• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşırı sinirli gerginim

sos-fel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
599
989
33
merhaba öncelikle,
Önceden pamuk , hiç ses çıkarmayan bir insandım. (bu seferde vur ağzına al lokmasına gözüyle bakılıyordum gerçi) sonra sonra yaşım ilerledikçe. yaşadıklarım filan derken. ben tahammülsüz. her şeye çabuk sinirlenen. tepki gösteren biri oldum. bu seferde uç nokta. önceki halimi de sevmiyorum tabi tepkisiz olmak. ses çıkarmamak o da iyi bir şey değil. öyle de olmak istemem. orta yolu bulamadım sanki. bugün yine bir şeye sinirlendim patladım. keşke daha sakin kalıp, tepki göstersem diyorum. ama yapamıyorum sanki. hemen parlıyorum. saman alevi gibi değilim. sönmüyor. şuan hala devam ediyor. kafamda hala sorguluyor sorguluyor duruyorum. sonra da kızıyorum kendime daha sakin kalarak tepkini göstersene diyorum ama yapamıyorum. nolcak bu durumum. Nasıl aşılır. :KK43:

dipno:bu arada her şeye sinirlenmiyorum yanlış anlaşılma olmasın. bana haksızlık yapıldığında , görmezden gelindiğimde yani şahsıma bişey yapıldığında sinirleniyorum. mesela yemek tuzsuz geldi diye sinirlenmem :halay:

Senden delisine denk gelmemişsin henüz.
Böyle devam edersen birgün iyi bi dayak yer akıllanırsın.
Piskolojik tedavi görmeni tavsiye ederim.

Haddini bilmek lazım had bilmeyene birgün had bildirirler
Kimse sizin sinirinizi çekmek zorunda değil
Yapamıyorsanız tedavi olun
Bence hiçte pişman değilsiniz nickinizden belli🥴

Son düzenleme:
merhaba öncelikle,
Önceden pamuk , hiç ses çıkarmayan bir insandım. (bu seferde vur ağzına al lokmasına gözüyle bakılıyordum gerçi) sonra sonra yaşım ilerledikçe. yaşadıklarım filan derken. ben tahammülsüz. her şeye çabuk sinirlenen. tepki gösteren biri oldum. bu seferde uç nokta. önceki halimi de sevmiyorum tabi tepkisiz olmak. ses çıkarmamak o da iyi bir şey değil. öyle de olmak istemem. orta yolu bulamadım sanki. bugün yine bir şeye sinirlendim patladım. keşke daha sakin kalıp, tepki göstersem diyorum. ama yapamıyorum sanki. hemen parlıyorum. saman alevi gibi değilim. sönmüyor. şuan hala devam ediyor. kafamda hala sorguluyor sorguluyor duruyorum. sonra da kızıyorum kendime daha sakin kalarak tepkini göstersene diyorum ama yapamıyorum. nolcak bu durumum. Nasıl aşılır. :KK43:
dipno:bu arada her şeye sinirlenmiyorum yanlış anlaşılma olmasın. bana haksızlık yapıldığında , görmezden gelindiğimde yani şahsıma bişey yapıldığında sinirleniyorum. mesela yemek tuzsuz geldi diye sinirlenmem :halay:

Yazim dilinizdeki gibi tutuk biri misiniz normalde de?

yazım dilimde ne var anlayamadım. neyse değilim.

Virgulle bolunebilecek bircok yerde nokta kullanmissiniz. Bunun sebebi konusma dilinizi, yazim dilinize yansitmaniz olabilir diye sordum.

Eger boyle tutuk biriyseniz, kendinizi ifade edememekten ya da yeteri kadar ifade edememekten kaynakli sinirli birine donusmus olabilirsiniz.

Derdinizi anlamaya cozum önermeye calisiyorum ama anladigim kadariyla bana da sinirlendiniz?

Virgulle bolunebilecek bircok yerde nokta kullanmissiniz. Bunun sebebi konusma dilinizi, yazim dilinize yansitmaniz olabilir diye sordum.

Eger boyle tutuk biriyseniz, kendinizi ifade edememekten ya da yeteri kadar ifade edememekten kaynakli sinirli birine donusmus olabilirsiniz.

Derdinizi anlamaya cozum önermeye calisiyorum ama anladigim kadariyla bana da sinirlendiniz?
anladım farketmemişim açıkçası. aslında kendimi ifade etmede iyi olduğumu düşünüyorum ama anlaşılamadığım zamanlarda oluyor maalesef. farklı bakış açısı teşekkür ederim. böyle düşünmemiştim. hayır size sinirlenmedim soru sordum sadece anlamadığım için :)

anladım farketmemişim açıkçası. aslında kendimi ifade etmede iyi olduğumu düşünüyorum ama anlaşılamadığım zamanlarda oluyor maalesef. farklı bakış açısı teşekkür ederim. böyle düşünmemiştim. hayır size sinirlenmedim soru sordum sadece anlamadığım için :)

Biz kendimizi ifade ettigimizi zannediyoruz kimi zaman, ama biliyorsunuz karsi tarafin anladigi kadar ifade edebilmis oluyoruz. Bu da bizi gergin birine donusturebilir, surekli anlasilmadigini gormek cok can sikicidir.

Beni en cok anlasilmamak geriyor mesela :) ozellikle de esim anlamadiginda cildiriyorum. Konu ister istemez haklilik, haksizlik meselesine dönüşüyor.

merhaba öncelikle,

İnsansınız, tabi ki haksızlık yapildiginda sinirleneceksin. Sinirlenmesen anormal olurdu. Konuyu okuyunca aklıma dün ailemin bana yaptığı haksızlık ve sözünde durmama, saygisizlik geldi. Gerçekten o kadar sinirlendi ağladım ve gemileri yaktım ki hiç bu kadar sinirlendiği mi hatirlamiyorum uzun zamandır. Bazen kendimizi ifade etmemize gerek yoktur, çünkü onlar öyledir. Değişmez, biz de haksızlığa tahammül edemediğimiz için sinirleniriz. Ama bunun sürekli olması normal değil, illaki o insanlarla çözemediğiniz birşey vardır.

Burcun ne merak ettim.
Tepki göstermek güzel ama sinirlenip bağırıp çağırarmak hiçbir şeyi çözmez

merhaba öncelikle,

Bedenimizdeki enerji merkezlerimizde dengesizlik olduğunda ruh halimiz uçlarda gezinebiliyor.
Kalp Çakrada veya Kök çakrada olan blokajlar da öfke ve isyan duygularımızı dengeli ifade etmemize engel olabilir. "Önceden pamuktum" diyorsunuz... Öfkelendiğinizde bunu bastırmaya çalışmışsanız, kendinize karşı yeterince şefkatli davranmamışsanız, duygularınızı görmezden gelmişseniz, bastırmışsanız vs.. Şu an o görmezden geldiğiniz duygular dengesizlik yaratmış olabilirler, "beni gör" diye sizi sallıyor olabilirler..

Dua etmek, meditasyon yapmak, sabahları uyanınca bi 5 dakika dik oturup nefesinize odaklanmak, iç dünyanıza dönmek iyi gelebilir. Orada ihmal ettiğiniz ve susturduğunuz "içinizdeki çocuk" şu an susturulduğu yılların acısını çıkarmak istiyor gibi sanki. (Doğal taşlar da yardımcı olur. Kök çakra için dumanlı kuvars ve kalp çakra için pembe kuvars. Trendyol'da filan bileklikleri bulunuyor)

merhaba öncelikle,

Bu durumunuzdan sikayetciyseniz bir yardım alabilirsiniz. Haksızlık yapildigi zaman herkes sinirlenebilir bu normal acikcasi ama ifade yonteminiz ilk sinirlenip kirip dokmek olmamali. Baktiniz karsinizdaki insan sizi kaale almiyor sınırınınızı ciziniz. Orayi terkedin ve derin nefes alip verince sakinlesirsiniz. Bu karsinizdaki insani sinirlendirir bu sefer 😁

Zaman. Ben sessiz biri değildim. Ama nasıl anlatsam hep çözüm bulan, milletin kıçını toplayan, kızsam bile empati yapan, herkesin akıl danışıp sonra benim aklımı bana sattigi bir insandım. Hamilelikte değiştim. Sonra da tam tersi oldum.Yeni yeni düzene oturuyor. Yılların acısı. Şimdi daha dengeye geliyorum.

Back
X