askerden sonra nasıl olur ?

ruzzgar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
267
3
46
İstanbul
hanımlar yardımınıza ihtiyacımız var.sorun arkadaşımın sorunu icinden cıkamadık.Belki aranızda aynı sorunla karsılasanlar vardır diye size danısmak istedik.Arkadaşımın liseden beri birlikte olduğu biri var yaklasık 6 sene olacak.ama bi ayrı bi barışıklar yani atıyorum 1 sene içinde 7 8 ay birlikteler geri kalan 4 ay falan ayrılar.ama bu ayrılık tamamen cocuk tarafında kaynaklanıyor.sorun şu ki en ufak bi tartısmayı büyük bi kavgaya dönüştürüyor aniden parlıyor sinirlerine hakim olamıyor arkadasımda bu durumlarda sakin davranıyor yapıcı olmaya calısıyor sorun büyümesin diye.bi de şöyle bi sorun var cocuk, arkadasıma cok fazla bağlı yani dünyanın merkezine onu koymuş, gözü arkadasımdan baskasını görmüyor. haliyle sıkıyor, kısıtlıyor ve cok kıskanc.arkadasımında böyle olmasını istiyor.yani her tartısmanın tek sebebi sinirlerine hakim olamaması ve sinirle arkadasıma ağır konuşması ( küfür filan değil sadece o an ağzına gelen tartısmayla ilgili incitici şeyler).bağırıp çağırdıktan sonra arkadaşımın söylemesi üzerine hatasını anlıyor ama bikaç gün sonra aynı şeyleri yapıyor.ikiside birbirlerini cok seviyor, cocuğun bu huyu yüzünden arkadasım defalarca ayrıldı ama hic ayrı yapamadılar, arkadasım artık napacağını bilemiyor.1 2 sene sonra askere gidecek fakat arkadasım cok korkuyor daha simdiden ben askerdeyken düğüne filan gidemezsin demiş.arkadaşım normalde rahattır ama nerde ne yapcağını iyi bilir acık giyinmez gece gec saatlerde dısarda olmaz cok yakın erkek arkadasları var ablalarınında tanıstığı.fakat sırf sevgilisi rahatsız oluyor diye erkek arkadaslarıyla görüsmeyi kesti, kıyafetine daha cok dikkat etti.bizde diyoruzki bu sinirlilik huyu törpülenir mi.arkadasımın ne yapması lazım, askerden dönünce de aynı mı olur ? Yardımcı olabilirseniz cok sevinicez.şimdiden teşekkürler.

askerden sonra umarım aklı başına gelir ki huylu huyundan vazgeçmez amaa şubu söylim kız arkadaşın o çocukla bir ömür geçiremez canım nereye kadar sürückki aklını başına alsın sevmekle olmuyo ..acele etmesinlr evlenmeyiş hiç düşünmesin böyle devam ederse erkeğin ayrılması için elinden geleni yapsın ters davransın itici olsun soğukluk yapsın ama kız deil erkek terketsinki takıntı olmasın..bunu diyebilirim..böyle psikolojisi bozuk kişilrle uğraşmak zordur...arkdşın sinir küpü olur zamanla iflah olmaz yani..

yok anam değişmiyo bunlar...
bende öyle sanmıştım zamanında...
türk silahlı kuvvetleri bile adam edemedi...
nazi kampına göndermek lazım bunları

yorumun için çok teşekkür ediyoruz.bizde şu an napcağımızı bilmiyoruz ilk aşkları olduğu için vazgeçemiyorlar, birbirlerini o kadar çok seviyorlarki..artık alışkanlık mı oldu bilmiyoruz onca yılın birlikteliği..

Canım arkadaşının sevgilisi, kendi yapısı, huyu hakkında herhangi bir
olumsuzluk olduğuna inanmıyorsa yapacak birşey yok, muhtemelen
değişmeyecek. Hatta belki askerliğin zor şartları nedeni ile daha da
sinirli ve hırslı biri olacak. Bu tamamen tıynetine bağlı.

Sinirlilik onun yapısı. Arkadaşında bitiyor aslında iş, çocuğun askere gidip
gelmesinde değil. Bana göre arkadaşın oturup düşünmeli, 'Böyle yapıya sahip
biri ile bir ömür yapabilir miyim?' diye. Cevabına göre bir yol çizmesi gerekli
kendine. İlk aşk, vazgeçemiyor falan da demişsin ya, aslında onu da düşünmeli.
Acaba sevdiği için mi vazgeçemiyor yoksa alıştığı, birinin ona bu denli bağlanması
hoşuna gittiği için mi?? Onsuz daha mı kaliteli olacak hayatı? O varken, hayalini
kurduğu hayatı yaşayabiliyor mu yoksa kısıtlamalarla mı boğuşuyor?

Bu ve bunun gibi soruları kendine sorup karar vermeli. Ondan daha iyi bilemez
kimse ne istediğini. Kim ne derse desin, aşk sadece kalple ilgili bir duygu değildir.
Beyin iştiraki de vardır ve beynin uyuşmasına izin verdiğimizde, bezen duyguları
karıştırıp aşk sanabiliyoruz...

çok çok teşekkür ediyoruz.aslında çok iyi özetlemişsiniz.bizde işte dediğiniz gibi askerliğin zor şartlarından dolayı daha sinirli olmasından korkuyoruz.arkadaşım gerçekten çok aşık bide hiç eksilmedi duyguları.kırdıkça kopmuş tabi parçalar ama yine çocuk o kadar çok seviyorki kendine yine bağlıyor.vakit ayırdığınız için tekrar teşekkürler :)

insan 7sinde neyse 70indede odur derler bence değişmez vede sevgilisi istiyor diyee arkadaşlarıyla görüşmemezlik yapmasın bence. kendi benliğinden ödün vermesin değişmeye çalışmasınn onu öyle kabul etsin seviyorsa. üstelik çok sinirli diyorsunuzz birden yaa o sinirlee arkadaşınıza el kaldırsa sinirli insanın gözü hiçbişey görmez.

benimde uzun süreli bi ilişkım var sevgilim askerden önce cok kıskançtı aynen dedıgın gibi düğüne bile gitmemi pek istemıyodu
arkadaslarıma gitmemi istemiyodu tek basıma gezmemi istemıyodu baya kısıtlıyodu sonra askere gitti daha mantıklı oldu askerden geldi artık asla kızmıyo erkek olmadıgı sürece her istediğim yere rahatlıkla gidiyorum zaten cok gezen bi insanda değilim sordum ona geçende sen önceden benı cok kıskanıyodun kısıtlıyodun bunun güvenle mi alakası var dedim evet hem güvenim oturdu hemde artık mantıksız saçma geliyo o yaptıklarım dedi.. artık tartışmıyoruz bile binde bi kere ondada asla bana bağırıp kızmıyo alttan almaya çalışıyo yavrum yani diyeceğim o ki belli olmaz çoğu erkek askerden sonra daha olgun oluyo tabi bazılarıda değişmeyebilir yada daha kötü olabilir

kafasını duvarlara vuracak ark.ın bu bir çok safca bir düşünce kişinin karşısındaki bu denli ele geçirmeye çalışıp kısıtlamasını çok seviyor diye bağlamanız bence siz ilk önce ark.nızla beraber her dediğini yaptırmaya çalışan kıskançlıktan hayatı zehir eden bir erkeğin illa ki deliler gibi aşık olmasına bağlamamalısınız...........

teşekkürler..yok 6 senedir el kaldırmamış bide hiç öyle bi yapısı yok, ne varsa dilinde var onun

teşekkür ederiz :) seninki değişmiş ne güzel umarım bizimkide değişir :)

teşekkürler, fakat yanlıs anladın canım sanırım ben seviyor diye herseyi körü körüne kabul ediyor demedim yani seven her insan gibi arkadaşımda fedakarlık yapıyor.bide kısıtlamasını kıskanclığını aşık olmasına da bağlamıyoruz , asıl sorunumuz çok fazla sinirli olması

Askerden sonra nasıl olur bilmem ama askerdeyken kızcağız burnunu dışarı çıkaramıcak gibi geliyo bana..

Askerden sonra nasıl olur bilmem ama askerdeyken kızcağız burnunu dışarı çıkaramıcak gibi geliyo bana..

aynen ...

değişmes cnm..ayrıca bu sinirlilik hali aynı evin içinde yaşayınca daha da farklı bi boyuta geçer...

sonu hüsran olabilir...aman dikkat derim..evlilik çok ama çok önemli çok çok düşünülmesi gereken bi kurum..

öle amaaannn deiişir demeyin lütfen...olmuyo...deişmiyorlar..

acıyla tecrübe ettim..

hiç umut yok mu diyorsunuz yanii haklısınız evlilik çok ciddi bişey. zaten daha üni. 2. sınıfta arkadaşım daha önüne baya zaman var.

hiç umut yok mu diyorsunuz yanii haklısınız evlilik çok ciddi bişey. zaten daha üni. 2. sınıfta arkadaşım daha önüne baya zaman var.

yok cnm...

maalesef..

üni.okuyormuş bak ne güsel...

okusun bitirsin iş hayatına atılsın sonra evlilik düşünsün...

zaten böle ilişkilere hastalıklı ilişki diyorum ben ne onla ne onsuz durumları var...:18:

en tehlikelisi

zaten bi erkek kısıtlıyorsa iş bitmiştir...

onu giyme bunu giyme dışarı çıkma nedir yani?? kölemi arıyorlar kendilerine...

bunlar ilk başta hoşumuza gidoo aaaa sevio diyoruz...

ama öle deil işte... evlenince eve kapanıyor asosyal güvensiz kadınlar olup çıkıyoruz...

burda o tarz konu çok var takip edin derim...

kısacası uzak dursun cnm..yaşı küçük neler çıkar karşınıa neler...

arkadaşının sevgilisi daha sevgiliyken bağırırp çağırıyorsa yarın evlenirlerse bağırıp çağırmanın üstüne küfürde eder, elde kaldırır. arkadaşın bunları bariz yaşıyor ileridede askerede gitse değişmez. ben onun yerinde olsam yolun başındayken ayrılırım.
hem ne demek daha arada birşey yokken bu kadar karışmak. arkadaşın onun esirimide kendine bu kadar karıştırıyor. sonuçta aklı başında bir kız diyorsun. askere gidip değişir diye umutlanmasın. değişmez daha da beter olup döner. çünkü çoğu erkeğin askerde psikolojisi daha da bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…