Merhaba kızlar henüz 18 yasındayım 2 - 3 yıl fondöten kullandım ara sıra salaklık ettim . bilmiyorum ondan mı oldu bu cildim.. bu arada tiroit hastasıyım...ve insilün direncim var
Herneyse cildim de iki tane buyuk derin kırısıklık var biraz gitti ama fondöten kullanmayı bıraktım 8.10 ay olmustur...
sorun yanaklarımda asıl. cildimde ki lekeler 2 , 3 yıldır gitmiyor.. bazıları hemen kayboluyor bazıları duruyor oldugu gibi .. hıc değişmiyor oldugu gibi .. simdi baska ilaç aldım kendi kafama göre suruyorum cildim bazen pısıyor sonra bir anda bütün lekerin rengi koyulaşıyor ve baska lekeler beliriyor o kadar kötü duruyor ki.. bir de kızarıyor yanık gibi oluyor oy anam o nasıl görüntü sürdügüm seyler de alerji yapıyor hemen nasıl tedavi olucam bilmiyorum..
***cildimdeki olan lekeler koyulaşıyor belirginleşiyor, üstüne baska lekeler beliriyor aslında orda leke yok
***kızarıyor cildim cok parlaklaşıyor nedense bu seferde yanmışta iyilesmis gibi duruyor ..
(bazende normale dönüyor lekeler hafif duruyor)
hepsi bir araya gelince öyle kötü duruyor ki anlamıyorum neden oluyor... daha 18 yasındayım..cildim resmen bukalemun gibi...
var mı benim gibi olan? sizce fondötenden mi oldu? yoksa neden böyle bu yasta cildim? Tanıdıgınız birinde oldu mu hic? cildiyeciye gittim antibiyotik verdi işe yaramadı ...
Öyle kafaya göre ilaç kullanılmaz. Fondöten leke yapmaz. Doktora gitmen lazım. Gerekirse üç beş doktora git biri mutlaka sebebini bulacaktır.
Muhtemelen güneş lekesidir bahsettiklerin, yaz aylarında koyulaşır. Güneşe koruyucu sürmeden çıkma.
Böyle devam edersen cildinin canına okuyacaksın.
hayır güneş lekesi değil sivilce lekesi abla
Güneş sivilce lekelerinin de fengini koyulaştırır.
Şu yaşta yapacağın tek şey cildini temiz tutmak ve nemlendirmek. Güneşe çıkarken de yüze uygun bir güneş kremi kullanmak. Temiz ve nemli ciltte ne sivilce oluşur ne lekesi kalır.
resim koyarsan lekelere odaklanmış bir fotoğraf daha iyi analiz edebilirz
daha yaşınıs çok genç bu yaşta bu kadar yıpranma olmaz ciltte. ya taktığınız için birazcık abartıyorsunuz ya da cidden sıkıntılarınız var ve doktorsuz hareket ettiğiniz için daha fena bir hale getiriyorsunuz cildinizi.
öncelikle bir doktora gidin, testlerinizi yaptırın sonra çok ta pahalı olmayan medikal ürünlerden bir temizleyici, bir nemlendirici bir de güneş koruyucu krem edinin. zaten genceciksiniz, çok makyajla yormayın cildinizi, makyajınızı temizlemeden de uyumayın. bu kadar basit.
Surekli olarak doktor kontrolunde adim atmalisiniz mesela hicbir kremi kafaniza gore surmeyin antibiyotik yaramasada kafaniza gore birakmayin
Cilt hastaliklari kolay degildir doktor oncelikle icten sorunu cozmeye baslamis siz bozmussunuz kesinlikle eczane disinda aldiginiz hicbirseyi yuzunuze surmeyin belliki bir alerjik reaksiyon var guneste pek iyi gelmez doktor siz cok yuksek faktorlu bir koruyucu onermeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?