Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşının Zamanı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam kızlar.. ben dün kızıma rotatek aşısını vurdurdum.. doktorum son günümüz oldugunu söledi.. kızım 15 haftalik.. di dün.. bugünde 15 hafta 1 günlük.. ama internette bu yazıyor:

Rota virüs aşısı, ağız yoluyla uygulanan, kullanıma hazır ve tamamen sıvı halinde bir aşıdır. 2 ve 4. ayda olmak üzere iki dozda (HRV, Rotarix) veya 2, 4 ve 6. ayda olmak üzere üç dozda (PRV, RotaTeq) uygulanır. İlk doz bebek 6-12 haftalık iken uygulanmalı ve aşılamaya 12-14 haftadan sonra başlanılmamalıdır ve aşılama 24. haftadan (HRV için) veya 32. haftadan önce (PRV için) tamamlanmalıdır.

Bilgisi olan varmı kızlar? siz kacinci haftada yaptırdınız? bnm gibi gec yapılan oldumu?

bizim doktorumuzda tam 3 aylık olunca yapacağız dedi bu hafta yapılacak kaç dozda olduğunuda söylemedi. belkide 2 ve 4 aylık aşılarıyla denk gelmesin diye olabilir

bizim doktorumuzda tam 3 aylık olunca yapacağız dedi bu hafta yapılacak kaç dozda olduğunuda söylemedi. belkide 2 ve 4 aylık aşılarıyla denk gelmesin diye olabilir

2 Doz yada 3 Doz oluyo cnm sanirim 2 Dozluk sizinkide cünkü 1 ay ara veri digerini yapiyorlar.. baska aşılarla aynı gün yapılmasinda bi sakıncasi yokmus onlari hep ögrenmistim cnm :))

Selam

Bizim bebek 2 ve 4 aylık iken oldu cnm rotarix aşısı. Ben rotarix istedim sonuçta daha kısa zamanda bitiyor ve 4-6 ay arası ishal olmasını da önler niye uzatim ki. Bi de iki doz olan insandan yapılıyormuş 3 dos olan insan hayvan karışıkmış.
İçinde 24 hafta son dozu yazıyordu ben sordum dr ye en son 20 haftada yapılır 24 de son olur dedi. İnsanlar erkenden yaptırsın diye önce başlayın yazıyormuş içlerinde.

ilginc bilgiler Cnm bu sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…