Atanacağıma dair umudumu kaybettim

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
1.5 sene aile evinde sinir krizleri geçirerek kpssye hazırlandım çok iyi bir derece yaptım her türlü atanırım dedim nasılsa birkaç ay çalışıp atanıcam diye istemediğim şehirde işe başladım. Ama 5 ay oldu hala öğretmen atamalarından tık yok. Ev degistirecegim, iş değiştireceğim hepsi takvime bağlı ne kadar duracaksiniz/çalışacaksınız diye hep soruyorlar bilmiyorum mu diyeceğim. Birkaç ay için köpeğimi canımı birine emanet ettim onu tekrar yanıma alacağım ama direk atandigim yere alayım tekrar düzeni bozulmasın diyorum gene ne kadar sürecek belli değil ve Cumhurbaşkanı dalga geçer gibi müjdeli haber dedi ve açıklama yapmadan günü kapattı bu da son umudumdu. Sonsuza kadar özel sektörde düşük maaşla calisacakmisim gibi geliyor üstelik nasılsa atanıcam diye başka hiçbir memurluğa falan basvurmadım puanım yandı resmen ergenlik döneminde bile cikarmadigim kadar çok sivilxem var şu an 5 ay önce tek ir sivilce bile yoktu yüzümde insanlarla yüzyüze konuşmaya utanıyorum aynaya bakamıyorum

Sen, ben ve daha bir çok kişi aynı durumdayız.
Çok iyi anlayabiliyorum seni.
Ben senelerdir özel sektördeyim ve umudumu kaybettim bu devletin yaptığına akıl sır ermiyor malesef çalışanın hakkı yeniyor, çalışmayanlar tepelere taşınıyor.

çok yüksek puan alsanız bile her zaman bir B planınız olmalı. Hayatını atamaya göre ayarlarsan çok büyük üzüntüler yaşarsın . Sen hayatını kendine göre ayarla atanırsan da o şartlara göre düzenlersin
Şu an o B planındayım normal memurluk denesem bu defa da öğretmenlik puanım yanacaktı. Ayarlayamiyorum ki iş-ev hepsi takvime bağlı her tarih kabulüm ama hiçbir şey belli olmadığı için başvurduğum yerler ve konuştuğum ev sahipleri olumsuz bakıyor

Üstteki arkadaşa katılıyorum. Ben de bir kuruma girmeyi çok istiyordum. Bir kez denedim mülakatta(aşırı iyi geçmişti) elendim. O sırada ya olmazsa diye bir yerde araştırma görevlisi olmuştum. Neyseki B planım vardı yani. Aksi çok stres yaptırıyor insana.

Sonraki sene tekrar denedim ama hiç umudum yoktu. Bir de nikah tarihi falan aldık korona da var derken sınav takvimi de evlilik takvimi de karman çorman oldu. Ben artık ümidi kesmiştim ki eşimle balayından geldiğimiz gece sınavı kazandığım tebliğ edildi. Oysa ki başka bir şehirde başka bir düzen kurmuştuk, bir sürü eşya almıştık falan filan. Neyse apar topar taşındık. Ha tabi bir de benim sürekli yurtdışı tayinim var. Eşyalar boşa gidecek, onu öngöreydik iyiydii 😅

Ümidinizi kaybetmeyin. Puanınız iyiyse eninde sonunda olur heralde diye düşünüyorum. Belirsizlik zor evet ama hepimiz böyle şeyler yaşıyoruz. Düzene girer inşallah.

Şu an o B planındayım normal memurluk denesem bu defa da öğretmenlik puanım yanacaktı. Ayarlayamiyorum ki iş-ev hepsi takvime bağlı her tarih kabulüm ama hiçbir şey belli olmadığı için başvurduğum yerler ve konuştuğum ev sahipleri olumsuz bakıyor
Ben o işlerden pek anlamıyorm da takvim açıklanınca kesin atanıyor musunuz?

Köpeği şimdi alsanız yanınıza olmaz mı? Birbirinize iyi gelirsiniz bence. Taşınmak kediler için zor ama köpekler için çok problem değil diye biliyorum. Sizinle olmaya alışırsa gittiğiniz yerlere de daha kolay uyum sağlar, sizden uzak kalması zorlaştırır ilerideki durumları da.

İşsizlikten daha iyi durumdasınız böyle bakın bence. Şahsım da dahil olmak üzere şu an milyonlarca insan işsizlikten kıvranıyor. Elbette bir gün gülecek kader, öylece emekli olacak değiliz bir gün mutlaka olacak. Emekler hiçbir zaman karşılıksız kalmaz ben buna inanıyorum. Alakasız bir yerden olsa bile emeklerinizin meyvesini yersiniz, beklemediğiniz yerden ummadığınız zamanda gelir.

Atama bekliyorum beklerken de çalışıyorum diyeceksiniz soranlara. Bunda kötü bir şey yok ki. Devletin keyfini beklemedim, az çok demeden hayatımı kazanıyorum çünkü çalışkan bir bireyim demek bu. Kendinizle gurur duyun, elinizden değiştirmek için bir şey gelmeyen durumları kendinize yük etmeyin. Sizin çözeceğiniz bir durum yok burada, tek ihtiyacınız çoğu konuda çoğumuzun ihtiyacı gibi sabır.

Bence duz memurluk da olsa yazin, öğretmenlik mezunlari meb'e gecis yapabiliyor bizim kurumda vardi hatta diplomasi da sayilmadi tam atanma surecinde mezun oldugu icin. Ama meb'e gecis yapabilme sansi vardi
Kuzenim de liseden sonra atandı 19-20 yaslarinda, okulunu da okudu üstüne formasyon alıp milli egitime gecti yaklaşık 10 senedir öğretmenlik yapıyor

Sen, ben ve daha bir çok kişi aynı durumdayız.
Çok iyi anlayabiliyorum seni.
Ben senelerdir özel sektördeyim ve umudumu kaybettim bu devletin yaptığına akıl sır ermiyor malesef çalışanın hakkı yeniyor, çalışmayanlar tepelere taşınıyor.
3 aydır özel sektördeyim burada seneler geçirdiğimi düşünemiyorum
Ben o işlerden pek anlamıyorm da takvim açıklanınca kesin atanıyor musunuz?
Evet kesin atanıyorum ama açıklanmayacak gibi gözüküyor
Köpeği şimdi alsanız yanınıza olmaz mı? Birbirinize iyi gelirsiniz bence. Taşınmak kediler için zor ama köpekler için çok problem değil diye biliyorum. Sizinle olmaya alışırsa gittiğiniz yerlere de daha kolay uyum sağlar, sizden uzak kalması zorlaştırır ilerideki durumları da.

İşsizlikten daha iyi durumdasınız böyle bakın bence. Şahsım da dahil olmak üzere şu an milyonlarca insan işsizlikten kıvranıyor. Elbette bir gün gülecek kader, öylece emekli olacak değiliz bir gün mutlaka olacak. Emekler hiçbir zaman karşılıksız kalmaz ben buna inanıyorum. Alakasız bir yerden olsa bile emeklerinizin meyvesini yersiniz, beklemediğiniz yerden ummadığınız zamanda gelir.

Atama bekliyorum beklerken de çalışıyorum diyeceksiniz soranlara. Bunda kötü bir şey yok ki. Devletin keyfini beklemedim, az çok demeden hayatımı kazanıyorum çünkü çalışkan bir bireyim demek bu. Kendinizle gurur duyun, elinizden değiştirmek için bir şey gelmeyen durumları kendinize yük etmeyin. Sizin çözeceğiniz bir durum yok burada, tek ihtiyacınız çoğu konuda çoğumuzun ihtiyacı gibi sabır.
Günümün çoğunluğu işte geçiyor ona yazık olmasın şu an olduğu yerde keyfi iyi diye almıyorum süreç uzayacaksa alacağım.
Evet ıssız beklemektense çalışmak daha iyi ama şu an her şeyim aciklamacak takvime bağlı ileriye gidemiyorum bir plan yapamıyorum
Bence duz memurluk da olsa yazin, öğretmenlik mezunlari meb'e gecis yapabiliyor bizim kurumda vardi hatta diplomasi da sayilmadi tam atanma surecinde mezun oldugu icin. Ama meb'e gecis yapabilme sansi vardi
Kuzenim de liseden sonra atandı 19-20 yaslarinda, okulunu da okudu üstüne formasyon alıp milli egitime gecti yaklaşık 10 senedir öğretmenlik yapıyor
Memur alımları yapıldı ve bitti maalesef nasılsa öğretmen alımı yapacaklar diye hiç bakmadım bile

Ooo o zaman dert etmeyin hayırlısıyla atanırsınız. Buraya yazdıklarınızı da aman ne kadar evham yapmışım diye okursunuz 😊

Back
X