Merhabalar,
Zehra Hanım için yazılanları okuyunca bir şeyler eklemek istedim.
Birincisi Zehra Hanım gerçekten branşında çok iyi bir doktor. Her sıkıntının nedenini hemencecik anlayabiliyor, yönlendirmesi çok güzel. Çok iyi bir kadın doğum uzmanı. Bunu sıra bekleyen tüm hastalarından teyit edebilirsiniz.
İkincisi iyi bir insan, merhametli ve sevecen. Disiplin sahibi, aksaklıkları göz yuman biri değil ki böyle olmalı. Doktor hasta ilişkisi çok güzel. İnsanı sabırla sonuna kadar dinliyor, hatta çoğu zaman "ne kadar sabır var" diye düşünmeden duramıyorum.
Ben tesadüf üzerine Zehra Hanım'a gittim. İnanılmaz bir kuyruk vardı, tam 3 saat beklemiştim. Çok büyük bir önyargıyla, sıkılarak odasına gittim. Hemen hemen sonuncu hasta olmama rağmen, o yoğunlukta bana olan sevecenliğini, saygısını hiç bir zaman unutamam. Allah razı olsun. Ben onu çevremdeki herkese onu öneriyorum.
"Çok bekledim, sonra beni muayene etmedi" diyen bayana şunu söylemek istiyorum: Oraya gelen her hasta zaten bekleyeceğini bilerek geliyor. Evet bekliyorsunuz ama acil bir durumuda ya da gebeliğinizin son günlerinde asla bekletilmiyorsunuz. Böyle de bir imkan veriyorlar size.
Siz eğer "bu nasıl hastane, ben beklemek istemiyorum, randevu sisteminiz yok mu" gibi bir edayla Zehra Hanım'ın karşısına çıktıysanız, bence onun size yaptığı hareket te çok normaldir. Çünkü O, kolay kolay kimsenin mağdur olmasını ve bizleri dışarıda o kadar bekletmeyi hiç bir zaman istemez. Çok iyi bir doktor, bütün hastaları onu istiyor doğumunda. Size randevu verseler, o saatte gelip doğumdan yada sezaryandan çıkmasını beklemek zorunda kalsanız, bu sefer daha çok sinirlenip, ortalığı karıştırırsınız. Onun için varsın bize randevu vermesinler ve biz Zehra Hanım'ı bekleyelim.
Hastanenin işleyişini çok iyi biliyorum. Beklemelerde Zehra Hanım'dan kaynaklanan hiç bir olumsuz durum söz konusu değil. Zaten ne kadar iyi bir doktor olduğunu kapısındaki kuyruk gösteriyor. Aslında bizler onu gereksiz yere meşgul etmesek, araştırıp öğrenebileceğimiz her şeyi illa da asistanı yada hemşiresi yerine ona sormayı tercih etmezsek emin olun dışarıda daha az bekleriz.
Anlayacağınız sorun yine bizde. Ben 32 yaşında bir bayan olarak yıllardır gördüğüm en iyi doktor olduğunu düşünüyorum. Sadece güler yüzlü sıcak biri değil, ayrıca branşındada çok iyi. Zaten sadece güler yüzüyle bu kadar hastayı toplaması mümkün değil. Eğitimli yada eğitimsiz her kültürden çok sayıda hastası var.
Yazdıklarımı okuyan herkese Zehra Hanım'ı şiddetle tavsiye ediyorum. Kendisi hizmet verdiği Ataköy Hastanesi'nin sahibi, aslında oturduğu yerden hiç kendini yormadan da bir sürü para kazanabilir. Ama mesleğini en iyi şekilde icra ederek parasını kazanmayı tercih ediyor. Tüm gün hastalarıyla iç içe. Oysaki yazdığım gibi hastanenin sahibi olarak yine para kazanabilir. Amacı sadece para değil, tabiki yıllarını vermiş bir doktor olarak da parasını kazanacak.
Allah O'ndan razı olsun. O ve O'nun gibi doktorları başımızdan eksik etmesin. Ataköy Hastanesi civarındake semtlerde Zehra Hanım'ın iyiliğini ve branşındaki başarısını bilmeyen kadın yok. Darısı tüm kadınların başına diyorum :)