl boyunca bir bardak bile kola içmemiş"yasakkelime

Bunun yanında sadece kola için değil bütün kutulu içecekleri direk kutudan içmeyin.. Çünkü kutuların saklandıkları depolarda gezinen ve yine başrolü alan fareler var.. Kapalı kutuya fareler ne yapacak demeyin... Fare idrarının insanı ölüme götürecek kadar çok zehirli olduğu söyleniyor...Bu kutuların üzerinde gezindiklerini düşününce ben direk kutuyu ağzıma götüremem valla... Doktorlar kutunun üzerinin sabunla yıkanmasını veya pipet ile içilmesini tavsiye ediyorlar... Bırakın fareleri kutunun üzerindeki tozlar bile yeter, öyle elinizle ya da peçeteyle mikropların geçeceğini de düşünmeyin hiç..Kötü Kazen

Benden söylemesi... Ben tavsiye mahiyetinde söylüyorum bunları, ne kola fabrikasında çalıştım ne de rekabetim var bu asitli içeceklerle... Ben artık hazır meyvesuyu bile almıyorum valla.. Belki abartıyorum diyeceksiniz ama artık sadece evde komposto veya hoşaf yapıp dolaba koyuyorum buz gibi içiyorum valla.. Bana daha sağlıklı geliyor en azından hem de lezzetli...:lepi:

Bu arada asitli içecekler özellikle çocuklar için çok zararlı.. Bazı anneleri anlamıyorum valla daha 2 yaşında çocuk ama kolayı biliyor ve lıkır lıkır içiyor.. Tuvaletteki kireci söken kolanın o çocuğun sadece dişlerine vereceği zararı düşünün gerisini hiç düşünmeye gerek yok midesini,gelişimini falan....gamyoncuiremsu

merak ettim arkadaşım neymiş onlar

Benden söylemesi... Ben tavsiye mahiyetinde söylüyorum bunları, ne kola fabrikasında çalıştım ne de rekabetim var bu asitli içeceklerle... Ben artık hazır meyvesuyu bile almıyorum valla.. Belki abartıyorum diyeceksiniz ama artık sadece evde komposto veya hoşaf yapıp dolaba koyuyorum buz gibi içiyorum valla.. Bana daha sağlıklı geliyor en azından hem de lezzetli...:lepi:

Bu arada asitli içecekler özellikle çocuklar için çok zararlı.. Bazı anneleri anlamıyorum valla daha 2 yaşında çocuk ama kolayı biliyor ve lıkır lıkır içiyor.. Tuvaletteki kireci söken kolanın o çocuğun sadece dişlerine vereceği zararı düşünün gerisini hiç düşünmeye gerek yok midesini,gelişimini falan....gamyoncuiremsu

sana aynen katılıyorum canım,eminimki çok zararlıdır,şimdi meyvanın bol zamanı,komposto hoşaf ayran en güzel içecekler en doğrusu eve hiç asitli içecek almamak,evde hazırlananlar daha doğal vede sağlıklıdır, bende aynen senin gibi yapıyorum,meyveleri kaynatın için karpuz kavun oh daha nolsun arkadaşlar sizcede öyle değilmi?

Back
X