• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşılarımızı ve doktor kontrollerimizi takip edelim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

femmepetal

when There is better,good is not enough
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
4.782
865
688
Bizim dün doktor kontrolümüz vardı.3 aylık oldu Ayçam.
6400 gr olmuş yani 1 ayda 700gr almış.Dr çok iyi dedi.gelişimi normalmiş.
Biz hala kalça çıkığı usg yaptırmadık onu istedi doktor.
Bu arada pnömökok ve rotavirüs aşılarımızı olduk 2 aşı için 250ytl ödedik.
Biz geçen ay sağlık ocağında pnömökok vurdurmak istemiştik bizde yok siz alırsanız burda uygularız demişlerdi,eczanede fiyatını sorduk pnömökok 34ytl dedi.
dolayısıyla dün 250ytlyi duyuncaşok olduk eşim hemen dr yanında aldı soluğu doktor da açıkladı prenevar 2 yaş altı bebeklere vurlan pnömökok aşısı sizin sorduğunuz pnömökoktur dedi.Sizin de kafanız karışmasın bu aralar devlet karşılayacakmış diye söylentisi dolaşan 2 yaş üstü çocuklar için olanlar.
Prevenar, 7-valanlı konjüge pnömokok aşısı, 2 yaş altı bebeklerde sepsis, menenjit, zatürre, orta kulak iltihabı gibi pnömokokal hastalıkları önlemeye yardımcı olan ilk ve tek aşı. 2000 yılında ilk kez ABD’de kullanılmaya başlayan Prevenar, bugün 80 ülkede uygulanıyor, 19 ülkenin ise ulusal aşı takviminde yer alıyor.

Şimdi aklıma bir soru takıldı prenevar olan bebklere 2 yaşından sonra yeniden pnömökok da vurulması gerekiyormu??fisfisfis

Bayram ağzı çok sıkışık olmamıza rağmen yaptırdık siz de ihmal etmeyin sağlıkta tasarruf yapılmaz kızlar içiniz rahat etsin.yerimseniben
Sağlıklı günler dilerim...

saol canım bilgin için.bu arada iyi bayramlar.saglık için herseye deger bende bayram sonu yaptırcam aşımızı sünnet oldugumuz için aşı günlerimiz değişti

canım saglık ocagında prevanarı yapıyolar ben bizzat baktım ve öyle yaptırdım geçen hafta

canım pnomokok söylenti değil.bizi sağlık ocağından çağırdılar tel.la bayramdan sonra gidip yaptırıcaz.devlet karşılıyo artık.kilomuz ve boyumuza da sağlık ocağında baktırıcaz.

Merhaba Gül;
Bende geçen cuma gittim sağlık ocağına . Orada uzman çocuk doktoru var çapadan gelen, ona götürüyorum aylık kontrollerine gerçrkten iyi bi doktor.
Ve bana bi dahaki aya karma aşı ile birlikte pnömokok'unda gelmiş olacağını ve vurdurabileceğimi söyledi. Zaten gelecek diyolardı. 6 aydan sonraki bebekler için gelmemiş daha küçük olanlar için vurulacakmış. Hatta doktor bize , siz 500 YTL'den kurtulmuş oldunuz dedi..
Biz bi dahaki aya gidip olacağız yani..,

Aaaa öylemi ama biz de sağlık ocağına sorduk öyle bişey yok prenevar değil pnömökok yani 2 yaş üstü çocuklar için gelecek dediler.Ay çok salaklar yaa sırf bunu sormak için gittik sağlık ocağına,kendi işlerinden haberleri yok o zaman bunların.:kızgın:

artık 2. ve . dozları yaptırız biz de.

Back
X