Ataerkil kocam eyvah boşanıyorum

meliksar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
35
0
96
Meraba kızlar,
iki yıllık evliyim.eşimle aynı memleketliyiz.başka bir şehirde yaşıyoruz.ikimizde çalışıyoruz.çok kısa sürede yıldırım nikahı ile evlendik.aşık olmuştum.çok güveniyordum.şimdi 2 aydır ayrıyız.çok gururlu.ilgisiz.ailesi beni sevmedi,ne yaptı isem göze battı,eşimde desteklemedi.o yüzden evimi ayırdım.aynı şehirde iki yabancıyız.gururu o kadar ki bir adım atmıyor.kaba davranıyor.gönlümü almasının bekliyorum ama yok.boşanmak istemiyorum ve o da istemiyor.değişmiyor da.herşeyi olduğu gibi kapatalım eski hayatımıza devam edelim diyor.ben ise kırgınlığımı atamıyorum.bir çok kaba davranışını kabullenemiyorum,kabalığını hazmedemiyorum.ne yapmam konusunda karar veremiyorum.onu çok arıyorum ve seviyorumda.yardımcı olun tecrübesi olan var mı?
 
Kabul eder mi bilmem ama aile terapistine gitmeyi tavsiye etseniz. Sonrasında ilişkimizin daha sağlam olacağına inanıyorum falan dersiniz. Sanırım bazı erkeklerin lugatında kendini affettirmek, özür dilemek yok beceremiyorlar. Hatasını ve yapması gerekeni söyleyin bu kadar basit olmadığını dile getirin.
 
eşime aile terapistine gitmeyi teklif ettim.kabul etmedi.herşeyi kendisinin daha ii bildiğine inanıyor.yaşadığım sıkıntılar a çözüm bulamıyourm.eşim ve ilesinin bakış açısının yaşam tarzını kavrayamıyorum.onlar gözünde gelin olarak sevilecek biri değil onlara hiçir zaman cevap vermeyecek iş yapacak ailesine az gidecek olan bir MALIM.Ben sadece insan olduğum için saygı bekliyrum.sevmesinler.eşimle artık yaşayamam gib geliyor ama boşanmayıda kabul edemem.
 
canım ben de iki aydır eşimden ayrıyım.bizde ayrılmak istemiyoruz ama beraberde yapamıyaroruz.Şimdi ailemin yanındayım ve bu ilk gelişimde değil.Bende eşimin ailesine üç yıldır hiç alışamadım.Yaşam tarzları hareketleri çok acayip geliyor kendimi onların yanındayken çok tuhaf hissediyorum ve eşimin onlarla bereberken olan hali tavrıda hiç hoşuma gitmiyor. Psikolağa giıtmeye başladım bana günlük tutmamı söyledi.Faydası olur mu bilmiyor mu bilmiyorum ama madem eşin aile terapisine yanaşmıyo birlikte günlük tutup birbirinize okutma konusunda onu ikna etmeye çalış.Böylece belki birbirinizi daha iyi anlarsınız.Allah yardımcın olsun umarım herşey düzelir.
 

Ayni ewde yasiyorsunuz degilmi
 

Ama amaa neden ailenin yanina gittin. Ewinden neden ayrildin.
 
Sürekli kavga ediyoduk çünkü bide bende evi terketme hastalığı var sanırım bu ilk değil. Şu an kafam çok karışık ne yapacağımı henüz biliyorumm.
 
aslında tam bana göre,ama imkansız.genelde ben dolarım eşime mektup şeklinde boşaltırım duygularımı.onun pek bu taraflarda bezi yok.senin eşin günlük tutuyor mu.bir araya geldiğinizde nasılsınız.biz telefonda birbirimizi yiyoruz.karşı karşıya gelince gözlerimizin içi gülüyor.ama buda yetmiyor bir ilişki için
 
Sürekli kavga ediyoduk çünkü bide bende evi terketme hastalığı var sanırım bu ilk değil. Şu an kafam çok karışık ne yapacağımı henüz biliyorumm.

benim evimi 2.terkedişim.her ikisindede fevri davranıp sakinleşmeden soluğu annemin evinde aldım.gene en çok üzülen ben oldum.keşke evde yeseydik birbirimizi en buyuk kavgamızı yapsaydık da ben öbür odada sakinleşseydim.şimdi ailemin hepsi eşimden nefret ediyo.ben affetsem bile ailem neder bimiyorum.ben sorunumu onunla konuşmadan aileme gittiğim için pişmanım.olayın içine ailende girince sorun 10 kat büyüyor.eşime 100 kere boşanıcam dedim o bir kere demedi.aileme gittiğim içinde güven sorunu var bana karşı.onun gözünde en ufak sıkıntıda evini terkeden kadınım.bende ona beni ailesine karşı koruyamadığı için kızıyorum.terketmek bizde çözüm olmuyor.belkide biririmizden soğuyoruz zaman geçtikçe
 
Kesinlikle kendi hatanızı kendiniz söylemişsiniz aslında evi en son raddeye gelmeden terktmemelisiniz ancak çözümszse artık gerçekten iki taraf olarakta boşanmaya karar verdiyseniz öyle ayrılın hele ki eşinize haber vermeden çekip gittiyseniz eşiniz geldiğinde sizi bulamadıysa elbette geri adım da atmak istemez. Sürekli aileye yansıtıp giden insanları anlamam çünkü bana göre ailevi şeyler yansıtılmamalı sonra barışsanız bile ailenizin güveni kalmaz hem yıldırım nikahı filan diyorsunuz ailenizin onayı olmadan mı evlendiniz kim kızını paldır küldür verir ki nede acele ettiniz tanısdaydınız biraz daha keşke umarım çocuğunuz yoktır çok yazık olurdu çünkü böyle çok kısa sürede evlenen insanların hemen çocuk yapmamaları taraftarıyım büyükler kendi hayatlarını tekrar kurarlar ama çocuk için çok zor. Bence eşiniz istemiyorsa adım atmıyorsa siz de boşanmayı teklif edin sevse istese mutlaka çabalardı diye düşünüyorum.
 

canım boşanmayı 100 defa teklitf ettim ama kabul etmiyor.seviyorum diyor.anlayamıyorum.aileler tanıştırdı tayin için yıldırım nikahı oldu.düğün dernek hepsi.o yönden sıkıntı yok.çocuk da senin dedğin gibi düşünmedik.artık sessiz kalıp zamana bırakıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…