Aşırı hassas yapıdan kurtulmak

hayatisir1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
583
145
33
Öncelikle herkese merhaba. Bu sayfayı o kadar çok seviyorum ki sorunlarıma başka bir perspektiften bakmamı sağlıyor bazı yorumlar ve yol göstermekle kalmayıp çokta motive edici oluyorlar.

24 yaşındayım asıl niyetim okul öncesi veya ilkokul öğretmeni olmak. Yurt dışında yaşıyorum. Bölümü okumak için beni sınavla alıyorlar geçen sene ki sınavı kıl payı kaçırdım bu sene tekrar gireceğim fakat sınava 2 ay var ve benim moralim calıstığım yer nedeniyle çok düştü. Para biriktireyim bos durmayayım diye take away de calisiyorum. Bu is yeri bana kendimi bir daha tanima firsati verdi. son 1 sene de cok zor seyler atlattim detaya girmeyeyim cok galibiyetlerle tanistim, üzüldüm felan ama bu is yerindeki insanlar benim moralimi emiyor.. dedikoducu, egitimsiz, insaniyetten eksikler. Benle birlikte baslayan 2 kisi istifa etti ben 5 aydir oradayim. Bugün baska birisi daha basladi. Kizda cok enerji var yani o kalir bu besbelli, simdiden saygi görüyor. Ben ise asiri hassasligimla ne bu ise uygunum nede moralim var. Komplekse girdim herkes benden nefret ediyor hissine kapiliyorum ki öyle. Bakislari felan cok itici.
Benim yapima gelecek olursak asiri hassasim, distan cabuk etkilenebiliyorum. moralimin yükselmesi ve dusmesi dis etkenlere cok bagli.
Unutkanim ve biri birsey deyince cabuk unutuyorum sanirim mutlu olmadigimdan ileri geliyor. Elbette kendi kendime teshis koymam dogru degil ama napacagimi da bilmiyorum.
Istifa edip 2 ay sinavlarima calissam diyorum diger yandan da tekrar bir is bulmak inanin cok zor. Para lazim bana. Bir cok masrafim var maalesef. Dis telinden, doktoruna tutun ingilizce ögrenmek icin ingiltereye gitme planlarim var. Burada kalmayi düsunmek bile beni öldurecek AMA sonra diyorum ki acaba degismem icin bir neden mi burasi? Cünkü bu sessiz, hassas, narin halimi degistirmek istiyordum cogu zaman. Bu isyerine girdikten sonra baslarda cok enerjiktim iste insanlarini taniyana kadar. Sonra da yapim bu benim deyip kabul etme faslina gectim.. Sizlerim degerli görüslerine cok ihtiyacim var... dua edin lütfen

Hayallerini gerçekleştirmek için çabalıyorsun, helal sana :)

Başkalarının seni etkilemesine izin verme. Motivasyonun düştüğünde kendine neden orada olduğunu hatırlat. Bunu kendin için yapıyorsun sakın unutma.

Merhaba,bende senle ayni durumdayım nerdeyse.Almanya'da univers. okumak istiyorum.Kendi imkanlarımla,Almanca kursuna yazıldım.Bende calişiyorum.Ve banada para lazım.Hatta ek iş ne yapabilirim diye arıyorum.
Sana gelirsek, bence cıkma.Neden mi?Şimdi cektiğinle kalırsın,hedeflerini gerçekleştirdiğin zaman.Ve o hayal ettiklerini gerçekleştirmek içinde para lazım.Eee napıcaz.O zaman geldiğinde, amanında aman, bu kız cok hassasmısta, bilmem ne demiyecekler.Para isteyecekler.Bence sağlam dur, ve çıkma.

Öncelikle kendinizi yeni gelen kişiyle kıyaslamayın, hepimizin yapısı farklıdır ve hepimizin biraz fazla ya da az verimli olduğu alanlar mutlaka vardır. Ruh halinizin dış uyaranlardan bu kadar fazla etkilenmesi özgüveninizin biraz düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda güzel kitaplar var faydalanabilirsiniz. Dediğiniz gibi belki de bu iş sizin sınırlarınızı aşmanız ve özgüveniniz için belki faydalı bile olabilir. Ama eğer çok fazla huzursuzum diyorsanız bir yandan başka iş alternatiflerini de araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…