• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşırı derecede karışık(doktora, kpss A, kpss B) beynimi yedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
büyük dert değil gibi gelebilir ama her gün bu yoğun düşüncelerle uyanıyorum. belirsizlik beni çok yoruyor. daha öncede benzer konular açmıştım. hala karar vermiş değilim.
ben doktora yapıyorum ama derste çalışmıyorum, çünkü içimden gelmiyor ama buraya kadar gelmişken bırakmak da saçma geliyor o kadar yüksek lisans yapmışım doktora 1.senemi geçmişim vakit harcamışım diren çalış diye kendime söylüyorum belki ilerde herşey yoluna girecek diye.

önümde doktoraya devam etmek ya da Kpss B'ye hazırlanmak gibi fikirlerim var. şimdi de diyorum apayrı bir yola girip B'den hazırlan derdi yok puanı alırsan atanıyorsun en azından. yani şimdi de tamamen düşünmediğim bir yer tarih, coğrafya bilgim yok ama acaba beni rahatlatacak olan şey buna mı yönelmek olur diye düşünüyorum. tabi burda hedef düşürmüş oluyorum, düz memurluk dedikleri şey ama olacaksa bu olsun diyorum. tabi yine karışıklıklar devam ediyor.

Son düzenleme:
büyük dert değil gibi gelebilir ama her gün bu yoğun düşüncelerle uyanıyorum. belirsizlik beni çok yoruyor. daha öncede benzer konular açmıştım. hala karar vermiş değilim.
ben iktisat mezunuyum, çalışmıyorum, doktora yapıyorum ama çok bunalıyorum. ha öyle derste çalışmıyorum, çünkü içimden gelmiyor ama buraya kadar gelmişken bırakmak da saçma geliyor o kadar yüksek lisans yapmışım doktora 1.senemi geçmişim vakit harcamışım diren çalış diye kendime söylüyorum belki ilerde herşey yoluna girecek diye.

şimdilik okulu dondurmak istiyorum. önümde doktoraya devam etmek veya Kpss A ya da Kpss B'ye hazırlanmak gibi fikirlerim var. şimdi de diyorum apayrı bir yola girip B'den hazırlan mülakat vs. derdi yok puanı alırsan atanıyorsun en azından. yani şimdi de tamamen düşünmediğim bir yer tarih, coğrafya bilgim yok ama acaba beni rahatlatacak olan şey buna mı yönelmek olur diye düşünüyorum. tabi burda hedef düşürmüş oluyorum, düz memurluk dedikleri şey ama olacaksa bu olsun diyorum. tabi yine karışıklıklar devam ediyor.
Atanmak için KPSS b den kaç puan almanız gerekiyor

sanırım en az 88-90 almak gerekiyor benim bölüm için.
Artık YouTube’da her türlü imkan mevcut. Hiç bir dersi es geçmeden güzelce ve istikrarlı çalışırsanız alırsınız. Benim matematiğim hiç yoktu coğrafyada üstün körü bakmıştım. Ama tarihim çok iyiydi 80 puan almıştım.

Kpss a ile doktora hemem hemen ayni surede ders calisman gerekecek. Kpss b biraz daha yapilabilir. Bir iktisatci olarak sunu soyleyebilirim doktora tez asamasindaysan dondurmadan da kpss b calisabilirsin.

Kpss a ile doktora hemem hemen ayni surede ders calisman gerekecek. Kpss b biraz daha yapilabilir. Bir iktisatci olarak sunu soyleyebilirim doktora tez asamasindaysan dondurmadan da kpss b calisabilirsin.
ders dönemi bitti yeterlik aşamasındayım ama hiç çalışmadım o yüzden dondurmam gerek

ben iktisat mezunuyum, çalışmıyorum, doktora yapıyorum ama çok bunalıyorum. ha öyle derste çalışmıyorum, çünkü içimden gelmiyor ama buraya kadar gelmişken bırakmak da saçma geliyor o kadar yüksek lisans yapmışım doktora 1.senemi geçmişim vakit harcamışım diren çalış diye kendime söylüyorum belki ilerde herşey yoluna girecek diye.

şimdilik okulu dondurmak istiyorum. önümde doktoraya devam etmek veya Kpss A ya da Kpss B'ye hazırlanmak gibi fikirlerim var. şimdi de diyorum apayrı bir yola girip B'den hazırlan mülakat vs. derdi yok puanı alırsan atanıyorsun en azından. yani şimdi de tamamen düşünmediğim bir yer tarih, coğrafya bilgim yok ama acaba beni rahatlatacak olan şey buna mı yönelmek olur diye düşünüyorum. tabi burda hedef düşürmüş oluyorum, düz memurluk dedikleri şey ama olacaksa bu olsun diyorum. tabi yine karışıklıklar devam ediyor.
İktisat mezunuyum, mali musavirlik yeterlilik sınavını da geçtim. Niyetim A grubu kadrolardi ama beklenmeyen durumlar oldu ve çok uzun süre ise ara vermek zorunda kaldım. Bu arada yaş 35 oldu. A grubu kadrolarda yaş şartı var. B için hazırlanıp sınava girdim ve geçen yıl kurum sinavina da girerek atandim. Bir belediyede mali hizmetler görevlisi olarak çalışıyorum. Halimden oldukça memnunum

İktisat mezunuyum, mali musavirlik yeterlilik sınavını da geçtim. Niyetim A grubu kadrolardi ama beklenmeyen durumlar oldu ve çok uzun süre ise ara vermek zorunda kaldım. Bu arada yaş 35 oldu. A grubu kadrolarda yaş şartı var. B için hazırlanıp sınava girdim ve geçen yıl kurum sinavina da girerek atandim. Bir belediyede mali hizmetler görevlisi olarak çalışıyorum. Halimden oldukça memnunum
B grubunda da yaş şartı var sanıyordum bu iyi oldu bende şuan 28 yaşındayım ama yine de belki bu da yıllar alabilir diye düşündüm.

Yda puanınız vardır doktora öğrencisiyseniz o nedenle kpss a tabiki. Doktora yapıyosunuz belli bi eğitim seviyesine sahipsiniz sizi tatmin etmez düz memurluk diye düşünüyorum. Uzmanlık için çalışın dediğim gibi vites düşürmeyin.

B grubunda çok az kadro açıyorlar ve kurumların bircogu açıktan alim yapıyor ve mülakat engeli karşımıza çıkıyor yine merkezi alımdan atanmak için 87 88 civarı puanı garantilemek gerekiyor a grubuna daha sıcak bakıyorum ama yine alimlar çok sınırlı kelin ilacı olsa başına sürer ya aynı durumdayım yl yaptım ama defalarca kpss ye de girdim olmadi olmuyor özel sektörde çalıştım yada süründüm diyeyim şimdi bebeğim var özel sektör şartlarında çalışmak işime gelmiyor bebeğine zaman ayıramam diye böyle diye diye ev hanımı oldum kaldım 😊 bende çok dertliyim yani

doktora yaptığınız okulda hocalarla aranız nasıl ?

Bence bu sene b den iyice hazırlık yapıp atanın gelecek senede doktoraya devam edip kadro bulmaya çalışırsınız.

doktorayı dondursanız donduracağınız bu dönem 3 ay epi topu
KPSS B'ye çalışmak için bu 3 aylık süreç ne kadar fayda sağlayacak? zira sınav temmuzda filan oluyor sizin ocakte bilemediniz şubatta tekrar yeterliğe girmeniz lazım. ya da yeterlie hazırlanmaya başlamanız lazım, bu 3 ayda çlıştığınız dersi de unutursunuz. hele tarih coğrafya ise toptan unutursunuz.

ben olsam kpss b'ye dondurmadan hazırlanırım bir kendimi denerim, donduracaksam da bu dönem değil gelecek dönem dondururum, her zaman bahar dönemi dondurmak daha avantajlıdır çünkü ucu yaz elinizde eylüle kadar upuzun bir süre olur. kış dönemi dondurmak pek mantıklı değil...sayılırken ikisi de 1 dönem sayılıyor.

KPSS a ise başka bir konu. yeterliğe çalışamıyorsanız kpss a'ya çalışabileceğinizden emin misiniz? çünkü a olan b gibi değil. epey çok konu var. maliye filan baya ağır...ona çalışacaksanız yeterliğe çalışın madem :)

ben olsam bu dönem KPSS B çve yeterlik çalışırım, gelecek dönem dondurup KPSS'de yüksek yapmaya çalışırım bi bakarım kaç puan geliyor. iyi puan alabiliyorsam gerek tercihte bulunma gerekse A'da şansımı deneme opsiyonlarını düşünürüm.

yeterliğe da bu pun durumuna göre bir takvim yaparım. çünkü KPSSye temmuzda girseniz bile atanma 1 sene bile sürebiliyor.

Okulda hocalarla aranız nasıl, kadro açılsa girme şansınız olur mu?
Eğer yok ise;
kararım şu olurdu: okulu dondururdum, b den hazırlanmayı denerdim...çok sıkı çalışırdım, sadece buna odaklanırdım...İlk senede olmazsa 2.senede de bunu denerdim.bilgiler taze olacağı için...Bu arada araştırma gör. Kadrolarını da takipte kalırdım .

Buna rağmen b den atanamazsam, doktoraya devam ederdim ve bu sefer akademisyenliği denerdim...

Kpss a hiç o işe girmezdim oldukça zor

Okulda hocalarla aranız nasıl, kadro açılsa girme şansınız olur mu?
Eğer yok ise;
kararım şu olurdu: okulu dondururdum, b den hazırlanmayı denerdim...çok sıkı çalışırdım, sadece buna odaklanırdım...İlk senede olmazsa 2.senede de bunu denerdim.bilgiler taze olacağı için...Bu arada araştırma gör. Kadrolarını da takipte kalırdım .

Buna rağmen b den atanamazsam, doktoraya devam ederdim ve bu sefer akademisyenliği denerdim...

Kpss a hiç o işe girmezdim oldukça zor
yalnız doktoraya atılma geldi artık

dersleri de vermiş, normalde 4 dönem ders 4 dönem de tez, hadi teze uzatma alsın tezi verene kadar en fazla 12 dönem hakkı var.
atılmak kalkmıştı o geri geldi kafasına göre 2 sene kpss'ye hazırlanamaz (2 sene zaten 4 dönem demek). yeterliliği vermezse atılır.

benim anlamadığım zaten çalışmayan bir insan kpss b'ye hazırlanmak için de neyi dondurmayı düşünüyor ki?

not: kpss'ye de girdim tez de yazdım yds'ye de girdim hepsi yaptığım şeyler yani hariçten gazel okumuyorum... yapma motivasyonu olan en azından b'ye girmek için dondurmadan yapar. A teferruatlı, onu kabul ediyorum.

yalnız doktoraya atılma geldi artık

dersleri de vermiş, normalde 4 dönem ders 4 dönem de tez, hadi teze uzatma alsın tezi verene kadar en fazla 12 dönem hakkı var.
atılmak kalkmıştı o geri geldi kafasına göre 2 sene kpss'ye hazırlanamaz (2 sene zaten 4 dönem demek). yeterliliği vermezse atılır.

benim anlamadığım zaten çalışmayan bir insan kpss b'ye hazırlanmak için de neyi dondurmayı düşünüyor ki?

not: kpss'ye de girdim tez de yazdım yds'ye de girdim hepsi yaptığım şeyler yani hariçten gazel okumuyorum... yapma motivasyonu olan en azından b'ye girmek için dondurmadan yapar. A teferruatlı, onu kabul ediyorum.

Dondurma max ne kadar yapılıosa artık...
Ama hem doktora hem kpss olmaz bence
Kpss yüksek puan alınacaksa, oturup cok ciddi ve planlı programlı gece gündüz çalışılması gereken bi olay....Sırf tarih bile dünyanın işi yani

doktoraya basladiniz diye bitirmek zorunda degilsiniz, oncelikle hedefleriniz ne, ne basarmak istiyorsunuz buna odaklanin. doktora insanin tam para kazanacagi zamanda, cok uzun surecli bir sey, eger kaldiramayacaksaniz tekrar dusunun derim. doktora size maddi manevi ne fayda getirecek iyi dusunun,

Dondurma max ne kadar yapılıosa artık...
Ama hem doktora hem kpss olmaz bence
Kpss yüksek puan alınacaksa, oturup cok ciddi ve planlı programlı gece gündüz çalışılması gereken bi olay....Sırf tarih bile dünyanın işi yani
işte şu anda dondursa, sadece 3 ay vakit getirecek bu ona, 3 ay tarih-coğrafya çalışsa zaten temmuza kadar unutur.

dondurmak için normalde sağlık sorunu vs. soruyorlar ama keyfi dondurmak isteyene donduran okullar da var, dondurabilir. hadi dondurdu. yeterliği geçmediği sürece teze geçmiş olmuyor. yeterlik 5. dönemin sonuna kadar girmesi gereken bir sınav.

toplamda 4 yarıyıl dondurabilir. evet. ama yeterliliği ilk girişinde geçmesi gerekir o durumda...yeterliliğe de çalışmıyor ki onu nasıl gececek?

yeterliliği geçse ve tezi verememiş olsa o durumda 12 döneme oynayabilir ama o olmadan 12 dönem şansı da yok. hem kpss hem yeterliliği yapacak motivasyon göremiyorum ben arkadaşta..önceki konularını da biliyorum. dahası kpss için ne kadar temeli var hiç girdi mi ?

bence arkadaşın derdi şu:
doktora yapıyor ama motivasyonsuz yapıyor
kendine bırakmak için bahane arıyor
iş de özel sektörde içine sinmiyor.

kısacası çalışmak için motivasyonu olsa zaten çalışacak çok şeyi var karar verip motive olamıyor bir türlü.

KPSS'ye 8-9 ay süre var nasılsa diye düşünüyor o bahane olacak gibi sanki...

ve fakat benim bildiğim çoğu kişi kendini biliyor disiplinli şekilde 8 ay evden çıkmadan kafasını kaldırmadan ders çalışacağına inanmıyorsa, KPSS'yi tek seferlik bir şey gibi görmüyor.

ben hep anlatıyorum bu platformda kardeşim aynı sene hem kpss hem ales hem yds'ye girdi. çünkü tekrar girmek gibi bir amacı yoktu. 90+ puan aldı ama 1 sene ders çalıştı- o sene okulun son senesiydi. aynı zamanda derslere giriyordu yani.

böyle 1 senemi ders çalışarak geçirecem diyen kişi zaten motivedir ve böyle kararsız değildir. bakınca anlaşılan bir şey bu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X