asker eşi olmak yada fark etmez bir madenci yada tehlikeli bir işin....

swml_dely

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
16
19
38
İzmir
her seferinde içim yanıyor.. kan ağlıyorum.. nereye gidiyor bu sonumuz. ben hergün eşimi işe gönderirken bir saldırıya ugrayacakmı diye endişe etmekten paranoyak oldum. artık çok kalabalık yerlere gitmekten çekinir oldum heran bir saldırıya maruz kalcaz diye. askerimizin teröristlerden bile az değer gördüğü bu günlere nasıl geldik...
ekmeğini toprağın bilmem kaç metre altından çıkaran işçinin güvenliği neden hiçe sayılıyor? az önce haberlerde gördüm içim parçalandı. biz burda lüks sayılacak dairelerimzde otururken o insanlar harabelerde yaşayıp iki lokma ekmek için bile bile hergün mezara iniyorlar. bir bakanın oğlunu çok değil aynı koşullarda 1 hafta çalıştırabildiğini düşünebiliyormusunuz? madeni geçtim paşalar askerlik yapmamak için türlü bahanelerin altına giriolar. peki bu işçilerin günahı ne ? bir bakan çocuğu olamamak mı?
bir kadın doğuma gidiyor çocuğunun doğumuna sevinemeden eşinin göçük altında kaldığı haberi geliyor ki hepimiz biliyoruz o insanlar aramıza sağ salim dönmicek...
içim yanıyor içim bu kadar günahsız insanın vebalini nasıl ödüyecekler
ülkeye çoşkulu şekilde teröristleri peşmergeleri sokuyorlar.. al aynı hafta içinde çarşıda günahsız dolaşan 3 asker şehit ne bir çatışmadalar ne bir görevde sırf asker oldukları için öldürüldüler... bundan çok uzak değil 2 yıl önce foçada askeri servise bombalı saldırı yapılalı ölen yine gariban.... yada senesi olamayan soma faciasından kalan yuzlerce boynu bükük yetim..
hergün pahalılaşan hayatımıza bir bakın hangi ülke bu kadar çok vergi veriyor verdiğimiz vergileri görüyoruz saraylar yapılıyor. gerek varmıydı o kadar ağacın katline koskocaman saray yapmaya o paraya madenler iyileştirilemezmiydi. bir bakanın ağzından bu sözleri duymak ne acı ''KAPATILMASI GEREKEN MADENLERİ KAPATAMIYORUZ. KAPATMAYA KALKINCA 50 KİŞİ ARAYA GİRİYOR''
ARKADAŞLAR HEPİNİZDEN RİCAM ÖLEN TÜM ŞEHİTLERİMİZE (MADENCİ ASKER İŞÇİ ) DUALARIMZLA YANLARINDA OLALIM

Yeni yasa cikarttilar bu yasanin etkilerini de madenciler anlatırken sok oldum.

Ya bu bakanların su madenlerden cikmamasi lazim ayakları ankaraya basmamasi lazim ben anlamiyorum bugün orada dizilmiş onca adam ne yapar ya?

Çok mu zor bu bakanların isi? illa ölmek mi lazim su insanların feryadini duymak için ben de hic ama hic anlamiyorum...

bence sadece dua yetmez,hiç bişey yapmıyoruz,mesela terörü başa getirenler belli onları meclise sokanlar belli, ama malesef insanlar hala bunları görmüyor hatta görüyor ama görmek istemiyor

Kapitalist sistemin adaletsizligi...her yeri ozellestirdiler.ozel şirketler insan hayatini hice sayiyir.birileri sisko elleriyle paralari sivazlarken birileri kararmis elleriyle evine ekmek götürme derdinde....benim kocam isci diyen kadini asagilayan yine biz degil miyiz...

içime işledi yazdıkların . Rabbim hepsine geride kalan herkese sabır versin. dünya çok adaletsiz malesef. amacım siyaset değil fakat içimizi soğutacak birşeyler yapılması gerekmiyor mu ? birilerinin hesap sorması gerekmiyor mu ? susarak göz yummuş çanak tutmuş olmuyor muyuz ?????

20 yaşında evladını toprağa vermiş annenin acısını kim dindirecek ? herkes kör sağır malesef.. Allah önce bu sistemin , sonra göz yumanların cezasını versin..

bunları görmeyen ve savuna kesim hala çok fazla olan herzamanki gibi garibana oluyor tertemiz kalpli çalışkan insanlara oluyor

Herkes hepimiz sucluyuz. Olanlara tepki vermiyoruz. En fazla sosyal medyada bir iki sayip sonra hayatimiza devam ediyoruz. Her seyi hemen unutuyor sorumlulara hesap sormuyoruz.

Millet olma bilincini kaybettik. Yazik bize cok yazık

Ben de aynı endişelere sahibim maalesef.
Eşimi hergün işe gönderirken sağ salim geri dönmesi için dua ediyorum. Türkiyenin en doğu ve en sıkıntılı şehirlerinden birinde görev yapıyoruz. Evlendik ve direkt buraya geldik.
Allah sonumuzu hayır etsin.
İşin tuhaf yanı, eşimin markete-pazara gitmesinden büyük bir tedirginlik duyuyorum, ihtiyaç söylemeye çekiniyorum ya başına bir hal gelirse (Allah muhafaza) sebep olursam diye...
Buralarda yaşayamayan, bu travmaları tam manasıyla bilemez.
Ben de yaşamasaydım iliklerime kadar hissettirecek empatiyi ben bile yapamazdım.
Rabbim hayırlısıyla ülkemize huzur-refah versin.
Herkesi de korusun...

Allah YARDIMCINIZ olsun....

benzer bir konu ben de dün açtım ve konumu taşıdılar. Biz bile farkında değiliz kanayan yaranın, kadın dediğin yemek yapsın, çocuk baksın, kayınebeveynlerle uğraşsın, hesap-kitap bilmesin, tek derdimiz KOCA olsun.

Ölüm madenciliğin fıtratında var diyenlere somak lazım.Avrupadaki madencilerin fıtratında neden yok?Allah onları daha mı çok seviyor acaba?

İnsan hayatı kadar ucuz başka ne var bu ülkede? Soma faciası mesela ölen öldüğüyle kaldı unutuldu gitti. 3 savunmasız asker hala yerde kanlar içindeki fotoğraflarını hatırlayınca içim parçalanıyor. Bu ülkede garibanın yaşama hakkı yok bakan çocuğu olmak lazım o zaman her şey mubah. Yazık!

Bir kriter getirilmeli bence bakan yapılırken veya siyasetçi seçilirken.
Seçime girmek istiyorsa kendisi veya çocuklarıdan biri 'fıtratında' ölüm olan işlerden birinde belli müddet görev yapsın.
Sonra paylaşsınlar şehit acılarını, 3 kuruşluk ekmek için yerin metrelerce altında görev yapan madencilerin acılarını.
O zaman samimi bulabiliriz belki.

başlığı görünce gerçekten şaşırdım zira bunların kimseyi rahatsız etmediğini düşünmeye başlamıştım..

MADEM SAHİBİ ADAMIN CÜMLESİNE NE DEMELİ
18 KİŞİ İÇERİDE KALDI 8 İ KURTULDU
BOŞUNA DEMEMİŞLER
-KAÇANIN ANASI AĞLAMAZ DİYE

KENDİ KULAKLARIMLA DUYDUM
ADAM BİR KANALDA RÖPORTAJ DA SÖYLEDİ BUNU

sadece bakan demek yanlış olur. sadece hükümeti suçlamakta yanlış. bir gecede maaşlarına zam yapan tüm millet vekilleri bir olabiliyor ya... diğerleri için hepsi muhalefet.

bir yasa hazırlanırken bir alternatif sunun değil mi, yok olmaz... muhalefetlik iktidarın her çıkarmaya çalıştığı yasa vs. ye "hayır" demek sanılıyor... bir olunup önemli adımlar atılmalı....

kaç günlerdir rüyalarımda savaş görüyorum... olanlara üzülmemek elde değil...

birde geziciler nerede... bir kaç ağaç kesilecek diye ortalardaydı...

hepsi oyun....

o zamanlar sağ sol çatışmasını denediler olmadı... şimdi kürt türk deniyorlar, bu da olmazsa alevi sünni denecek... amaç bizi bitirmek...

Allah geride kalanlara sabır versin kelimeler yetersiz kalıyor şu saatten sonra

Her söz bunlara geliyor evet ama milletvekili maaşlarını düzenleyeceklerine bu tehlikeli meslekler için düzgün bişeyler yapılsa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…