Astım ve hamile kalmak

pisisik

herkes kendini bilicek!
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
530
3
316
39
İstanbul
astım hastası olupta hamile kalan var mı?
şu anda korunmuyoruz ama astımım biraz ilerlemiş durumda.
Küçük hava yollarım daralmış durumda.Gece hapım hamilelik için uygun olmadıgından doktorum 1 ay korun demıstı ve o bir ayı geçirdim .
şimdi 2 tane inhalatörüm var. doktorun verdiği havalar hamileliğe zararlı değilmiş ama ben çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Kontrol altında tutulman lazım demişti doktor.
Bu arada ben karnımın üstüne bile yatamıyorum nefesimin darlığından

merak ettiğim bu şekilde olupta hamileliğinin ileri ki aylarında bulunan var mı ?

astım hastası olupta hamile kalan var mı?
şu anda korunmuyoruz ama astımım biraz ilerlemiş durumda.
Küçük hava yollarım daralmış durumda.Gece hapım hamilelik için uygun olmadıgından doktorum 1 ay korun demıstı ve o bir ayı geçirdim .
şimdi 2 tane inhalatörüm var. doktorun verdiği havalar hamileliğe zararlı değilmiş ama ben çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Kontrol altında tutulman lazım demişti doktor.
Bu arada ben karnımın üstüne bile yatamıyorum nefesimin darlığından

merak ettiğim bu şekilde olupta hamileliğinin ileri ki aylarında bulunan var mı ?

canım bende astım hastasıyım ama ılerlemıs durumda degıl 2 aydır doktora sormadan ılacları kestım hamıle kaldıgında bu ılacları ıcemezsın demıstı doktorum o yuzden
sımdı hamıleyım hemen gıdıp hamıle ıken kullanabıleceklerımı alacagım cunku zorlanmaya basladım hele de kıs sımdı heryerde kurum kokusu var egsoz kokuları mahvedıyor bızı :S

canım sen kaçıncı ayındasın bebekle birlikte zor oluryor mu nefes alışverısın ben ilaçlarımı mecbur kalınca alıyorum ama su anda hamıle degılım bazı belırtıler var yani düzenli almıyorum bana hamılelıkte kullanılabılır demıstı :( ama yınede hamıleysem almam hayırlısı

canım sen kaçıncı ayındasın bebekle birlikte zor oluryor mu nefes alışverısın ben ilaçlarımı mecbur kalınca alıyorum ama su anda hamıle degılım bazı belırtıler var yani düzenli almıyorum bana hamılelıkte kullanılabılır demıstı :( ama yınede hamıleysem almam hayırlısı

daha cok yenıyız cnm bat gecelı 3 gun oluyor dun hamılelıgmızı doktora gıdıp tescılledık ıste
evet nefesım zorlanıyor haftaya gıdıp ılac yazdrıp kadın dogum doktorumada onaylatıcam uygunmu dıe

Hayırlısı olsun canım. Bende astım hastasıyım. En ileri seviye ilaçlarını kullanıyordum. hap+inhaler iki çeşit sabah akşam kullanıyordum hatta gün arasında. İlk zamanlar herşeyi bıraktım gebe olduğumu öğrenince de göğüs doktoruna gittim yeniden ilaçları düzenledik aslında kullanabilecek ilaçlar vardı ama korku işte.. Geçen yıl da boş gebelik geçirmiştim ondan da tedbirle karışık korku işte.. Şimdi 22haftadayım ilk aylar zorlandım biraz hareketlerim kısıtlandı ama şimdi daha iyiyim tabi kişiden kişiye de değişir bence . Gönlünü ferah tut tedbiri elden bırakma olur mu? Hakkımızda hayırlısı.. Dua ile

Back
X