• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı duygusallık

nitroit

brokoli mi çikolata mı?
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
313
1
46
Ankara
Merhaba bayanlar lütfen bana bi çare bulun :43:
Sabah otobüste giderken 70 yaşlarında bir amcanın (ayakkabı boyacısıydı belli) yanından geçtik.Dışarısı buz gibi her taraf kar ve ben tüm gün kafama taktım Allah'ım dedim nolur çok param olsun ve ben sadece onlara yardım edeyim
Ben sürekli böyle düşünüyorum
Mesela amcayı görünce otobüste resmen göz yaşlarım aktı kendime engel olamıyorum.Aynı şekilde sokakta da var bi tane yaşlı biri onu da her gördüğümde ağlıyorum
Arkadaşımla yürürken de yaşadım aynı şeyi dedim bak yazık falan diye.O da 'hıı evet' diyip geçiştirdi ama ben tüm gün kafama taktım

Sırf bu değil mesela biriyle tartışıyorum o bana konuyu anlatırken dinliyorum sonra ben konuşunca ağlamaya başlıyorum
Herşeye gözüm doluyor tv'de anneyle kız birbirine sarılıyor bana ne olursaa gözlerim doluyor
Ailemle,çevremle de aram çok iyi
Ama ben böyle aşırı duygusal olmak istemiyorum herşeyi kafama takıyorum

70 yaşındaki biri bu soğukta ayakkabı boyarken 20 yaşındaki birinin altında son model araba olması benim çok canımı yakıyor
Ya bunları neden ben düşünüyorum bunu da anlamıyorum :26:
Rehberlik hocama anlattım yaşıtların sevgili peşindeyken bunları kafaya takman çok ilginç dedi :43:

Napsam bilemiyorum bu arada yaşım 19 üniversite de okuyorum

Son düzenleme:
aynı bende senın gıbıyım bılıomusun ve bu huyumdan tavrımdann nefret edıyorumm yaa bazen hıcc dayanmıyorum ağlamam gerek yerde aglıyım ama ben heryerde bu sekılde olmak ıstemıyorum ama degısemıyorumm malesef bende 22 yasındaym
belkıde taş vicdansız bı ınsan olmktansa duygusal merhametlı olmak cok daha ıyıdır be canım
:16:

Ne ilginç rehberlik hocan varmış erkek peşinde koşsan memnun mu olucaktı acaba...

Aşırı duygusallık değil bunun adı duyarlılık. Çevrede olup bitene duyarlı olmak güzel bir şey ama ağlamakla kalmayıp bir şeyler yapmayı denemelisin o zaman bu duyarlılığının yerini kendine güven duygusu alacaktır.

canım benım bende aynı senın gıbıyım ve budurum benı cok yıpratıyo bıgun esımle bı dukkandan kokorec yaptırıyoruz aynı senın dedıgın yaslarda 68 70 yaslarında bı amca geldı karısıda vardı yanında ama karısı yanasmadı amca kokoreccıye karım sabahtan berı ac bıze bı yarım ekmek verebılırmısın dedı ayyy benım gozlerımden yaslar akmaya basladı:14::14::14::14:esıme dondum dedımkı muhabbet kur amcayla oda yanastı yavastan esım cok utangac sabahtan berı ac oldugu halde o burda yemez otobuste yer dedı ay ben kahroldum dusunebılıyomusun adamda ac ama esıne ekmek ıstıyo fedakarlıga bakarmısın okadar tatlılardı okadar bırbırlerıne baglılardı kı anlatamam cokta mahcup amca otobus duragına bız bırakalımmı sızı dedık onlarla duraga gıttık amca nasılsın falan dedık nereye gıdıyosunuz dedıkı ....ya gıdıyoruz oglumuz orda oturuyo ev kırayı odeyemedık ev sahıbı parayı nereden bulursanız bulun bulmadanda gelmeyın elektırık suyuda yatıramadık kestıler dedı amca ama bunları gulerek anlatıyo okadar tatlılarkı anlatamam esıme kulagına dedımkı amcayı utandırmadan cebıne parayı sokuver almak ıstemesıne fırsat verme valla yalan olmasın ay sonuydu cebımızde belkı 40lıra falan vardı tam hatırlamıyom ya 20 lırasını verdık galıba 2sıde nasıl boynumuza sarıldılar sızın gıbı ınsanlar varmı hala dıye anlatamam :43::43::43:onları otobuse bındırdık ama ben bır krıze gırdım aglama krızıne gunlerce aklımdan cıkmadı 1sene gectı hala aklımdalar keske durumun ıyı olsaydıda yardımcı olsaydım dıye hep iç gecırırım:14:vıcdandan kaynaklanıyor sende benım gıbı cok vıcdanlısın vıcdan ınsanı ınsan yapan en onemli deger... bu devırde herkez cıkarcı olmus kımse kımseyı dusunmezken senın gıbı bır ınsanın varlıgından haberdar oldugum ıcın cok sevındım bu vıcdan olayı tatlım yasla basla alakası yok ben 15 yasındaykende boleydım 28yasındayım hala boleyım kısılık meselesı sevdımseni vicdanlı kız

ya aynı bende böyleyim, acaip duygusal biriyim dizilere tüm duygusal sahnelere ağlıyorum, o kadar berbat durumki hiçkimseyle tartışmaya bile giremem direk ağlamaya başlarım buna eşimde dahil o nefret ediyor ağlamamdan acitasyon yapıyorum sanıyor ama elimde değil, evdeyim çalışmıyorum pek dışardaki durumlardan haberdar değilim ama haberlerde gördüğüm yaşlılara soğukta kalanlara yüreğim ezim büzüm oluyor boğazıma düğümler atılıyor,
gerçekten bu herşeye gözü dolan biri olmak istemiyorum çünkü olmadık yerlerde ağlama nöbetleri geliyor resmen:5:

canım bende cok duygusalım haberlerı ızlerken mutlaka ağlarım bu malesef hem ıyı hem kotu birşey insan oldugumuzu gosterır ama cok yıpratıcı..uzulen hep bız olacagız...Rabbim iyi insanlarla karsılastırsın...

Teşekkür ederim yorumlarınız için yokmudur bunun bi çözümü ben ağlamak istemiyorum sürekli.Harç yatırmak için bankaya gittim ondan önce alışveriş yapmıştım bot almıştım sonra önümde duran birinin pantolonuna baktım çok eski ve çok kötüydü ve ben o an kendimi suçlarım :45: Kızlar benim psikolojim mi bozuk arkadaşıma anlattım böyle böyle diye bana resmen sorunlu gözüyle baktı

nedense bende sizin gibiyim dışarda özellikle yaşlı insanları öyle görünce kötü oluyorum.bikaç gün üzülüyorum artık bazen kendimin yaşlılık halini daha şimdiden düşünmeye başladım

Ne ilginç rehberlik hocan varmış erkek peşinde koşsan memnun mu olucaktı acaba...

Aşırı duygusallık değil bunun adı duyarlılık. Çevrede olup bitene duyarlı olmak güzel bir şey ama ağlamakla kalmayıp bir şeyler yapmayı denemelisin o zaman bu duyarlılığının yerini kendine güven duygusu alacaktır.

Ne yapabilirim mesela ? Öğrenciyim ama elimden geldiğinde denk geldiğimde küçük bi miktar para verebiliyorum elimden başka bir şey gelir mi ?

Teşekkür ederim yorumlarınız için yokmudur bunun bi çözümü ben ağlamak istemiyorum sürekli.Harç yatırmak için bankaya gittim ondan önce alışveriş yapmıştım bot almıştım sonra önümde duran birinin pantolonuna baktım çok eski ve çok kötüydü ve ben o an kendimi suçlarım :45: Kızlar benim psikolojim mi bozuk arkadaşıma anlattım böyle böyle diye bana resmen sorunlu gözüyle baktı

Hayır canım sorunlu değilsin iyi bir ailede yetişmişsin.

Ne yapabilirim mesela ? Öğrenciyim ama elimden geldiğinde denk geldiğimde küçük bi miktar para verebiliyorum elimden başka bir şey gelir mi ?

Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü öğretmenlik deneyebilirsin. Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler Merkezine gidersen kesinlikle bir gönüllü görev bulabilirsin ben denemiştim üniversitedeyken, gerçekten tüm dünyan değişiyor.

Çocuk Esirgeme Kurumunda gönüllü öğretmenlik deneyebilirsin. Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler Merkezine gidersen kesinlikle bir gönüllü görev bulabilirsin ben denemiştim üniversitedeyken, gerçekten tüm dünyan değişiyor.

Böyle bir şey yapmak çook onur verici olur bence.Bunu araştırıyorum hemen teşekkür ederim

Bana dokunmasın n'aparsa yapsın mentalitesi hakimken, hassasiyetin takdirlik sevgili Nitroit ..

()

canim sorun bizlerde degil bizi böyle duygusal yetistiren ailemizde..malesef bu dunya bizim gibi duygusal insanlar icin yeterunce kötü..
seni cok iyi anliyorum ben okdugum her habere üzülen aglayan biriyim.bazan bolye duygusal seyler görünce sahit olunca kaciyorum cünkü dayanamiyorum..

Hocan pek bir ilginçmiş sevgili peşinde mi koş diyor yani, koşanlar iyi mi :26:
Bende senin gibiyim.
Sokağa çıkınca nerede bir yaşlı teyze, amca görsem doluyor böyle..
Çok da ağlak bir yapım var :25:
Hele geçen gün dışarı çıkmıştım. Alt geçitten geçiyorum. Yaşlı bir teyze aman Allahım nasıl bembeyaz bir kadın. Pamuk derler ya öyle. Dilencilik yapıyordu. Ya da dilenci demiyim hiç sevmiyorum bu kelimeyi.
Ayağı kırılmış birde şişmiş morarmış.
O merdivenler oturmuş öyle, insanlar yanından geçerken kendini nasıl sakınıyor anlatamam.
Çok mu dayak yedi n:28:ldu bilmiyorum korkuyordu :43:
Şuan bile ağlıyorum.
Sonra ben bi markete girdim. Söylemesi ayıp tatlı aldım. Kendime dedim o kadın o halde sen alıp tatlımı yiceksin şimdi...
Koştum yanına para verdim. O bakışları sanırım hayatım boyunca unutamıcam :14::14:
Keşke vicdan, merhamet denen duygular herkeste, her evlat da olsa da annelerin, babalarına veya yakınlarına yardım etseler.
Çok kötü oldum şimdi:14::14:

ben burda konu okurkende cok aglarım ben evlenınce ıyıce aglak oldum herseye cocuk gıbı aglıyorum bu duygusallık dız boyu abım yenı bır ıse gırmıs ayrıntıları paylasıyor benle ben basladım aglamaya 1seneye yakın işsizdi ıcıme dokundu sevındım agladım kızım nıye aglıyon sen manyakmısın dedı bılemıyorum cok hassaslastım resmen kus ucuyo deseler gozlerım doluyo helekı adet gunlerım yakınsa yaklasmayın yanıma haberlere cok aglarım bende ozelllıkle karısını hıc yere keserek bıcaklayarak olduren adamları gordummu cok kotu olurum gencecık kadınları hıc yere olduruyolar kanım donuyo :43:

Anladığım kadarıyla bi çaresi yok :50: ben sadece ağlamamak istiyorum varmıdır ki bi ilacı falan :1:
Bazıları öyle soğukkanlı ki hayranım valla...
Yazılanları okuyunca yine gözlerim doldu şaka gibiyim bu huyumdan nefret ediyorum :50:

superego'su baskın bir insansın herhalde, elinden bir şey gelse yaparsın ama dünyanın düzeni bu. kimi afrikada açlıktan ölür, kimi parayı nereye savuracağını bilmez...

Back
X