Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lavinia61

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
704
170
18
28
Kızlar herkese merhaba
Ben 1,5 yıllık evlilikte 6 ay arayla 2 kere hamile kaldım.
1 i kimyasaldı 1 i ise servikal gebelikti kürtaj oldum ameliyatlı bir şekilde.
Son servikal gebeliğimde Başakşehir Çam Sakura Hastanesinde ‘İnfertelite’ bölümüne yönlendirildik.
Benim zehirli tiroidim ve kürtaj sonrası pcos görüntüm var eşimin ise öğrendik ki bu süreçte spermleri fazla olsa da anomalisi bozukmuş
Doktor bunların hepsini inceledikten sonra aşılama yapılması kararı verdi.
Doktorumun ismi Muzaffer Zeki Duman.
Bugün yani 26 eylülde reglimin son günü alttan muayene edildim ve iğnelerime hemen başlamam gerektiğini söylediler.
Gonal-f İğnesi;
26-27-28-29-30 eylülde 50 olacak şekilde vurulmamı söylediler ve 1 Ekimde tekrar kontrol istediler.
Yani çok yüksek ihtimal ovitrelle ile Ekim ayında aşılamam yapılacak Allah nasip ederse
Eylülde aşılama olanlar , Çam sakurada aşılama olanlar yada ekimde olacak olanlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
Dikkat edilecek edilmeyecek şeyleri de aynı şekilde

Aşılama olana kadar iğnenizi hep aynı saatte vurmaya çalışın. Korkulacak bir şey yok , aşılama günü beş dk da yapıyorlar onbeş dk falan yatıyorsunuz sonra eve biraz dikkat edersiniz kendinizi yormazsınız nasipte varsa olur

Hiç korkulacak bir işlem değil, sadece 2 dk sürüyor, hafif bi acı veriyor tabi ama abartılacak kadar değil, 15-20 dk yatıyorsunuz sonra çıkıyorsunuz. Doktorum ertesi gün de ilişki önermişti mutlaka değerlendirin, evde kesinlikle temizlik falan yapmayın 10 gün dinlenin yatın, işlemden sonra progestan fitil başlatıyor çoğu ben sabah akşam kullanıyorum, ilk defa kullanacaksanız aşırı göğüs ağrısı yapıyor, başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz, ben de 20 eylülde yaptırdım ilk aşılamamı beklemedeyim, umarım hepimizin güzel sonuçlanır
İlave olarak aşılama esnasında kendinizi sıkmamaya çalışın ki spermler dışarı çıkmasın. Rahat olun

Ben iğnelere yeni başladım nasipse ekimde de benim aşılamam olacak bi sıkıntı çıkmazsa detaylı bilgi için çok teşekkür ederim
Sonucunuzu burdan da bizimle paylaşın
Sizin bi problem varmıydı olmaması için, iğneleri kaç dozda kullanıyordunuz ?

Bende pcos var eşimde de sperm düşüklüğü. Gonal f ye 50 ile başladık fakat yanıt vermedi 75 ile devam ettik, toplam 12 gün falan kullandım. 2 yumurtam oluştu solda 18-16 mm. 3 ve fazlası yumurta büyürse aşılamayı iptal ediyorlae üçüz gebelik olma ihtimaline karşın, 4-5 ekim gibi netleşir haber veririm mutlaka, daha önce de sadece gonal f ve ovitrelle ile denedik 2 kez aşılama yapmadan fakat olmadı. İlk seferde iğneler de fitil de çok fazla yan etki yaptı şişkinlik gaz, sonra kist oluştu o kistin ağrısı bambaşka zaten oturup kalkarken wc de kasıklarda devamlı bir batma. Göğüslerimin ağrısından uyanıyordum geceleri yürürken bile acıyordu, şimdi bünye alışmış olsa gerek şişkinlik de yaşamadım göğüs ağrısı da, sadece arada regl ağrısı gibi karnım ağrıyor belim ağrıyor ve idrar yaparken hafif bir baskı hissediyorum, bu ilk aşılama tutmazsa ikinci falan denemeyeceğim gerek duymuyorum direkt tüp bebek, ama olacak gibi de hissediyorum bakalım siz de mutlaka haber verin sonucunuzu

Nedense bende ilk aşılama da tutacağını hissediyorum umarım sizinki de tutar ve birbirimize çok güzel haberler veririz
Benimde pcos görünümü var eşimde sperm sayısı çok ama anomalisi bozuk.
Ve ilk defa Gonalf kullanıp kendi kendine denemeyi duyuyorum zaten o iğneleri vuruluyorsan keşke başta aşılamayla başlasaymışsonız vakit kaybı olmazmış
Bana da 50 verdi ve az gelecek gibi bi hissiyat var içimde tüm arkadaşlarım 75 le başlamıştı

Ay inşallaahh hislerimiz doğru çıksın
Doktorum sırayla ilerledi, önce haplarla büyüttük çatlatma yaptık, olmadı, sonra gonal f +çatlatma, olmadı, en son aşılama, zaten direkt aşılama dese para için yapıypr dicez bu sefer de ilk denemelerde olmayacağını hissediyordum olmadı şimdi olacağını hissediyorum zaman geçmiyor sanki
Herkesin yumurtası farklı büyümezse 75 e geçince 2-3 gün içinde büyüyor zaten doktorun kontrol eder onu hangi şehirde hangi hastanede yaptıracaksın bir de fiyat ne söylediler merak ettim

Ben devlet hastanesinde yaptırıyorum canım servikal gebelik yüzünden kalp atışından hemen sonra kürtaj oldum çam sakura ve şehir hastanesinde sonrasında 1 seneyi geçtiği için infertelite bölümüne yönlendirdiler ve testleri özelde yaptırıp sonuçları doktora verdik.
Doktorda aşılamaya karar verdi bi ücret ödemedik.
İlaçlarımız 10 küsürü geçiyordu sigortalı 2-3 bin falan ödedik

Aa harika canım o zaman, İstanbulda özellerde pahalı diye duydum da aşılama için, ilaçlara ben de para vermedim çok özelde doktorum heyet raporu çıkardı o şekilde benim de 2 küsüre falan geldi

Aa harika canım o zaman, İstanbulda özellerde pahalı diye duydum da aşılama için, ilaçlara ben de para vermedim çok özelde doktorum heyet raporu çıkardı o şekilde benim de 2 küsüre falan geldi
Evet canım ortalama 25 ile 55 nin arası değişiyor özellerde aşılama yaptırmanın ücreti burda

Allahım inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalırız ya cidden yoruldum sürekli hormon ilaları hem bedenen hem psikolojik yoruyor insanı
Ay evet o kadar haklısın ki ben birde tiroid ilacı kullanıyorum oda hormon ilacı duygusal olarak da mental olarak da çöktüm yani şansa yaşıyorum gören 3 aylık hamile misin diyor şişiyorum bazen diyorum inşallah tutar direkt 3. Aya geçeriz bu şişkinliğimle hemen

Gonal f yi ilk kez kullanıyorsan fena şişiriyor hamile taklidi yap dışarda hahaah ben öyle yapıyodum

bende yarına randevu aldım hepimize en kısa sürede nasip olsun

bende aranıza katılmak istedim

yaşım 37 , 2 yıllık evliyim evliliğim ilk 3 ayı korundum sonra doktor kontrolüne gittiğimde çikolata kisti olduğunu söyledi ama gebeliğine engel değil dedi .
içim rahat etmedi korunmayı bıraktım . her ay yenı bır umutla hüsrana uğradım hala da uğruyorum . benımle bırlıkte evlenen eş dost akraba çocuklarının doğum gunlerını kutlarken ben hala hayal kuruyorum
1 yılım dolduktan sonra mega medipol de aşılama yaptırdım , eşimde de bende de herhangi bir sorun ve her hangi bir değerimizde sorun veya değer düşüklüğü olmadığı için doktorda bizde çok umutlandık , ama olmadı

ikini aşılamaya hazırlanırken Ocak 2025 te reglim bir gün gecikti ki normalde çok düzenlidir , bir umut kan testi verdim betam 100 çıktı , Devlet hastanesinde ki doktor betan 100 çıktı diye umutlanma dedi o an doktora çok kızdım ama haklıymış mutluluğum sadece 5 gün sürdü
17 ocak 2025 beta : 100
19 ocak 2025 beta : 396,6
22 ocak 2025 beta : 1458
24 ocak 2025 sabah 09:00 beta : 2268

24 ocak günü 11:00 de kanamam oldu doktora tekrar gıttım kan verdim beta 1356 ya düşmüş

çok üzülsekte demek ki bişeyler olabiliyor umuduyla hayatımıza devam ettik , dış gebelik dediler düşük dediler yok bundan sonrası tutar dediler aylar geçti ama hiç bişi yok bu arada soğan kürü yaptım , ovülasyon testleri yumurtlama günleri takip ettim vs vs . ama yok olmuyor .

bi tarafım ocak ayında tüp bebek yap diyor , diğer tarafım hiç bir sorun yok Rabbimin vardır bi bildiği sabret diyorum .

arkadaşım 3 defa tüp bebe yaptı olmadı sonra kendiliğinden oldu .

tekrar tekrar üzülmek istemiyorum , sağlıklı şekilde ANNE olmak istiyorum

muzaffer hocadan randevu aldım herseye yenıden başlayacağım

Canım çok geçmiş olsun öncelikle bence sevinmeyin diyen doktora haklısın deme çünkü onlar artık bizim bu kadar bilgili olmamızdan ne yazık ki rahatsız.
Eskiden insanlar bir ay iki ay geciktikten sonra direk öğrenip plansız bir şekilde öğreniyormuş ve bu değerler onlara çok düşük geliyor aynı zamanda değerlerin de çok güzel ilerlemiş ama nasipten öte köy yok nasip değilmiş sadece.
Doktor ve hastanelerle çalışan bir firma olarak şunu söylemek isterim ki özel hastaneler gerçekten ilk bir tüp bebek ya da aşılamayı tutmaması için yapıyorlar para kazanmak için.
İstisnai durumlar elbet vardır hak yemeyen doktorlar elbet vardır fakat durumun geneli maalesef ki Türkiye’de bu şekilde.
Düşük ve kürtajlarından sonra ben de hamile kalamadım ben de çok umutlanmıştım umutlarım tükendikçe strese girdikçe hiç hamile kalamamaya başladım ondan sonrası bir gün vazgeçtiğimimde tekrar hamile kaldım ama kalp atışını duyar duymak aldırmak zorunda kaldım
Sonrası zaten Forum’da yazdığım gibi..
Benim devlet hastanesini seçme sebebim devlette üç aşılama hakkı bir Türk bebek hakkın var üç aşılamayı yaptırmadan tüp bebeğe geçemiyorsun.
Ve onlar da zaten aşılama da tutacak şekilde titiz ilerliyorlar tüp bebek daha maliyetli bir işlem olduğu için ve raporları daha uyguna çıkarmak zorunda kaldıkları için.
Bu süreç onlar için zor ve olabildiğince titiz ilerliyorlar.
Benim devlet hastanesini seçme sebebim bu yani
Tek problem işte asistanlar öğrenebilmek adına işlemlere ve muayenelere dahil olması buna da yapabilecek bir şey maalesef ki yok.

Cümlemin sonunu Allah hiçbirimizin kucağına boş bırakmasın diyerek bitiyorummmm
Umarım o mutlu haberleri hepimiz burda birbirimize veririz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…