- 21 Ekim 2016
- 400
- 206
- 33
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
Uzun yıllardır sevgilim var yakında nişanlanmayı düşünüyoruz. Kendilerinin aile şirketi var ticaret üzerine,işleri amcasıyla ortak. Gelirleri iyiydi iki aile güzel geçiniyordu bu ara piyasa malumunuz çok durgun borç meseleleri var her ticarette olduğu gibi.Yani maddi durumları benim ailemle paralel gibi belki şu sıralar biraz altta olabilir. Anlamadığım bir şey senelerdir benimle asla maddiyat konuşmaz. Önceleri ben de pek önemsemezdim açıkçası aklıma bile gelmeyen konulardır ama evlilik olgunluğuna gelince insan nasıl geçineceğinin derdine düşüyor öğrenmek bilmek istiyor. Kendi işleri ama maaş usulü oluyr adaletsizlik olmasın diye.Aldığı maaşı bile bilmem . Sorunca hiç knuşmak istemez maddi knuları ,benimle para knuşma der. Yanlış anlamasın diye de üstelemedim bunca zaman ama ben aile gibi olmak istiyorum ne var bunda diyorum belki yeri gelicek parasız kalıcaksın bu hayatı beraber yaşıycaz. Yok diyor ben ailemden böyle gördüm. Bir de inanılmaz gururlu ömründe benden para almış birşey ödetmiş biri değil çok zorladığım halde.Bu arada mesleğim var öğretmenim bir süre çalıştım ama şuanda boşum. Kpssye girmedim atanma durumu olduğundan batıda yaşıyorum doğu görevi vs zorlayacaktı uzun yıllar gerekiyor. Ücretli çalıştım hep yani asgeri ücret bile değil.Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum bu sebeple. Kendisi de gerekmedkçe çalışmazsın diyor.Şimdi sizce sevgilimin bu durumu normal mi? Evlenince bu durum sorun oluşturmaz mı? Bonkör ve eli açık biri yıllardır gördüğüm kadarıyla bana hep çok para harcadı ama para konusunda rahat olamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Geçen gün öğrendim mesela evlenince kirada oturacağımızı ev alamayacağımızı? Hiç birşey paylaşmadığı için buna göre bir hazırlık plan da kuramıyorum. Bir kompleks ya da özgüvensizlik mi var yoksa eşi sevgilisi böyle olan brileri var mı. Nasıl aşabiliriz napabilirim yardıma ihtiyacım var. Bunun nişanı var ev düzmesi var böyle olmaz ki