Aşkı beslemek, canlı tutmak için ne yapmalı

aylin90

9.Takm•Bşlgç 128kg•Gncl 103.3kg•hdf 80kg•boy 168
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
8.660
3.741
373

Psikolog Sinem Demir; çiçek almanın, iltifatlar etmenin, aşkı ve romantizmi beslediğini söylüyor ve ekliyor: Ama sadece canı isteyince Romeo'ya dönen sevgili aşkın dengesini bozar! ..

Mum ışığında baş başa yenilen bir akşam yemeği, söylenen güzel sözler... Tüm bunlar duygusal bir ilişkiyi canlı tutmak için yeterli mi? Medical Park Fatih Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir, romantik tutumların duygusal ilişkilerdeki yerini anlattı:

* Romantik davranış ve tutumlar, kişiden kişiye değişebilir, farklı kültürlerde farklı anlamlar içerebilir. Ancak zaman içerisinde varlığını sürdürmüş bazı 'doğru romantik davranışlar'dan söz edilebilir. Kapıdan girerken/çıkarken erkeğin kadına öncelik vermesi, karşılıklı sevgi sözcükleri söylemek, duygusal bir şarkıda dans etmek, mum ışığında yemek yemek gibi... Bu davranışlar, yeni başlayan bir ilişkide ilk izlenimi olumlu yönde etkileyebilir. Ancak bu tür duygusal jestlerin, uzun süreli bir ilişkide duygusal tatmine katkısı, ilişkideki diğer tutumların nasıl olduğuna bağlıdır.

* Romantizm, karşılıklı tutumlardan beslenir. Erkek kadar kadının da, romantizmi besleyecek tutum ve davranışları olması beklenir. Ancak toplumun genel yargılarına bakarsak; genellikle kadından hem 'erkeğini' süslü-bakımlı bir şekilde karşılaması beklenir, hem de toplumsal bilinçaltının derinliklerinde, kadının fazla süslü-işveli olması doğru bulunmaz. Diğer yandan, kadının bakımlı olmasına belli bir toplumsal izin varken, erkeğin eşine ilgili davranmasına izin çıkmamış gibi gözükmektedir. Bu da, 'cicim ayları geçince görürsünüz' olgusuyla ilişkili olabilir. Kadın bir süre bakımlı olur, erkek bir süre bu özenli hallere, yarı şakayarı ciddi bir romantizm ile karşılık verir. Ancak zamanla geri çekilme başlar ve toplumsal bilinçaltındaki 'evli kadın-erkek rolleri' galip gelmeye başlar.

'GEYŞA KADIN' MI OLMALI?

* Bütün romantik davranışların tek taraftan beklenmemesi gerekir. Bir ilişkide, sadece kadının bakımlı-ilgili bir 'süper kadın' olup olmadığına göre şekillenen bir 'geyşa beklentisi' pek gerçekçi değildir. Benzer şekilde, romantik tutumların erkekten beklenmesi de; hem erkeğe haksızlık, hem de kadının rolünün 'sadece bekleyen, pasif' bir konumda kalması açısından karşılıklı adaletsizlik gibi gözükmektedir.

* Romantizmde önemli diğer bir unsur da davranış ve tutumların 'tutarlı' olmasıdır. Normal zamanlarda ilgisiz davranan, kaba saba hareketlerde bulunan, hatta argo, küfür ve şiddetten kaçınmayıp, birdenbire romantik davranışlar sergileyen bir sevgili, ilişkinin dengesini bozar. Karşısındaki kişi nasıl davranması ya da neler hissetmesi gerektiğini bilemeyerek, bu ani romantik tutumların ne anlama geldiğini anlamayarak bocalar. Bu da ilişkiyi olumsuz yönde etkiler.

ALAYCI ŞAKA YAPMAYIN!

* Özellikle başkalarının (akrabalar, arkadaşlar) yanında eşini küçümseyen sözler sarf etmek, 'espri' adı altında olsa bile, duygusal ilişkinin vereceği tatmin duygusunu zayıflatır. Bir araştırmanın bulgularına göre, olumlu nitelikte şakalar yapılan ilişkilerdeki duygusal tatmin duygusu yüksek bulunurken, olumsuz/aşağılayıcı şakaların olduğu ilişkilerde ise tam tersi gözlenmiş. Bu tür davranışların ilişkideki genel tutum haline gelmesi, nadiren sergilenen romantik davranışların etkisini azaltabilir.

eveeet bayanlar, askinizi canli tutmak SIZ icin neler yapiyorsunuz/ neler yapilmalidir????

3.yılımıza girces nerdeyse henuz monotonlasmadık acıkcası.. :asigim: :asigim:
henuz tam evli değilim gerci kısmetse sonbaharda dugunum olcak ama benıjm eşim denızcı oldugu için bizim aşkımız hiç bizaman monotonlasmayacak yani :))

acıkcası ben nerde ne yapacagı belli olmayan biriyim.. içim kıpır kıpırdır.. hiç olmadık bi zamanda olmadık bi soru sorarı ve mutlaka cevabını ısterım :)) aşkımda cevaplamaya calsırken hooppp baska konuya gecerım... ama bı yandanda dinlerim onu , çunku meraklıyımdır..
hergun bi huyumu kesfeder benım tabıkı bende onun.. kesfete kesfete bıtıremedık şu huyları :))
benim her yaptıgım hareket,soyledıgım her cumle olay oluyor 'mus bana oyle demıstı bigun..

bence herkesın farklıdır aşkı canlı tutmaya calısması..

Aski canli tutmak icin inisli cikisli tavirlar sergilemek gerekiyor bence.
Bazen sakin olacaksin, oturakli, hanim hanim, bazende cilgin ve yerinde duramayan bicir bicir bir kiz:) Sonra erkegine sevdigi seyleri yapacaksin, ama tabi her istegini yerine getirmek icin kendinden ödün vermedenlmaz:. Yoksa hergün annesinden 3-4 kere cikolata isteyen ama alamayan cocuklar gibi mizilayip dururlar.:bbo:

Bazen arkadas gibi olacaksinkaydirigubbakcemile5
Bazen cocugun gibi seveceksingamyoncuiremsu
Bazen onun cocuguymussun gibi hissettirip korunmak isteyeceksin:CüvCüv: (egosunu tatmin ettiriyorsun böylece). B
Bazende kadini olacaksin...Şeniz

Öz karakterini kaybetmeden,degisIk rollere bürüneceksin..zemuszemus

Ama tabi bu iki taraf icinde gecerli.Her aksam üzerinde cizgili pijamasiyla tv karsisinda elinde komandoyla o kanal bu kanal dolasan bir kocada cok fazla eglenceli olmaz.

KarsilIkli anacim:içelim:

bence aşkını şaşırtmak, heyecanlandırmak, güldürmek önemli
monoton davranırsan ilişki de monotonlaşır.
her insanın deli bir tarafı vardır
bu bende biraz fazla sanırım kaydirigubbakcemile2
üstüne de biraz cilve ve romantizm eklemek gerekiyor elbette

bazen özlemek lazım
bazen romantik birşeyler
bazen değişiklik yapmalı fiziksel olarak
yapacak ortak şeyler olmalı
sıkılsan bile karşındaki insanın sevdiği şeyi yapmaktan hoşlanmaya çalışmalısın

aynen sana katılıyorum cnm
bazen ayrı kalmak iyi gelir
özlemek lazım aradaopuyorumnanaktan

Okurken yoruldummm kuşum hangi gün hangisi olsak acaba:) pzt çocuğum salı ben onun çocuğu çarşamba seksi hatun kadını oyyyyyyyyy oy

Erkeginize annesiymis gibi davranmayin,cünkü siz onun sevdigisiniz!

Bu yaziyi bi yerde okumustum cok hosuma gitti icindeki anlam
gercekten öyle, ne kadar bebegimiz gibi bakarsak o kadar simarip daha fazlasini istiyolar..
Denge yi tutturmak önemli :)

ben yemin ettim artık ilgi milgi yok tukendim vallahi azıma ne gelirse söyliyicem kırılırmıs ıncınırmıs diye düşünmeden..öyle yap böyle yap onlar ne yapıyooo koca bir hiçççççç

Hiçbir zaman tamamdır artık benim demeyeceksin.
Her geçen günün yarını olmayacakmışçasına.

sanirim herzaman ayni durumda olmak SIKICI ve monotonlaga yol aciyo?
Kavgalar inis cikislar TUZU BIBERI sanirim........

2 gün önce evliliğimizin 5. ,birlikteliğimizin 6. senesini doldurduk.şu an 3 aylık bir de bebeğimiz var.herşey daha da mükemmel.sürekli canım cicim olmayacaksın.arada bir kavga lazım.öyle şiddetli ihtiraslı kavgalarımız olurdu ki(şiddet derken dayak değil) barışması güzel olurdu.bir de biz normal evli gibi değiliz ya.sevgililer gibi kaçamak buluşmalar..birlikte yaşayanlarla evli olanlar arasındaki farkı anlayamıyorum ben.sadece evli değilsen ayrılması kolay olur.ama biz attığımız imzaları unuttuk.yeri geldi ayrılma noktasına geldik ama biz evliyiz sabretmeliyiz triplerine girmedik.herşey birbirimize aşık olduğumuz için düzeldi.tabi bir de imkanlar var.biz gibi iki deli canımız isteyince motorumuza atlayıp geziyorduk şehir şehir.aşkımızı tazeliyorduk her fırsatta.zaman bizi hiç değiştimedi.ha çok mu rahattık hiç mi sorunumuz yoktu?dünyalar kadar vardı neler neler.anlatsam çeneleriniz düşer

kıssadan hisse,herşey kadında bitiyor.bebeğim oldu şu dönemler kritik zamanlar.bebeğe fazla düşüp erkeği ihmal edersen bittin.arada bir bebeğimi kayınvalideme bırakıp herşeyden uzaklaşıyoruz.buluşup bişeyler yapıyoruz.eşim de hala kendisiyle ne kadar ilgili olduğumu görüyor.bebek doğduktan sonra ona vakit ayıramayacağımdan korkmuştu.neyse.ama burada siz biraz daha fazla yıpranıyorsunuz.ev-iş-bebek-eş hepsini idare ederken bazen kayış kopabilir:sm_cool::sm_cool:

ha bir de normal hayatta cemile,yatakta f..işe olacakmışsın.erkeklerin istediği kadın tipi.bilginize:1rolleyes:

Pozitif ol: Hiçbir erkek yanında sürekli mızmızlanan, her şeye bir kusur bulan kızlardan hoşlanmaz. Pozitif olan, bulunduğu ortamdan zevk alan ve güler yüzlü kızlar her zaman daha makbuldür.

2- Samimi olmaktan korkma: Ona karşı olan duygularını belli etmen, seni küçültmez, aksine yüceltir. Sürekli bakışmanıza rağmen, hala tanışma girişimde bulunmadıysa, ilk adımı sen atabilirsin

3- Kendine güven: Hiçbir şey, özgüven kadar karizma yaratamaz. Arkadaşlarının fikirleriyle hareket etmeyi bırak ve kendine ne kadar güvendiğini ona göster.
4- Taklitçi olma: Amacın onun dikkatini çekmek olduğuna göre; tavırlarınla, giyim tarzınla, konuşmanla kendine has ol. Kimseyi taklit etme.

5- Görgü kurallarına uy: Abartılı kahkahalar, argo kelimeler ve balon yapılmış sakızınla olsan olsan onun yakın arkadaşı olursun!

6- Aşırı makyajdan kaçın: Yoksa, herkesin dikkatini çekmek isteyen ve kendine güveni olmayan bir kız imajı yaratırsın. Bu da seni amacından uzaklaştırır. ne kadar güvendiğini ona göster

7- Arkadaşlarını iyi seç: Ne demişler: ? Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim? Ortamın en fırlama kızlarıyla arkadaş olursan baştan kaybedebilirsin.

8- Kendini geliştir: Onunla bir aradayken konuşacak iki kelime bile bulamıyorsan, ilişkiniz başlamadan biter. Dış görünüşün kadar, entelektüel gelişimine de zaman ayır. Bol bol kitap oku. Tiyatroya git ve hatta futbol yorumlarınla onu şaşırt

9- Cool ol: Kimseyi takmayan, kendinden emin ve özgüvenli kızlar her zaman ilgi odağı olur. Eğer bunu başaramıyorsan, sessiz kalmayı tercih et. Böylece esrarengiz bir hava yaratabilir ve onu etkileyebilirsin

10- Kompleksli olma: Bazen kendinde kusur olarak gördüğün şeyler, ona çekici gelebilir. Ayrık dişlerini, kepçe kulaklarını veya köfte dudaklarını kompleks yapma yerine, bunları sev ve seni sen yapan özellikler olarak kabullen.

11- Anlamlı bakmayı öğren: Tabii bu, onu gözlerinle taciz edeceğin anlamına gelmemeli. Ona ondan hoşlandığını belli eden bir bakış at ama devamını getirme. Bırak doğru olup olmadığını konusunda biraz meraklansın.

12- Her zaman bakımlı ol: Bunun anlamı sadece makyaj yapmak değil. Saçların, manikür ve pedikürün hep yerinde olsun. Çantandan acil durumlar için bir nemlendiricini, parlatıcını ve elbette seksi parfümünü eksik etme

13- Giyim - kuşamına dikkat et: Onun dikkatini çekmek için illa pahalı ve trendy kıyafetlere ihtiyacın yok. Değişik tarzları karıştırarak oluşturduğun kombinasyonlarla yaratıcılığını konuştur.

14- Arkadaşlarıyla ilişkilerini iyi tut: Özellikle de kankasıyla! Zaten kankasını tavladın mı, onu elde etmişsin demektir

15- Doğal ol: Bütün bu taktikleri uygularken, doğal olmayı unutma. Bunu beceremeyeceksen de hiç deneme! Doğalmış gibi davranmak özellikle ilk buluşmada yapılabilecek en büyük hatalardan biri.
Eğer, seni doğal halinle beğenmeyeceğini düşünüyorsan fena halde yanılıyorsun. Erkeklerin çoğu kibarmış gibi yapan kadınlardansa, arada bir küfür eden, hatta dozunu kaçırmamak şartıyla bakımsız kadınları daha çekici bulduklarını itiraf ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…